Anticonceptionale + fumat, au vreo interactiune?
Am fost la 2 medici ginecologi, pt un control de rutina, ambii mi-au recomandat anticonceptionalele Yasmin, fara nici un fel de anlaiza, de unde pot stii ca acestea sunt bune pt mine.
Mentionez k si fumez, un pachet la 2-3 zile, au vreo intereactiune cu anticon, acum sau un timp???
Multumesc
Mentionez k si fumez, un pachet la 2-3 zile, au vreo intereactiune cu anticon, acum sau un timp???
Multumesc
3 comentarii
Din pacate rar se fac analize exclusiv pentru prescrierea anticonceptionalelor. Am observat si eu asta.
Am luat cam 3 ani Yasmine. Fumam si eu.Nu mai iau de vreo 3 luni.Si nici nu mai fumez
Aveam migrene de doua ori pe luna, cel putin..Un medic mi-a spus ca presupune ca ar fi de la anticonceptionale plus fumat. Nu e o combinatie prea buna. Unii au efecte adverse, altii nu, partea proasta e ca nu ai cum sa prevezi de care parte a baricadei vei fi.
Am luat cam 3 ani Yasmine. Fumam si eu.Nu mai iau de vreo 3 luni.Si nici nu mai fumez
Aveam migrene de doua ori pe luna, cel putin..Un medic mi-a spus ca presupune ca ar fi de la anticonceptionale plus fumat. Nu e o combinatie prea buna. Unii au efecte adverse, altii nu, partea proasta e ca nu ai cum sa prevezi de care parte a baricadei vei fi.
Nu stiu daca ai urmarit ieri stirile, dar o deputata de 38 de ani a murit de tromboza la creier din cauza anticonceptionalelor si a fumatului, E foarte periculos, exista risc de tromboza!
Daca nu te poti lasa de fumat, gaseste alta metoda contraceptiva!
sanatate
Daca nu te poti lasa de fumat, gaseste alta metoda contraceptiva!
sanatate
1) Anticonceptionalele se prescriu initial fara analize, deoarece analizele se fac atunci cand este nevoie de analize, iar in acest caz nu este nevoie.
2) Atat fumatul, cat si anticonceptionalele cresc riscul de accidente tromboembolice. Impreuna, efectul este sinergic (adica mai mare decat fiecare factor de risc in parte).
3) Celelalte reactii adverse de temut ale anticonceptionalelor (cancerul de san, de col, de ficat si de colon, dismetabolismele si sterilitatea) nu sunt influentate de fumat, adica gradul de expunere la ele este acelasi, si daca fumati si daca nu fumati.
2) Atat fumatul, cat si anticonceptionalele cresc riscul de accidente tromboembolice. Impreuna, efectul este sinergic (adica mai mare decat fiecare factor de risc in parte).
3) Celelalte reactii adverse de temut ale anticonceptionalelor (cancerul de san, de col, de ficat si de colon, dismetabolismele si sterilitatea) nu sunt influentate de fumat, adica gradul de expunere la ele este acelasi, si daca fumati si daca nu fumati.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3fumatul si anticonceptionale
- 2anticonceptionale+tigari, 16 ani
- 32diane 35 interactioneaza cu alcoolul si tigarile
- 4yasmine si fumatul
- 5yasmin si fumatul.. cat e de periculos?
- 6de curand m-am speriat f tare de o tromboflebita deoarece fumez si iau anticonceptionale
- 4Fumez... si iau de ceva vreme femodem
- 6anticonceptionale + bere, tigari?
- 5anticonceptionalele si fumatul...
- 17anticonceptionale, fumat, antibiotice
- 0Anticonceptionalele si fumatul.
- 0Anticoncepționalele și fumatul
- 0Pilulele si fumatul
- 3Fumătoare, 37 ani - pot lua anticoncepționale?
Mai multe informații despre: anticonceptionalele si fumatul