novynette - nodul la san
In 2003 am luat pt prima dat, la varsta de 24 de ani novynette timp de 10 luni. Le-am intrerupt la sfatul med ginecolog pt ca am descoperit un nodul la san. El m-a asigurat ca acel nodul n-a aparut in urma administrarii acelor pilule. Timp de 2 ani am facut tratam pt nodul, apoi am ramas insarcinata, am avut primul copil, am alaptat 1 an si 2 luni...si anul acesta, din cauza ca acel nodul nu s-a retras nicicum, l-am operat. Ma simt bine, multumesc lui Dumnezeu. Problema mea este ca as vrea sa incep din nou sa iau anticonceptionale, mai ales ca am si o menstruatie foarte neregulata(31-45 zile), dar nu stiu daca ar fi bine. Am indoiala ca acel nodul la san sa nu fi fost din cauza piluleleor. Au trecut 2 luni de la op la san...ar trebui sa mai astept pana sa incep sa iau ?...oricum voi discuta si cu medicul meu, dar as vrea si parerea altcuiva.
Inca ceva...de obicei dr. ginec are tendinta sa prescrie aceste pilule fara sa-ti recomande macar sa faci unele analize. De ce? Eu am inteles, mai ales cand exista unele probleme...de ordin hormonal...ca trebuie facute niste analize...stie cineva...a facut cineva analize inaite de a i se prescrie pilule?
Inca ceva...de obicei dr. ginec are tendinta sa prescrie aceste pilule fara sa-ti recomande macar sa faci unele analize. De ce? Eu am inteles, mai ales cand exista unele probleme...de ordin hormonal...ca trebuie facute niste analize...stie cineva...a facut cineva analize inaite de a i se prescrie pilule?
4 comentarii
Anticoncepţionalele nu sunt recomandabile în cazul dv. Totuşi, dacă doriţi neapărat, este preferabil să luaţi Exluton decât Novynette.
Nu, nu sunt necesare analize hormonale pentru a se prescrie anticoncepţionale. Este necesar însă un consult şi, eventual, analize biochimice, test Papanicolau sau ecografie, în funcţie de rezultatele consultului.
Nu, nu sunt necesare analize hormonale pentru a se prescrie anticoncepţionale. Este necesar însă un consult şi, eventual, analize biochimice, test Papanicolau sau ecografie, în funcţie de rezultatele consultului.
Daca ati dori sa fiti putin mai explicit...de ce nu sunt recomandate?si de ce exluton si nu novynette?
multumesc!
multumesc!
Anticoncepţionalele orale pot favoriza dezvoltarea nodulilor la sân şi alte maladii mai grave ale sânului.
Vinovată de acest lucru se pare că este componenta estrogenică. Exluton nu are estrogen, ci numai progesteron.
Vinovată de acest lucru se pare că este componenta estrogenică. Exluton nu are estrogen, ci numai progesteron.
Aveti dreptate...acelasi lucru mi-a recomandat si medicul meu. o sa renunt definitiv la aceasta metoda de contraceptie. Oricum, am folosit numai o data aceasta metoda...timp de 10 luni...si se pare ca pentru mine nu e benefica...Va multumesc pentru raspunsuri. Cand parerile mai multor medici coincid, avem si noi mai multa siguranta in actul medical. Numai bine va doresc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nelamurire
- 8raspuns va rog frumos: cum sa administreaza anticoceptionalele
- 10Sunt insarcinata?
- 4pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
- 3am dureri mari la sani... nodul sau altceva?
- 4Anticonceptionale pt dismenoree
- 3anticonceptionale yasmin - mai devreme sau mai tarziu fata de ora stabilita
- 6am un fel de gaze vaginale si nu inteleg care ar fi motivul aparitiei acestora
- 7fff urgent: pilula luata mai tarziu cu o ora
- 3protectie la anticonceptionale
- 5de o luna urmez un tratament pt poliartrita reumatoida.. pot sa iau si anticonceptionale?
- 8este o posibila sarcina ?
- 2anticonceptionale, ovulatie, placenta groasa.. sunt insarcinata?
- 12M-am hotarat sa le iau yasmin in primul rand pt ten
- 6risc sa raman insarcinata?
- 8Iau anticonceptionale, dar mi-e frica sa fac sex neprotejat
- 3Anticonceptionalele si glanda tiroida
- 1Pt prima data anticonceptionale
- 1Anticonceptionale luate inainte de ciclu
- 2Nodul san stang 22 ani
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor nodul la san
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: