perioada de eficienta maxima la anticonceptionale
unei colege i-a recomandat medicul sa foloseasca o metoda suplimentara de protectie intr-un anumit interval din luna, desi foloseste contraceptivele yasmin. am dedus ca exista o perioada in care pastilele sunt mai eficiente si una in care gradul de risc e mai mare.
as vrea sa va intreb doua lucruri:
1. cum sunt distribuite aceste perioade?
2. care este momentul din luna in care, suprapus cu efectul contraceptivelor, e cel mai sigur ca nu vei ramane insarcinata?
multumesc!
as vrea sa va intreb doua lucruri:
1. cum sunt distribuite aceste perioade?
2. care este momentul din luna in care, suprapus cu efectul contraceptivelor, e cel mai sigur ca nu vei ramane insarcinata?
multumesc!
3 comentarii
sincer...eu n-am auzit ca, atunci cand folosesti anticonceptionale orale, sa te mai si protejezi suplimentar...Poate i-a recomandat la inceputul foliei in prima luna, si nu in fiecare luna..
Nici eu nu am auzit. Stiam ca numai daca NU incepi contraceptivele in prima zi a menstruatiei, 7 zile trebuie protectie suplimentara, sau daca ai uitat vreo pastila mai mult de 12 ore... la fel.. o iei cand iti aduci aminte si o iei si pe cea aferenta acele zile si apoi 7 zile protectie suplimentara. Din cate am mai citit, ovulatia se opreste atunci cand iei anticonceptionale, deci nu cred ca e adevarat cum ca ar fi o perioada mai eficienta din luna.. sau ceva de genul. Parerea mea, totusi mai informeaza-te pt ca daca eu nu am auzit, nu inseamna ca nu poate fi adevarat
eu am patito deja o data desi foloseam contraceptive si nu am incalcat niciuna din regulile de pe prospect.
acum incerc sa gasesc o explicatie si sa imi recladesc increderea, pentru ca sincera sa fiu nu mai am curaj sa ma bazez pe ele, desi stiu ca statistic sunt destul de eficente.
acum incerc sa gasesc o explicatie si sa imi recladesc increderea, pentru ca sincera sa fiu nu mai am curaj sa ma bazez pe ele, desi stiu ca statistic sunt destul de eficente.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Prima data... cum se iau anticonceptionale?
- 3am 17ani si vreau sa iau anticonceptionale.
- 3logest...am luat una in plus..ce sa fac?
- 3ati folosit cilest?
- 3exista pilule care nu ingrasa?
- 3am luat pastilele de la sfarsitul tabletei
- 3contraceptie si tratament acnee
- 4artizia - reactii adverse
- 4novinette sau diane 35?
- 2cu ce pot inlocui anticonceptionalele jeanine?
- 2Anticonceptionalele si durerile premenstruale.Va rog un raspuns
- 0Probleme cu anticonceptionalele
- 2Nu am facut pauza intre doua folii, acum da... sunt protejata sau nu?
- 1Dupa cat timp trebe sa renunt la anticonceptionale?
- 1vitamax si anticonceptionalele
- 1Anticonceptionale pentru acnee
- 5Boli favorizate de pilula
- 1Am luat o pastila yaz cu 8 ore mai tarziu ! Risc de sarcina ?
- 1Anticonceptionale Karissa
- 0Cum se iau corect anticonceptionale
Mai multe informații despre: anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: