Anticonceptinale

Buna seara. Am 21 de ani si iau anticonceptionale Karissa de aproximativ 1 luna si 2 saptamani si am cateva probeleme: pe data de 28-29 februarie am avut o secretie de culoare maro.urmata de dureri in timpul urinarii...dupa care mi-a venit menstruatia care a tinut mai putin de cat de obicei, adica 3 zile. Astazi, 11 martie, am aceeasi secrtie, urmata de aceleasi dureri care nu au disparut pe tot parcursul acestei saptamani. Am citi si prospectul anticonceptionalelor pe are le folosesc si am gasit simptomele mele ca reactii adverse. Am avut si cateva dureri de cap de vreo 3 zile, si nu stiu daca sa mai continui tratamentul cu aceste pilule, sa il intrerup sau sa iau altceva. Va multumesc.
4 comentarii

Anticonceptionalele au numeroase reactii adverse. Cele mentionate sunt reactii adverse specifice inceputlui de tratament. Acestea sunt suparatoare uneori, dar nu grave. Mai redutabile sunt reactiile adverse care apar dupa mai multi ani de folosire a anticoncpetionalelor, precum: cresterea frecventei si gravitatii inflamatiilor pelvine, sterilitatea, cancerul de col, de colon si de ficat, accidentele tromboembolice, dismetabolismele.
Avand in vedere aceste riscuri, ar fi preferabil ca, la terminarea actualei folii, sa le intrerupeti si sa nu mai luati niciodata altele.
Avand in vedere aceste riscuri, ar fi preferabil ca, la terminarea actualei folii, sa le intrerupeti si sa nu mai luati niciodata altele.

Va multumesc ptr raspuns,. Am uitat sa va specific unele lucruri. In momentul in care medicul meu ginecolog mi-a prescris aceste anticonceptionale eu am avut imflamata trompa dreapta, am urmat un tratament, printre care mi-au fost prescrise si aceste pastile. Eu o sa intrerup pastilele dua ce voi termina aceasta folie... Ceea ce vreau sa va intreb este... cat de mare este riscul de a ramane insarcinata dupa intreruperea lor?

Dupa intreruperea lor riscul unei sarcini este considerabil: timp de 1-2 luni este puţin mai mare chiar decât în cazul în care nu le-aţi fi luat de loc. Prin urmare, dacă nu doriţi o sarcină, trebuie să vă protejaţi prin alte mijloace.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2secretie brun-rosiatica
- 3mancarimi, usturimi si putina secretie albiceosa in zona genitala
- 3care este perioada maxima in care se pot folosi anticonceptionalele?
- 2anticonceptionale si menstruatia!un raspuns va rog
- 0anticonceptionale si greata?
- 4Anticonceptionale dupa varsta de 35 de ani
- 0schimbare anticonceptionaleee
- 4Ce anticonceptional imi recomandati?
- 0anticonceptionale sa intarzii menstruatia, insa eram insarcinata, ajutor...
- 2Anticonceptionale
- 0Anticonceptionalele, colpita mixta
- 0iau anticonceptionale dar nu mi-a venit menstruatia
- 2Secretie vaginala anormala
- 3Secreţii vaginale
- 0Despre trecerea pe anticoncepționale
- 0Întrebare mincarimi in zona intima, eliminari de culoare galbena cu miros urit
- 1Scurgeri vaginale
- 2Scurgere vaginală cremoasă, as putea fii însărcinată ? Sau este infecție ?
- 1Secreti urate si durere
- 0Scurgere vaginală, foarte ciudată
Mai multe informații despre: Secretiile vaginale anormale anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: