Anxietate/atacuri de panica/depresie | Forumul Medical ROmedic

Anxietate/atacuri de panica/depresie

14-02-2022
Alexnicu
Nu este medic/terapeut
Alexnicu
Buna ! Am 20 de ani și de aproximativ o luna ma lupt cu atacuri de panica si gânduri negative care nu îmi ies din cap, mi-am pierdut interesul pt toți, nu mi se mai pare nimic normal, am fost și la psiholog dar degeaba, în ultima vreme ma tot gândesc ca de ce m-am născut, cum era înainte și fac atacuri de panica, am făcut și analize medicale și nu am nimic, de 2 zile am luat jumătate de xanax de 0.25 dar degeaba, menționez ca nu am fost la psihiatru, ce credeți, imi mai revin ?pana acum am vrut sa dau la poliție dar nu cred ca se mai poate, ps.îmi cer scuze pt gramatica, nici nu mai știu sa scriu corect !
4 comentarii
0
15-02-2022, ora 07:33
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Atacurile de panica nu au venit din senin, exista o cauza! Daca doar de o luna le ai, atentie la consumul de substanțe, mai exact, droguri, inclusiv marijuana, pt ca si ele pot conduce la atacuri de panica, pana la boli psihice grave. Am avut cativa pacienti cu astfel de simptome dupa cateva jointuri de marijuana. Eu nu stiu cat ai putut merge tu la psiholog, dupa o luna de atacuri de panica, astfel incat sa poti spune ca ai fost degeaba. Si sa iei xanax de capul tau, fara a merge la psihiatru, e o mare greseala. In primul rand pt ca e tratament psihiatric si nu se ia ca pe bomboane, in al doilea rand, pt ca este o benzodiazepina, care daca nu este administrata corect, produce dependenta, dupa 3-4 saptamani, de o sa mai ai o problema pe langa atacurile de panica. Din ce descrii, resimti acut anxietate si nu are sens sa te chinui singur cu ea, pt ca se va transforma si agrava. As recomanda sa mergi intai la psihiatru, sa iti dea tratamentul potrivit, in paralel mergand si la un psiholog clinician, care e si psihoterapeut, pt a ti se face o evaluare clinica complexa si apoi interventia psihoterapeutica necesara. Asa se trateaza simptomele si bolile psihice. Cu cat intervii mai din timp, cu atat mai mult ai sanse sa scapi de atacuri de panica dupa un timp mai scurt. Sa spui ca nu te-a ajutat psihologul doar dupa ce ai facut toate cele de mai sus si ai mers cel putin 10-15 sedinte. Si atunci, tot nu e realist, pt ca il poti schimba daca nu ai stabilit si realizat niste obiective clare. La fel si de psihiatrice, dupa ce ai urmat tratamentul recomandat de un medic, nu de tine, sau oricine. Daca esti student, sau angajat, poti merge la psihiatru cu bilet de trimitere si el ii va da psihologului cu care colaboreaza o scrisoare medicala, pt ca tu sa poti beneficia de cateva sedinte decontate si la psiholog.
Atacurile de panica pot aparea si din alte motive medicale, iar psihiatrul si psihologul, iti vor da trimitere catre investigatii medicale. De asemenea, daca au avut loc in viata ta evenimente traumatice cum ar fi o pierdere, un doliu, de curand, aceste pot produce declansarea unor atacuri de panica, de aceea e foarte important sa vorbești cu un psiholog. Dar nu o sedinta si gata, pt ca noi nu facem minuni si nu exista nici pastile minune. Depinde mult de tine, de motivatia ta, de cum intelegi ce se intampla cu tine si cat de compliant esti la tratament. Fara efort de orice fel, de timp, de bani si de vointa sustinuta, nu poti schimba ceva.
0
15-02-2022, ora 08:14
Alexnicu
Nu este medic/terapeut
Alexnicu
Nu consum substanțe interzise, aveam și înainte anxietate și atacuri de panica dar nu le dădeam importanta și treceam ușor peste ele, da și am uitat sa menționez ca înainte de aceste stări mi-a murit un prieten!
1
15-02-2022, ora 09:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti tratament corect de la psihiatru si psihoterapie cognitiv comportamentala. Alte cai nu exista sa rezolvati problema.
0
15-02-2022, ora 10:11
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Sa stii ca nu lucrurile nu se rezolva bagand rahatul sub covor. Dupa cum singur ai simtit. Ai spus acum ca ai mai avit atacuri de panica si nu le-ai bagat in seama. Ei, iata ca te-au bagat ele pe tine in seama! Cum ti-a recomandat si Clara, alta cale nu exista sa scapi de atacuri de panica si sa iti gestionezi tulburarea anxioasa (pt ca nu se vindeca), in afara de combinatia psihiatru si psiholog, de preferat sa fie clinician si psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentala, pt ca aceasta orientare terapeutica si-a dovedit eficienta din plin, mai ales in tuburarile anxioase. Dar nu e singura forma de psihoterapie pe care o poti urma, ci depinde mult si de relatia terapeutica ce se creaza. Bine ca nu consumi substante! Sanatate si succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ExerciÈ›iul fizic, o opÈ›iune viabilă pentru ameliorarea depresiei È™i anxietății la tineri
  • Terapia prin umor poate reduce simptomele depresiei È™i anxietății
  • ComparaÈ›ie între efectele sportului È™i efectele antidepresivelor în ameliorarea depresiei È™i anxietății
  •