Anticonceptionale prescrise de medic de specialitate sau direct din farmacie?
Buna seara!
Am o nelamurire in ceea ce priveste anticonceptionalele.Pana la aceasta varsta nu mi-am inceput viata sexuala si cand o voi incepe as vrea as folosesc aceste pilule.
Dupa cat timp de administrare incep sa isi faca efectul?
Trebuie sa mi-le prescrie un doctor de specialitate dupa un control??
sau pot sa iau de la farmacie orice pilule?
Multumesc anticipat!
Am o nelamurire in ceea ce priveste anticonceptionalele.Pana la aceasta varsta nu mi-am inceput viata sexuala si cand o voi incepe as vrea as folosesc aceste pilule.
Dupa cat timp de administrare incep sa isi faca efectul?
Trebuie sa mi-le prescrie un doctor de specialitate dupa un control??
sau pot sa iau de la farmacie orice pilule?
Multumesc anticipat!
6 comentarii
1. Daca sunt incepute intr-una din primele 5 zile ale ciclului, efectul contraceptiv se instaleaza deplin după prima pilula. In celelalte cazuri, se instaleaza deplin incepand cu a 8-a pilula.
2. Da, sunt hormoni cu numeroase reactii adverse, prin urmare trebuie sa vi le prescrie un doctor, de preferat doctorul dv de familie, sau un doctor de planificare familiala, ginecolog sau endocrinolog. Fiti sigura ca ati inteles atat modalitatea de administrare un pic mai deosebita a acestor medicamente, cat si reactiile adverse la care va expuneti, inclusiv riscul de cancer, infectii genitale, accidente tromboembolice sau sterilitate, pentru a putea accepta tratamentul in cunostinta de cauza. In cazul in care sunteti o persoana religioasa, trebuie sa fiti la curent ca a consuma asemenea pilule interfereaza cu morala crestina, precum si alte sisteme morale.
3. Teoretic, cum spuneam, anticonceptionalele se pot lua de la farmacie numai cu prescriptie (reteta). Practic, in Romania, se iau fara reteta.
2. Da, sunt hormoni cu numeroase reactii adverse, prin urmare trebuie sa vi le prescrie un doctor, de preferat doctorul dv de familie, sau un doctor de planificare familiala, ginecolog sau endocrinolog. Fiti sigura ca ati inteles atat modalitatea de administrare un pic mai deosebita a acestor medicamente, cat si reactiile adverse la care va expuneti, inclusiv riscul de cancer, infectii genitale, accidente tromboembolice sau sterilitate, pentru a putea accepta tratamentul in cunostinta de cauza. In cazul in care sunteti o persoana religioasa, trebuie sa fiti la curent ca a consuma asemenea pilule interfereaza cu morala crestina, precum si alte sisteme morale.
3. Teoretic, cum spuneam, anticonceptionalele se pot lua de la farmacie numai cu prescriptie (reteta). Practic, in Romania, se iau fara reteta.
buna..de obicei ti le prescrie doctorul..(personal am luat dupa ureche si a fost bine)..si efectul si-l face de cand incepi sa iei.MARVELON am luat si mi-au fost de folos 6 ani..nu ingrasa...numai bine
medicul de familie???mai bine ginecologul draga cremita...eu am un medic de fam. care nu stie nimic inafara de puls si un vaccin.mi-a dat o trimitere si a gresit tot in ea.(nu toti sunt la fel bineinteles)
Multumesc foarte mult!
Ca sa fiu sigura voi merge la doctorul de familie si poate imi recomanda dansul un doctor ginecolog bun din oras.
Ca sa fiu sigura voi merge la doctorul de familie si poate imi recomanda dansul un doctor ginecolog bun din oras.
buna, medicul mi-a recomandat ac karissa, si vreau sa stiu dupa kt timp pot face neprotejat(dupa cate pastile sunt protejata), mentionez k este prima oara cand iau ac, am luat din prima zi a ciclului si la aceeasi ora.Ms!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3dupa cat timp?
- 5Pauza de 6 zile in loc de 7 zile
- 2intrebare referitoare la contraceptivele jeanine
- 19contraceptiv injectabil
- 4Pilule luate cu intarziere!
- 3e yasmin potrivit?
- 9ajutor!!!!! imi inarzie ciclul pe anticonceptionale
- 9astept parerea unui medic urgent. prezervativ spart in timpul actului
- 4am terminat prima folie, pauza sapte zile.. sunt protejata?
- 3Anticonceptionalele deregleaza menstruatia ?
- 25pauza de 7 zile
- 4iau anticonceptionale si ma dor sanii
- 4iau yasmin de 2 ani jum si nu am facut pauza deloc
- 4intrebare.. yasmine si menstruatia
- 10Postinor! Pastila iadului.
- 6Pot sa iau Prostinor si anticonceptionale in acelasi timp?
- 7avort, anticonceptionale, prostinor
- 2anticonceptionale luate corect!
- 2Karissa, am procedat corect?
- 1Nu stiu cum sa incep anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: