anticonceptionalele si fumatul...

06-06-2012
deea_17_89
Nu este medic/terapeut
deea_17_89
Iau de doua zile novynette, si asta e prima oara cand iau anticonceptionale. Ele mi-au fost prescrise in principal pt reglarea menstruatiei si cea hormonala. Am inceput folia in ziua in care mi s-a terminat ciclul. Nu am avut ciclu regulat si vroiam sa intreb daca anticonceptionalele au acelasi efect de contraceptie chiar daca eu nu il am regulat. Trebuie sa astept o anumita perioada pana sa pot renunta linistita la prezervativ, eventual o luna, doua, ca sa fiu sigura ca mi se va regla menstruatia si ca pot renunta la alte masuri de contraceptie fara nici un risc? Sau au efect din a 8a zi, indiferent daca aveam sau nu ciclul regulat pana in prezent? Stiu ca daca nu le iau in prima zi a ciclului, trebuie sa folosesc si alte metode de protejare in primele 7 zile, din a 8a fiind pe deplin protejata. Lgat de inelul contraceptiv, se poate folosi atata timp cat utilizez si anticonceptionale? Si ultima intrebare, fumatul influenteaza efectul contraceptiv sau reglarea menstruatiei, si cea hormonala? Fiind protejata, prietenul meu poate ejacula inauntru fara nici o problema? Mentionez ca am 22 de ani si uter retrovers, in caz ca are vreo relevanta. Multumesc
5 comentarii
0
07-06-2012, ora 02:37
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
Teoretic, anticonceptionalele functineaza imediat sau dupa cele 7 zile. Practic, combina-le o luna cu "metoda calendarului". Depinde foarte mult cum reactioneaza organismult tau si e bine sa nu risti inutil. Ai grija sa faci pauze de anticonceptionale la fiecare 4 luni si nu asa cum recomanda prospectul. In felul asta iti protejezi ovarele si ficatul.
0
07-06-2012, ora 02:43
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
Teoretic, anticonceptionalele functineaza imediat sau dupa cele 7 zile. Practic in schimb, combina-le o luna cu "metoda calendarului". Depinde foarte mult cum reactioneaza organismult tau si e bine sa nu risti inutil. Ai grija sa faci pauze de anticonceptionale la fiecare 4 luni si nu asa cum recomanda prospectul. In felul asta iti protejezi ovarele si ficatul.
Da, fumatul micsoreaza efectul contraceptivelor daca femeia fumeaza. Inelul in schimb nu are nici o legatura cu asta.
0
07-06-2012, ora 10:50
deea_17_89
Nu este medic/terapeut
deea_17_89
am 21 de pastile, si 7 zile pauza pe luna am. trebuie sa le iau minim 6 luni. si as vrea sa renunt la prezervativ, dar nu prea as vrea sa risc, stiind ca nu am menstruatie regulata, si ca fumez. un inel contraceptiv mi-as lua, fiindca vreau sa renunt linistita la prezervativ. si din cate stiu eu, nu are nimic daca fumez. dar nu stiam daca pot lua si anticonceptionale, si inel. ma gandeam ca e o doza prea mare de hormoni.
0
13-06-2012, ora 00:01
Me-44
Nu este medic/terapeut
Me-44
'dar nu stiam daca pot lua si anticonceptionale, si inel. ma gandeam ca e o doza prea mare de hormoni. ' - doza nu e prea mare dar cauta pe youtube cum e cu inelul, poate te razgandesti din alte cauze. Spuneam: 'Ai grija sa faci pauze de anticonceptionale la fiecare 4 luni si nu asa cum recomanda prospectul.'.
Sfat: renunta la gandul cu inelul dar ai si mare grija ce anticonceptionale alegi sa folosesti. Incearca sa nu crezi tot ce scrie in ziare (si prospecte). N-are rost sa te 'frigi' cu ele si sa ajungi sa nu mai poti folosi anticonceptionale.
'trebuie sa le iau minim 6 luni' - din moment ce au afect din primele zile e ilogic sa fii obligata sa le iei minim 6 luni, nu crezi?!
0
13-06-2012, ora 09:31
deea_17_89
Nu este medic/terapeut
deea_17_89
eu le iau in principal pt dereglare hormonala si asa mi-a zis ginecoloaga, ca macar 6 luni, un an trebuie sa le iau. contraceptia e un bonus, ca sa zic asa. si folia e de 21 de pastile, fac o saptamana pe luna pauza. ms pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •