Amorțeala mâinilor: simptom al trichinelozei sau al bolii Parkinson?
Bună seara
Tatăl meu (71 de ani) a avut trichineloză toamna trecută (a mâncat niște cârnați din carne de porc infestată, de la un coleg de vânătoare), a avut prin noiembrie febră, dureri musculare, acum se simte mai bine cu picioarele dar îi amorțesc brațele din când în când.
Este tot de la trichineloză? Mă gândesc că episodul cu febră și dureri musculare trebuia să fi trecut până acum. Dacă este de la trichineloză, de ce nu a avut durerile musculare de la brațe odată cu cele de la picioare?
Ar mai fi o ipoteză.. Tata are și niște simptome de Parkinson - îi tremură mâinile când scrie sau când mănâncă, are probleme cu memoria de scurtă durată și cea de lungă durată, are o capacitate redusă de concentrare, doarme puține ore pe noapte și are constipație (iese greu) cam de mulți ani. Urmează să meagă la un neurolog, acum nu suntem în oraș, vara stăm la o casă de vacanță.
Amorțeala aceasta, a brațelor, poate fi un alt simptom de Parkinson?
Mulțumesc mult pentru orice răspuns,
Elena
Tatăl meu (71 de ani) a avut trichineloză toamna trecută (a mâncat niște cârnați din carne de porc infestată, de la un coleg de vânătoare), a avut prin noiembrie febră, dureri musculare, acum se simte mai bine cu picioarele dar îi amorțesc brațele din când în când.
Este tot de la trichineloză? Mă gândesc că episodul cu febră și dureri musculare trebuia să fi trecut până acum. Dacă este de la trichineloză, de ce nu a avut durerile musculare de la brațe odată cu cele de la picioare?
Ar mai fi o ipoteză.. Tata are și niște simptome de Parkinson - îi tremură mâinile când scrie sau când mănâncă, are probleme cu memoria de scurtă durată și cea de lungă durată, are o capacitate redusă de concentrare, doarme puține ore pe noapte și are constipație (iese greu) cam de mulți ani. Urmează să meagă la un neurolog, acum nu suntem în oraș, vara stăm la o casă de vacanță.
Amorțeala aceasta, a brațelor, poate fi un alt simptom de Parkinson?
Mulțumesc mult pentru orice răspuns,
Elena
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4imi amortesc mainile.de ce?
- 2Dureri articulare si amorteli ale degetelor dupa chimioterapie
- 3maini amortite
- 5mana stanga amortita
- 3Maini amortite
- 1Mi-am pierdut simturile si nu mai am deloc putere in degetele de la maini !!!
- 0Amorțeli de mâini, înțepături in gat, sufocare sub forma de nod în gât, durere în jurul inimii
- 8Amorteala și durere mana dreapta
- 0Amorteala mainilor
- 1Amorteala cufurnicaturi si senzatie de arsura la nivelul mainilor si picioarelor
- 1Tunelul carpian
- 3Brate amortite
- 1Amortire mâini și picioare
- 0Parestezie bratul drept
- 2Interpretare RMN
- 10Amorțeli și dureri de brațe și picioare
- 1Amorteala si racire a mainii stangi in timpul somnului
- 2Durere intermitenta coaste, umar, ceafa si brat stang
- 6Amorțeala mâna stanga
- 6Este vorba despre fibromialgie?
Mai multe informații despre: amorteala mainilor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: