Anticonceptionalele ingrasa?

Poate au mai intrebat acelasi lucru si alte persoane dar intradevar anticonceptionalele ingrasa? Eu am inceput sa ma ingras in urma cu 3 luni dupa ce mi-am schimbat pilulele. Inainte foloseam Rigevidon (binenteles la recomandarea medicului), iar acum folosesc Microgynon ( tot la recomandarea medicului). Am trecut de la Rigevidon la Microgynon deoarece locuiesc in Anglia si doctorul meu mi-a recomandat Mocrogynon deoarece nu au gasit Rigevidon. M-am ingrasat serios, am luat 6 kg dupa ce am inceput sa folosesc aceste pilule.
Si mai am o intrebare: eu folosesc anticonceptionale de 3 ani fara intrerupere. Este vreo problema?
Multumesc
Si mai am o intrebare: eu folosesc anticonceptionale de 3 ani fara intrerupere. Este vreo problema?
Multumesc
2 comentarii

Anticoncepţionalele au o serie de reacţii adverse, printre care şi îngrăşarea. Nu recomand utilizarea lor mai mult de 5 ani. Deşi în practică un mare număr de medici recomandă tratament discontinuu (cu luni de pauză), nici un studiu nu a dovedit faptul că adminisrarea discontinuă ar scădea riscurile sau ar aduce vreun beneficiu faţă de cea continuă.

Multumesc pentru raspuns Domnule Dr. Dragomir.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Anticonceptionalele un pericol dupa 35 de ani?
- 3anticonceptionalele si ingrasatul
- 3lo-femenal este eficient?
- 3paracetamol si anticoceptionale
- 0informatii despre anticonceptionale
- 3Triregol afecteaza viata sexuala?
- 4Calciu vs anticonceptionale
- 4ce anticonceptional as putea sa folosesc, logestul imi dadea o senzatie de greata
- 3contraceptie si tratament acnee
- 5Escapelle, intrebare.
- 2grapfruit si anticonceptionalele
- 0Probleme cu anticonceptionalele
- 1Prima menstruatie dupa anticonceptionale
- 3contraceptive RIGEVIDON
- 0Intrerupere anticonceptionale, caderea parului
- 2anticonceptionale si voma
- 0Anticonceptionale Laurina si ceai de Cretisoara
- 3Marvelon 21... sunt protejata?
- 3Anticonceptionale
- 1Anticonceptionale