analiza BetaHCG... cand trebuie refacuta?

22-05-2012
lavinia2390
Nu este medic/terapeut
lavinia2390
In cazul in care analiza BetaHCG facuta ieri, dupa 9-10 saptamani de la administare Escapelle in urma prezervativului rupt, are rezultat:...1, 2, trebuie sa o refac dupa 48/h? Precizez ca am mai facut aceasta analiza si dupa 6-7 saptamani de la acelasi esec, cu rezultatele: prima(la 6 saptamani)...1, 2 si a doua(la 7 saptamani) : 0.
Va multumesc
4 comentarii
0
23-05-2012, ora 07:59
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dar pentru ce sa faceti betaHCG la 9-10 saptamani ? Daca ar fi vorba de o sarcina, la asemenea varsta a sarcinii se vede "din avion". La fel de bine puteti face test de sarcina din urina: e mai ieftin si nu va inteapa.
0
23-05-2012, ora 08:30
lavinia2390
Nu este medic/terapeut
lavinia2390
Buna dimineata domnule doctor.
in data de 2 Martie, am avut un contact sexual protejat, dar s-a rupt prezervativul...am luat escapelle la 1 ora dupa esec. In 7 martie mi-a venit acel spotting, pana in 11. In luna Martie nu mi-a mai venit menstra.
Dupa 2-3 saptamani am facut multiple teste -negative, la fel si dupa acel spotting, am facut si la fel, negative.
La 4-5 saptamani(in 4 aprilie) de la contact am facut o ecografie vaginala-nu s-a vazut nimic, decat endometru ingrosat, urma sa imi vina menstra(zicea medicu'). In 9 aprilie mi-a venit menstra(redusa cantitativ si mai inchisa la culoare). Dupa aceasta mi-am facut 2 analize de sange la interval de 1 saptamana intre ele, la 2 laboratoare diferite(Bioclinica-...1, 2 si MedLife- 0).
Luna aceasta, in mai mi-a venit menstra in 10, tot mai slaba cantitativ si mai inchisa(inainte de menstra m-au durut sanii foarte tare, medicul a zis ca din cauza pastilei, dupa menstra a trecut durerea-in acest moment nu ma mai dor)...dupa menstra am fost la ecograf, (la 9-10 saptamani cel putin de la acel contact) mi-a vazut uterul de 6, 93 cm si endometru de 0, 55 cm(am fost a2a zi dupa menstra). Nu se vedea sarcina. A 2- zi am fost la alt medic si la fel, tot nu vedea nicio sarcina...am facut in 21 Mai am facut test de sange la Bioclinica- rezultat... 1, 2
De aceea a fost nevoie sa fac aceasta analiza si aceste ecografii.

Credeti ca mai am motive de ingrijorare? Menstra e dereglata de la Escapelle? Dimenisiunile uterului si a endometrului trebuiau sa fie mari, nu? Sa mai cer si parerea altui medic gineclog(control)/analiza BetaHcg?
Tin sa va multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat!
0
27-05-2012, ora 08:02
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din moment ce aţi luat Escapelle, care este la fel de eficient ca orice anticoncepţional "normal", din moment ce ecografiile, controlul ginecologic şi testele de sarcină au arătat că nu sunteţi însărcinată, din moment ce a venit menstruaţia (săracă, dar a venit), ce alt semn că nu sunteţi însărcinată aţi mai dori ?
0
27-05-2012, ora 11:10
lavinia2390
Nu este medic/terapeut
lavinia2390
Va multumesc pentru raspunsul dvs.
Ma gandeam ca poate s-a intamplat sa nu se vada o sarcina la ecografii..analize...teste...de aia eram ingrijorata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •