Anxietate

20-03-2021
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Buna ziua,
Am 29 de ani si ma confrunt cu anxietate de 5 ani.
Am urmat un tratament cu Cipralex 10 mg pe zi.
In toti acesti 5 ani, am luat cipralex 3 ani cu pauze intre.
Tratamentul l am intrerupt acum 6 luni la decizia medicului, de 1 luna de zile au inceput sa apara simptome: insomnie, greata, presiune in cap, senzatie de șoc electric in cap, parca acum pocneste, senzatie de cap greu etc.
Am deja 3 saptamani de cand am inceput din noua sa iau cipralex 10 mg dimineata si un anxiar seara si vad ca simptomele nu s au diminuat.
Ce sa fac?
33 comentarii 12 Înainte ›
1
20-03-2021, ora 06:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Trebuie sa asteptati in total 4-5 saptamani. Daca tot nu merge, schimbati Cipralexul.
0
20-03-2021, ora 09:47
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Multumesc de raspuns.
Ma sperie starile acestea ale capului, se mai confrunta cineva cu senzatiile astea de cap greu, presiune in ceafa, inspre mijlocul capului, state de greata? Sunt disperata
1
20-03-2021, ora 14:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Starile sunt normale in prima luna. Luati jumatate de Anxiar si ziua, la nevoie, in prima luna. O sa va ajute sa depasiti mai bine aceasta perioada de cateva saptamani.
1
20-03-2021, ora 15:24
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Multumesc!
0
20-03-2021, ora 16:54
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Am avut si eu senzatiile astea, cand am intrerupt tratamentul cu Fevarin au aparut starile de ameteala, socurile electrice in cap, tinnitus si puncte negre pe ochi.
Personal, m-a ajutat mult mai mult Gabapetin sincer sa fiu, antidepresivele mi-au fost foarte daunatoare.
0
22-03-2021, ora 13:14
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Concomitent cu tratamentul psihiatric este important sa urmați si sedinte de terapie psihologica. Cele mai bune rezultate se obtin in urma imbinarii tratamentului cu psihoterapia. Țineți legatura cu doctorul dvs. psihiatru si aveti in vedere o schimbare a antidepresivului daca nu sunt îmbunătățiri.
0
23-03-2021, ora 10:36
Psiholog Patru Monica Daniela
Psihologie, Bucuresti
Buna ziua.
Anxietatea este o senzatie neplacuta, la care se adauga gandul ca ceva ingrozitor sa va intampla. Psihoterapia ( restructurarea cognitiva a gandurilor si emotiilor negative ), impreuna cu tratamentul medicamentos, va pot ajuta sa gasiti calea spre vindecare.
Va doresc succes.
0
30-05-2021, ora 05:25
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Buna ziua, de cateva zile, ma pun noaptea la somn iar la un interval de 1 ora ma trezesc cu o presiune in tot capul si stare de voma, abia spre dimineata incerc sa adorm din cauza presiunii in cap si starii de voma.
Ce sa fac?
Iau cate un anxiar sa ma calmez
0
30-05-2021, ora 09:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati Cipralexul din martie si tot aveti starile acestea de rau?
0
30-05-2021, ora 10:22
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Da si tot le am. Ce sfat imi dați?
Ideea e ca vreau sa scap de starile astea sa nu mai iau nicio pastila.pt ca vreau sa fac si eu un bebe, deja am 30 ani.
Pt ca am auzit ca antidepresivele in sarcina pot face rau fătului.
Ce sa fac, sunt disperata
1
30-05-2021, ora 11:36
Mihaela 01bc
Nu este medic/terapeut
Mihaela 01bc
Buna. Și eu am avut aceste senzații atât înainte de tratament cu cipralex cat și in timpul tratamentului. Le simteam ca pe niște șocuri electrice, îmi ardea fruntea, apoi presiune in ceafa, simteam cum îmi pulsează ceva in creștet, înțepături, plus anumite părți ale capului parca erau amorțite. Pana când nu am conștientizat ca sunt doar senzații cauzate de anxietate, nu am scăpat de ele. Credeam ca o sa fac un AVC la fiecare înțepătura și durere a capului. Ușor ușor, au început sa nu ma mai sperie, sa ma obișnuiesc cu ele și sa dispară aproape in totalitate. Eu mai fac miniatacuri de panica, și doar atunci se întâmpla sa le mai simt, dar la intensitate mult mai mică.
0
30-05-2021, ora 12:28
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Da asa este, dar ce parere aveti de tratament pe timpul sarcinii?
0
30-05-2021, ora 13:09
Mihaela 01bc
Nu este medic/terapeut
Mihaela 01bc
Cred ca doar un medic poate sa răspundă la aceasta întrebare. Cu toate ca am mai auzit de tratament in timpul sarcinii.
0
30-05-2021, ora 15:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Alexandra607

Eu as incerca sa ma stabilizez pe tratament si apoi as renunta treptat pentru a putea ramane insarcinata. Oricum copilul se naste cu predispozitie la afectiunea psihica. Nu as vrea sa ii adaug si eu mai multe.
Va sugerez Seroxatul daca Cipralexul nu merge.
0
30-05-2021, ora 20:13
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Multumesc, teama mea este ca nu pot renunta la tratament.
Si atunci ce o sa fac? Renunt la sarcina? Poate dăuna fătului? Sunt disperata nu stiu ce sa fac
0
30-05-2021, ora 21:17
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Va rog sa ma ajutati daca stiti pastile care nu ar dăuna sarcinii.
Nu inteleg de ce sub tratamentul de cipralex inca ma trezesc noaptea cu stari de greata si presiune in cap.
Am luat 3 ani cipralex si mi a facut bine, oare acum sa nu mi mai functioneze?
1
30-05-2021, ora 22:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati Seroxatul. Este foarte bun.
1
31-05-2021, ora 09:10
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Multumesc pt sfat @clara_p.
Sper sa functioneze
0
31-05-2021, ora 22:16
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Buna seara, mi am facut programare la medicul psihiatru si am sa i propun sa incep sa iau seroxat.
Ce ma sperie este faptul ca simt la nivelul scalpului ca si cum cineva imi baga mana in par si ma strange.
Simt o strangere uneori o presiune in cap ca imi genereaza voma.si iar ma iau atacurile de panica.ce se intampla ma intreb, daca am ceva, daca n o sa mi treaca.
Ce credeti despre asta?
Ma tot repet catre dvs dar sunt f speriata.
0
31-05-2021, ora 23:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sunt somatizari de anxietate. Vor trece la tratament.
0
07-07-2021, ora 02:54
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Salut!
Este ora 02.50 si ma chinui sa adorm.
Nu am dormit suficient, m-a prins 12 noaptea si am inceput sa am durere de cap severa, am luat un antinevralgic, nu mi a trecut, după am luat ketonal cand am vazut ca nici cu ala nu trece am luat anxiar.
Dupa 20 min tensiunea mi a crescut la 13 cu 9 si 90 puls stare de greata, mana stanga amortita si senzatie de furnicaturi in ea.
M am linistit un pic insa acum nu mai pot adormi, deoarece am ca niste frisoane si imi vine sa vărs.
Ce am??????
0
07-07-2021, ora 04:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se ia Antinevralgic noaptea. Are cofeina.
Tratamentul pentru anxietate l-ati inceput? De cat timp?
0
07-07-2021, ora 10:26
Psihologie, Bucuresti
Buna ziua. Dupa cum descrieti starile prin care ati trecut, pare a fi un atac de panica. Un atac de panica se declanseaza uneori neasteptat, alteori la expunerea sau anticiparea unui eveniment sau situatie care va streseaza sau in fobie, alteori se declanseaza la ceva timp de la expunerea la evenimentul sau situatia stresanta.
Medicamentele va ajuta sa aveti o viata normala, adica va inhiba aceste stari, dar nu trateaza si cauza.
Puteti explora acest aspect sub indrumarea unui psiholog.
0
07-07-2021, ora 11:11
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Tratamentul l-am intrerupt deoarece intentionez sa raman insarcinata.
Am luat 3 luni cipralex 10 mg/zi.
0
07-07-2021, ora 11:13
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Cu toate ca medicul psihiatru mi a recomandat sa nu intrerupt pt ca sunt facut studii pe cipralex si spune ca n ar dăuna sarcinii mai ales la doza minima pe care o iau.
0
07-07-2021, ora 12:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Parerea mea este ca intai ar trebui sa va stabilizati cu tratament si psihoterapie si apoi sa va ganditi sa ramaneti insarcinata. Oricum copilul va mosteni predispozitia pentru afectiuni psihice. Ganditi-va serios si la acest lucru. Daca dv. va e asa rau si ramaneti insarcinata cum veti putea duce la bun sfarsit sarcina? Informatiile despre tratamentul cu Cipralex in sarcina de pe prospect nu sunt asa pozitive. Aveti multe simptome pe care trebuie sa le rezolvati inainte de a ramane insarcinata.
0
07-07-2021, ora 13:23
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Si daca nu mi revin, ce o sa fac? O sa fiu privata sa nu pot ramane insarcinata?
Sunt femei schizofrenice, cu tulburari bipolare...etc...
Si sub supravegherea medicului nu si intrerup tratamentul si nasc copii sanatosi.
0
07-07-2021, ora 17:21
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Dar nu inteleg, daca luati pastile si tot rau va simtiti, de ce nu le intrerupeti?

Cautati pe net despre brain zaps si antidepresive.
0
07-07-2021, ora 18:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Copiii sunt sanatosi pana ajung in adolescenta si se imbolnavesc... Eu provin din tata bolnav si bunica bolnava. Fratele meu a fost bolnav. Nu mi-am dorit o asemenea soarta si nu mi-am dorit ca parintii mei sa ma nasca.
0
07-07-2021, ora 18:37
Alexandra607
Nu este medic/terapeut
Alexandra607
Imi pare rau, nu ma consider asa grav incat sa nu mi fi dorit ca parintii sa nu ma nasca.
Sufar de anxietate dar nu am ajuns sa spun ca nu trebuia sa ma aduca pe lume.
Culmea ca parintii mei sunt sanatoai, eu am dobandit aceasta sensibilitate datorita faptului ca tatal mei este imobilizat la pat de la 30 de ani, acum are 46.
Vazandu l mereu bolnav mi a fost mereu teama sa nu mi se intample ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns
33 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Oprirea medicației psihiatrice
  •