Intrerupere tratament antidepresiv.

26-01-2019
Emilia1995
Nu este medic/terapeut
Emilia1995
Buna ziua!
Am 24 ani si in luna Aprilie am un an de cand administrez tratament cu antidepresive din cauza faptului ca pe baza de stres stomacul meu nu mai tinea mancarea si ajunsesem sa am stari de anxietate si depresie. In prezent ma simt foarte bine si toate starile rele au disparut. Voi prezenta schema cu medicamentele prescrise pana in prezent pt a fi explicita.
Din luna Iunie mi s-a introdus Duloxetina in doza de 60mg(pe langa Fobiless75mg si Amitriptilina 25mg, aceste 2 medicamente le-am administrat din prima luna iar treptat mi s-au schimbat dozele).
Dupa prima doza de Duloxetina 60mg administrata in combinatie cu celelalte medicamente precizate in paranteza mi s-a recomandat sa administrez doar Duloxetina60mg(pranz+seara) timp de o luna. Urmatoarele 2 luni am administrat Duloxetina 60mg cate 2 zile iar a 3a zi doza de 30mg(pranz) iar seara 60mg.
In prezent administrez Duloxetina de 60mg si 30mg cate o zi alternativ iar seara 60mg.
Imi doresc foarte mult sa raman insarcinata insa pt linistea mea doresc inainte de a ramane insarcinata sa opresc acest tratament psihiatric deoarece nu doresc sa afecteze copilul si stiu ca tratamentele antidepresive se intrerup treptat si nu brusc. Am luat legatura cu medicul si i-am precizat dorinta de a ma ajuta sa intrerup acest tratament pt a putea ramane insarcinata iar mai apoi daca va fi nevoie il voi relua dupa ce voi naste. Domnul doctor mi-a precizat faptul ca sunt pe 0 scadere iar apoi nu am mai primit un raspuns. Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere si sa-mi spuneti si ce inseamna faptul ca sunt pe 0 scadere?
Va multumesc anticipat! Astept raspunsul dvs.
1 comentarii
0
26-01-2019, ora 12:39
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua
Zero scadere inseamna ca sunteti intr-o perioada de stagnare, adica luati tratamentul prescris, fara a scadea dozele. Ascultati indicatiile medicului caci el este cel mai in masura, stiind situatia in care va aflati.
Mai exista insa o alta perspectiva la care va invit sa reflectati: in aceasta perioada de un an ati incercat sa mergeti la psihoterapie? Sa intelegeti cauzele care au produs situatia?
Daca nu ati putut gestiona stresul de la serviciu si asta va dus la depresie, cum veti gestiona sarcina si sxhimbarea adusa de un copil?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul