Anticonceptionalele ingrasa?

Poate au mai intrebat acelasi lucru si alte persoane dar intradevar anticonceptionalele ingrasa? Eu am inceput sa ma ingras in urma cu 3 luni dupa ce mi-am schimbat pilulele. Inainte foloseam Rigevidon (binenteles la recomandarea medicului), iar acum folosesc Microgynon ( tot la recomandarea medicului). Am trecut de la Rigevidon la Microgynon deoarece locuiesc in Anglia si doctorul meu mi-a recomandat Mocrogynon deoarece nu au gasit Rigevidon. M-am ingrasat serios, am luat 6 kg dupa ce am inceput sa folosesc aceste pilule.
Si mai am o intrebare: eu folosesc anticonceptionale de 3 ani fara intrerupere. Este vreo problema?
Multumesc
Si mai am o intrebare: eu folosesc anticonceptionale de 3 ani fara intrerupere. Este vreo problema?
Multumesc
2 comentarii

Anticoncepţionalele au o serie de reacţii adverse, printre care şi îngrăşarea. Nu recomand utilizarea lor mai mult de 5 ani. Deşi în practică un mare număr de medici recomandă tratament discontinuu (cu luni de pauză), nici un studiu nu a dovedit faptul că adminisrarea discontinuă ar scădea riscurile sau ar aduce vreun beneficiu faţă de cea continuă.

Multumesc pentru raspuns Domnule Dr. Dragomir.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2daca iau pastile MemoPlus trebuie sa ma protejez suplimentar?
- 3sfaturi privind administrarea contraceptivelor si pentru slabit
- 2acnee si karissa
- 3este nevoie de protectie suplimentara daca incep intr-o zi oarecare si nu in prima zi de ciclu?
- 3Influenteaza nurofenul efectul anticonceptionalelor?
- 0anticonceptionalele si diareea
- 4va rog sa ma ajutati
- 4iau novynette de mult timp iar de ieri am o sangerare
- 2Anticonceptionale si tratament candida
- 1Prima menstruatie dupa anticonceptionale
- 4ciclu neregulat dupa anticonceptionale
- 4Din cauza anticonceptionalelor?
- 0Intrerupere anticonceptionale, caderea parului
- 1Pastila uitata
- 0Ovule contraceptive - anticonceptionale. Help!
- 1Anticonceptionale pentru acnee
- 0Prima pastila anticonceptionala
- 0Mai iau o doza de Yasmin daca am eliminat scaun diareic la o ora dupa administrarea primei pastile?
Mai multe informații despre: anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: