tratament antidepresiv in primele 3 saptamani de sarcina
tocmai am aflat ca sunt insarcinata in 3 saptamani.problema esta ca iau tratament andidepresiv cu cymbalta(60mg/zi), q mind (100mg/zi) si dormicum(15mg/zi) de aprox. 2 ani.din momentul in care testul mi'a iesit pozitiv am intrerupt medicatia pt ca imi doresc foarte mult acest bebelus.imi este foarte teama sa nu fi fost deja afectat copilul chiar daca eu nu mai iau nici un fel de medicament d acum inainte.ce sanse am sa nasc un copilas sanatos?!ce sanse sunt ca fatul sa fi fost deja afectat?! am auzit si pareri de genul ca puiul meu a fost conceput in momentul cand oricum sangele meu era contaminat si majoritatea ma trimit la avort...chiar nu se poate sa pastrez acest copil iar el sa fie sanatos?! chiar nu mai exista femei cu probleme care sa fi luat tratament inainte de sarcina sau chiar si in timpul sarcinii si care sa fi nascut copii sanatosi?! am mai cerut si pareri avizate dar parca nu mi e de ajuns, as vrea sa mai cer inca o parere.poate sunt alte mamici in situatia mea care imi pot da cateva sfaturi.va multumesc!
2 comentarii
Nu există nici un risc pt făt, mai ales dacă ați întrerupt medicația ! Riscul mult mai mare este este pt o mama bolnavă care nu se tratează să transmită aceeași boala copilului, deci tratamentul luat este chiar o șansă în plus pe care i-ați dat-o copilului !!!
Trebuie sa faci ceea ce simti dar aducerea pe lume a unui copil implica responsabilitati din prima zi de de viata intrauterina.crezi ca poti sa renunti la medicatie pt o perioada de noua luni?.crezi ca o sa poti dormi fara benzodiazepina daca o iei de mult timp??.in general bolile psihice se transmit.nimic nu se compara pe lumea asta cu sentimentul de a fi mama.daca crezi ca poti sa fii relaxata fara medicatie parerea mea e sa duci sarcina pana la capat.mai cere si alte pareri de la medici insa nimeni nu ti poate garanta nimic.sunt mame alcoolice si care fumeaza care au dat nastere unor copii sanatosi si mame care si au luat toate masurile de precautie si au avut ghinionul sa aiba copii bolnavi.indiferent de decizie iti doresc sanatate !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5insarcinata... sub tratament antidepresiv
- 7efecte post tratament cu cipralex, in sarcina
- 4cipralex in sarcina?
- 2Iau cipralex si am ramas insarcinata
- 1asentra se intrerupe in caz de sarcina
- 0despre sarcina
- 1Antidepresive in prima saptamana de sarcina
- 8Depresia in timpul sarcinii
- 9Conceptie copil tratament antidepresiv
- 21Sertralina in timpul sarcinii!
- 20Va rog sa ma ajutati !! Am luat venlafaxina 11 ani pt depresie, doresc să raman însărcinată
- 4Ce ma sfatuiti sa fac? antidepresive si sarcina
- 2Sarcina
- 1Antidepresive in sarcina
- 7Antidepresive in sarcina
- 0Antidepresive. oare scapam vrodata de tratamente.?imi doresc sa fac un bebe in viitor
- 3Sarcina - soțul ia cymbalta
- 13Renunțare tratament antipsihotic
Mai multe informații despre: antidepresivele in sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: