Pauza anticonceptionale?
As vrea si eu sa stiu, va rog, cand anume trebuie sa fac pauza. le iau de 8 luni si pana acum nu am facut nici o pauza. este gresit? cand anume trebuie sa fac si cat????
8 comentarii
Facand pauze nu veti avea nici un avantaj, in schimb pot aparea neplacerile tipice opririi si reluarii anticoncpetionalelor, dintre care tulburarile de ciclu sunt cele mai frecvente.
Am si eu o nelamurire...as vrea sa fac o pauza la anticonceptionalele pe care le iau de 2 ani...de fapt as vrea sa renunt definitiv la ele.Cand anume trebuie sa le intrerup?Imediat dupa terminarea menstruatiei sau trebuie sa mai iau o luna anticonceptionalele in paralel cu o alta metoda contraceptiva ( prezervativ ) ?
Va multumesc ! Astept raspuns!
Va multumesc ! Astept raspuns!
Anticonceptionalele se intrerup la terminarea foliei, nemaiîncepând altă folie. Acest lucru nu are legătură cu durata sngerării.
Nu este nevoie să folosiţi prezervativ, decât dacă doriţi să nu aveţi copii.
Nu este nevoie să folosiţi prezervativ, decât dacă doriţi să nu aveţi copii.
As dori si eu sa stiu care sunt alimentele care reduc, anuleaza efectul anticonceptionalelor...?!
Va multumesc.
Va multumesc.
Multumesc mult de raspuns! Am doar 18 ani...inca nu imi doresc un copil, mai tarziu! :) O sa folosesc o alta metoda contraceptiva (prezervativ).
Nici un aliment nu este cunoscut ca ar reduce pana la niveluri nesigure efectul anticonceptionalelor, desi pe unele prospecte apare acest lucru. De exemplu se vorbeste despre grapefruit sau despre ceai verde ori alte ceaiuri. Este o exagerare. Ar trebui ca cineva sa manance mai multe sacose de grapefruit ca sa anuleze efectul contraceptiv.
Exista insa medicamente (unele înregistrate ca suplimente alimentare) care, intr-adevar, pot anula efectul contraceptiv, asta e cu totul altceva.
Exista insa medicamente (unele înregistrate ca suplimente alimentare) care, intr-adevar, pot anula efectul contraceptiv, asta e cu totul altceva.
Multumesc mult pt. raspuns! Acum sunt mai linistita.
Buna ziua! Iau anticonceptioanle Yasemin de 1 an si 5 luni si as dori sa va intreb daca este indicat sa fac o pauza?
Va multumesc.
Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cat mai pot lua anticonceptionale
- 3am uitat sa iau o pastila... ce sanse sunt sa fiu insarcinata?
- 36Anticonceptionale Logest si sexul
- 41anticonceptionale
- 235anticonceptionale - neaparat in 1 zi a menstruatiei?
- 47cum actioneaza Mercilon?
- 4chiar trebuie sa merg la dr?
- 3am uitat sa iau anticonceptionale yasmin
- 3Anticonceptionalele deregleaza menstruatia ?
- 6a 2-a folie... dupa cate pastilute sunt protejata ?
- 6anticonceptionale fara ciclu
- 5de o luna urmez un tratament pt poliartrita reumatoida.. pot sa iau si anticonceptionale?
- 4mancarime in zona vaginala
- 13Anticonceptionale ARTIZIA
- 7Antionceptionale Logest si sarcina
- 0menstruatie in timpul administrarii anticonceptionalelor Karissa
- 6Anticonceptionale luate incorect?!
- 6ce anticonceptionale imi recomandati?
- 4Sarcina?
- 0Anticonceptionale intr-o zi oarecare
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: