anticonceptionale - neaparat in 1 zi a menstruatiei?

235 comentarii 1 2 345 ..... 7 8 Înainte ›
0
07-11-2011, ora 21:38
Cristina P
Nu este medic/terapeut
Cristina P
Buna seara, am si eu o intrebare am inceput sa iau Marvelon 21 din a 2-a zi a menstruatiei, dupa cat timp sunt protejata? Va multumesc
0
08-11-2011, ora 16:20
em@
Nu este medic/terapeut
em@
buna ziua. astazi am terminat prima foita de anticonceptinale si vreau sa stiu daca le incep de diseara sau fac pauza? ras urg
0
08-11-2011, ora 21:55
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Daca vineri trebuie sa iau ultima pastila dintr-o folie de anticonceptionale, si nu o iau se intampla ceva ? Pentru ca vreau sa le intrerup pt. o perioada de timp si din pacate una dintre ele am pierdut-o, si nu as vrea sa incep alta cutie.Deci daca iau cu una in minus acum este ceva rau ?
0
11-11-2011, ora 17:24
ioad
Nu este medic/terapeut
ioad
Buna! As vrea sa stiu dupa cat timp sunt protejata daca am inceput sa iau anticonceptionalele Diane 35 dupa perioada menstruatiei? Multumesc mult.
0
13-11-2011, ora 12:43
annat92
Nu este medic/terapeut
annat92
am o intrebare as vrea sa incep sa iau anticonceptionale yaz dar deja perioada de mesntruatie pentru acesta luna sa terminat totusi as vrea sa incep cu ele si sa nu mai astept pana la urmatoarea menstruatie care ar fi consecintele daca incep sa iau anticonceptionalele dupa terminarea ciclului menstrual ?
0
13-11-2011, ora 18:48
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Începerea anticoncepţionalelor după primele 5 zile ale ciclului se poate face:
- dacă o sarcină preexistentă este exclusă
- ţinând cont că protecţia anticoncepţională este pe deplin instalată abia începând cu a 7-a pilulă.
0
22-11-2011, ora 21:53
robinio17
Nu este medic/terapeut
robinio17
care este riscul matematic vorbind dupa a 7-a pastila, daca, imediat, s-a realizat contactul sexual?
0
28-11-2011, ora 17:46
vanee
Nu este medic/terapeut
vanee
buna..am o dilema..raspundeti.mi va rog..am luat anticonceptionale luna trecuta, le.am terminat, am facut pauza de 7 zile (am avut ciclu 3 zile jumate, aproape 4) si ieri am inceput alt blister..problema e ca (le ascund de parintii mei intr.un loc anume) si azi cand am vrut sa.l iau pe urmatorul, am gasit o pastilutza din blisterul trecut, deci cel pe care credeam k l.am incheiat (primul implus a fost sa alerg repede la o pahar cu apa si sa.l iau..si l.am luat..nush daca am facut bine sau nu, dar a fost totul dintr.un impuls)..problema e ca nush sigur din ce zi este..este numaru 20 sau 21 (deci ultimul sau penultimul din blister..oricum n.am avut contact sexual timp de 3 saptamani)..am luat toate pastilutele aprox la aceeasi ora..diferenta fiind de 10 minute la unele..primul blister a fost yasmin, iar acum am inceput microgynon, pentru ca primul mi.a provocat dureri de cap..si era si km scump..ultimul contact l.am avut acum 3 sapt si urmatorul il voi avea pe 1 - 2decembrie, pentru ca atunci se intoarce iubitul meu..voi putea avea contact cu ejaculare in interior ? sau voi avea nevoie de alta protectie..? menti0onez ca am luat timp de 10 zile ciprinol pentru o infectie urinara si ceva nisip la rinichi, dar in timpul tratamentului si 8 zile dupa n.am avut absolut niciun contact sexual..ast rasp..multumesc..
0
01-12-2011, ora 15:26
johanna12
Nu este medic/terapeut
johanna12
Buna ziua.Am si eu o intrebare.Pe data de 31 Octombrie 2011(luni) am inceput sa iau prima data pilule Artizia.Le-am luat corect(ora 18 fix cu 3 erori, nu consecutive, in care am luat cu o marja de o ora adica la ora 19.)Pe data de 20 Noiembrie(duminica) am luat ultima pilula urmand pauza de 7 zile.Pe data de 23 seara mi-a aparut menstra, iar pe data de 28 am inceput a doua folie la ora 18.Din pacate pe 30 am avut un contact sexual neprotejat fara ejaculare inauntru.Intrebarea mea este daca sunt sanse sa fi ramas insarcinata, daca eram protejata de pilule?
0
11-12-2011, ora 16:16
annat92
Nu este medic/terapeut
annat92
am o intrebare folosesc aticonceptionale yaz si este prima luna, in acest moment sunt la ultima pastiluta placebo si inca nu mi a venit ciclu, dar am inceput sa le iau dupa ce mi sa terminat menstruatia de luna trecuta, care ar fi motivul pt care inca nu mi a venit ciclu ?
0
22-12-2011, ora 01:21
muf
Nu este medic/terapeut
muf
buna, am inceput sa iau desorelle de ieri (nu am mai luat niciodata inainte), ora 23:15 deoarece era a treia zi de menstruatieda (dar cu sangerari foarte rare si de o culoare inchisa), vreaau sa stiu daca schimb ora, (deoarece nu vreau sa le iau asa de tarziu), se intampla ceva rau..??? acum e prima oara cand le administrez.
Am inteles ca sunt protejata de la primul comprimat. pot sa ma bazez pe asta..?:)(imi este putin frica)
0
04-01-2012, ora 23:43
al1nutza
Nu este medic/terapeut
al1nutza
Buna seara, voi trece direct la subiect din luna octombrie 2011 iau anticonceptionale Karissa, am luat octombrie si noiembrie dupa care in decembrie nu am luat, iar din ianuarie luna acesta am inceput sa iau dar dupa ce mi-a trecut menstruatia si nu din prima zi de menstruatie. Sunt constienta ca nu este tocmai corect modul de administrare care l-am facut, de aceea as vrea sa stiu daca imi sunt eficiente sau sa le las si sa iau din luna urmatoare, ce ma sfatuiti?! Multumesc
0
12-01-2012, ora 12:02
anti20
Nu este medic/terapeut
anti20
Buna ! am si eu o intrebare. Am inceput sa iau anticonceptionale, Mercilon, am inteles ca treb sa iau prima pastila in prima zi de menstruatie si apoi 7 zile pauza si urmatoarea folie ar trebui inceputa in ziua 28 (prima zi de menstruatie din urmatoarea luna), dar ce trebuie sa fac daca imi intarzie sau imi vine mai devreme? tot 7 zile de pauza sau trebuie sa astp sa imi vina sau daca imi vine mai devreme trebuie sa iau mai devreme?
0
27-01-2012, ora 19:51
ioana1978
Nu este medic/terapeut
ioana1978
Pe 23.01 crezand ca a venit ciclu am luat prima pastila din primul blister.Am mai luat yasmine acum 2 ani timp de 3 ani de zile si am intrerupt.Numai ca a fost ciclu fals, sau cel putin asa am crezut.Am luat si a 2 pastila pe 24.01. Vazand ca nu mai am nici un fel de sangerare 25.01 si 26 nu am mai luat pastila.Azi 27.01 a venit ciclu propriu zis. Cum sa fac?Le iau in continuare?
0
27-01-2012, ora 20:02
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
V-am raspuns pe topicul celalalt.
0
24-02-2012, ora 23:49
emanuela15
Nu este medic/terapeut
emanuela15
Buna as avea si eu o intrebare...am terminat folia cu 21 de pastile si am facut pauza..numai problema este ca am inceput alta folie dar prima pastila nu am luato dupa 8 zile, am luato fix a 7a zi.este o problema?..sunt foarte stresata..astept un raspuns..va rog...multumesc
0
25-02-2012, ora 00:29
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, nu e niciun fel de problema. Problema era daca le luati mai tarziu, nu mai devreme.
0
10-03-2012, ora 22:25
theo87
Nu este medic/terapeut
theo87
Buna seara. Am si eu o intrebare. mai am 4 pastile si termin folia curenta de Marvelon. Problema e ca ar fi trebuit sa fie 5, una din pastile am scapat-o si dusa a fost. Daca intrerup acum si nu le mai iau pe cele ramase si din prima zi de menstruatie incep o folie noua, cand voi fi din nou protejata?
0
11-03-2012, ora 19:39
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Incepând din a 8-a zi. Dar metoda aceasta nu e prea bună, deoarece pot apărea probleme de sângerare (sângerare trenantă). Deci, e mai bine să luaţi o pilulă mai puţin decât să luaţi 5 pilule mai puţin.

Cea mai bună soluţie, chiar dacă înseamnă o mică cheltuială, este să luaţi o folie nouă de Marvelon. Din folia nouă, luaţi o singură pilulă: cea uitată, din a 21-a zi. Păstraţi restul undeva într-un sertar, mai devreme sau mai târziu le veţi folosi, spre exemplu când veţi merge la mare şi veţi dori să nu aveţi sângerare tocmai atunci.
În felul acesta luaţi toate pilulele, respectaţi pauza de 7 zile şi începeţi folie completă în ziua obişnuită.
0
12-03-2012, ora 20:59
theo87
Nu este medic/terapeut
theo87
Deci eu am pierdut pastila de vineri si am luat-o pe cea de sambata in locul ei. Astfel, in fiecare zi dupa am luat pastila din ziua urmatoare (duminica pe cea de luni, luni pe cea de marti, etc.). Atunci cand cumpar folia noua cum mi-ati sugerat (adica joi), voi lua pastila pentru joi sau pentru vineri? Va multumesc pentru raspunsuri
0
13-03-2012, ora 23:34
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Cand veti cumpara folie noua luati o singura pilula din ea, nu conteaza care, deoarece:
-restul pilulelor le veţi păstra pentru o ocazie viitoare, de exemplu pentru a vă amâna menstruaţia la vară
-toate pilulele de Marvelon au aceeaşi compoziţie, deci sunt interşanjabile.
0
19-03-2012, ora 17:17
CrisD
Nu este medic/terapeut
CrisD
Buna ziua,

Utilizez anticonceptionale Yaz de 3 luni. Am uitat sa iau pastiluta 2 (ziua 2, sambata) din noul blitzer si am vazut abia in a 4a zi acest lucru (azi). Am luat si pastila uitata, insa nu stiu daca sa ma duc sa imi iau contraceptia de a doua zi intrucat am facut sex neprotejat ieri (duminica) si saptamana dinaintea uitarii pastilei. Tin sa mentionez ca sunt la menstruatie de pe data de 14 martie si inca mai curge.. Astept raspuns urgent daca se poate. Multumesc anticipat
0
19-03-2012, ora 18:58
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Există un risc mic, dar real, de sarcină. De asemenea, nu trebuia să luaţi a 4-a zi pilula uitată de a 2-a zi. Este adevărat că există regula "pilula uitată se ia când îţi aduci aminte", numai că are un timp limită de aplicare: 24 de ore.
0
26-03-2012, ora 19:36
adellaid03
Nu este medic/terapeut
adellaid03
Buna ziua,

Am si eu o intrebare urgenta. In urma unor vizite la dermatolog, medicul mi-a sugerat sa iau pastile Melleva 35 pentru acnee, si mi-a spus sa incep in prima zi a menstruatiei.
Vineri seara (23 Martie) am observat o pata usor maronie pe chilot, si fiind in perioada cand trebuia sa imi vina ciclul, am zis sa incep blisterul sambata dimineata. L-am inceput, iar in acea dimineata am vazut usoare pete maronii in continuare, cum era normal. Insa pe tot parcursul weekend-ului (continuarea zilei de sambata si apoi duminica) nu mi-a venit ciclul, ci am avut doar pete maronii cateodata, si o singura data o secretie foarte inchisa la culoare, un maro foarte inchis.

Azi e luni, si tot nu am vazut vreo pata de sange, decat ocazional usoare pete maroniu deschis. Nu stiu ce sa fac. Sa fie de la pastile? E posibil ca ciclul sa imi vina mai incolo? Azi ar fi a 3a zi cand iau pastilele. Sa nu le mai iau?

Astept un raspuns cat mai urgent posibil. Multumesc anticipat!!
0
26-03-2012, ora 19:38
bambambi
Nu este medic/terapeut
bambambi
Buna seara, as avea si eu o intrebare. Daca sunt in a 14-a zi a ciclului, iar eu am inceput de astazi Marvelon 21 (timp de 7 zile nu voi avea contact sexual), se instaleaza protectia din cea de-a 8-a zi? As fi asteptat sa imi vina menstra, pentru a le putea lua, dar am avut neaparata nevoie sa le iau astazi.

Va multumesc mult.
0
26-03-2012, ora 20:05
emanuela15
Nu este medic/terapeut
emanuela15
Buna, am si eu o intrebare daca am avut relatii dupa ce am terminat de luat pastilele adica in pauza de 7 zile inainte sa imi ciclul dar dupa acele 7 zile nu am mai continuat de luat pastilele...este vreo problema ? adica sa raman insarcinata ?
0
27-03-2012, ora 15:48
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
@adellaid: Este un lucru cunoscut că anticoncepţionalele, în special în primele trei luni de folosire, pot da tulburări de "ciclu". În cazul celor de tip Melleva, apare scăderea fluxului sanguin faţă de o menstruaţie, iar ocazional, această scădere ar putea fi până la suprimare completă. Dacă le-aţi început, continuaţi-le cel puţin până la terminarea foliei actuale. Pe urmă, puteţi să nu mai reîncepeţi folie nouă. A le opri înainte de terminarea foliei poate cauza bramburirea completă a ciclului.

@bambibambi: Aşa cum aţi spus, protecţia este deplină abia după a 7-a pilulă.

@emanuela: Dacă înţeleg bine, dv nu aţi avut relaţii în pauza dintre două folii, ci după ce aţi întrerupt anticoncepţionalele. În acest caz, există un risc considerabil de a rămânea însărcinată.

Prin definiţie, "pauza dintre folii" este o pauză de 7 zile dintre sfârşitul unei folii şi începerea unei alte folii. În caz că nu începeţi o altă folie, asta nu se mai cheamă pauză. Tot aşa e şi la şcoală. Spunem "ieşim în pauză" între două ore. Dacă, după ultima oră nu mai urmează nimic, numim acest lucru "mergem acasă" şi nu "ieşim în pauză".
0
02-04-2012, ora 21:45
michelle4363
Nu este medic/terapeut
michelle4363
Buna seara, am si eu mai multe intrebari, Am 18 ani si mi-am cumparat anticonceptionalele Novinette fara prescriptie medicala.Am inceput sa iau prima pastila din prima zi a ciclului menstrual si nu stiu sigur daca trebuie sa mi se opreasca ciclul..Ma puteti lamuri?
multumesc
0
02-04-2012, ora 23:41
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
După câteva zile, este de aşteptat să se oprească.
0
04-04-2012, ora 14:31
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Buna ziua. Vroiam sa va intreb cum pot amana un ciculu..cu cateva zile sau sa nu imi vina deloc in ace aluna ? si daca are anumite urmari...
Adaugă un comentariu / răspuns
235 comentarii 1 2 345 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Criterii de excludere a sarcinii
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Sunt însărcinată?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •