amigdalita in repetate randuri

29-09-2010
CSClaudia
Nu este medic/terapeut
CSClaudia
Buna seara! Ma numesc Claudia si am 34 de ani. Problema mea este ca in medie fac de 2x/an amigdalita pultacee, amigdalele sunt invelite in puroi, febra, nas infundat si in final tuse- cam totul mi se trage de la o ingheta, un fruct direct din frigider, etc.
La analizele recente nu a aparut nici o problema (exudat faringian si ASLO bun ), acum 18 de ani am avut un streptococ beta-hemolitic.
Medicul la care am fost cam de fiecare data la urgente ORL imi recomanda sa le scot, dar medicul de familie nu.
Nu stiu ce sa fac. In plus vreau sa fac si un copil.
Multumesc frumos pentru sfat.
5 comentarii
0
29-09-2010, ora 22:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca vrei sa ai o sarcina fara riscuri si un copil sanatos trebuie sa le scoti.
ce faci daca faci amigdalita pultacee in luna 2-3 de sarcina, cand nu poti sa ei nici un antibiotic fara sa afectezi copilul?????.
0
29-09-2010, ora 23:03
CSClaudia
Nu este medic/terapeut
CSClaudia
Multzumesc foarte frumos!
Va doresc toate cele bune! :)
0
09-01-2014, ora 13:02
iorgageani
Nu este medic/terapeut
iorgageani
Buna seara sunt o mamica a unui baietel de 6ani. Are amigladita pultacee si am incercat cred mai toate antibioticele posibile recomandate de medici bineinteles fara rezultat insa. Luna de luna reapar. Am facut s injecatbil ampicilina cu gentamicina am fost internati in spital subsupraveghere stricta. Amfacut si terapie cu laser si aerosoli la indrumarea medicului orl-ist isoprinosine alternat cu bronho-vaxon... Nimic. Mereu reapare. Am facut si exudate si analize la sange. Toate bune. Acum luam iarasi augmentin si dupa 6 zile mergem la dr pt moldamin timp de6 luni. Mai exista ceva cw as putea sa fac? Sunt ingrozita de faptul ca luna de luna copilul trebuie supus unui tratament cu antibiotic. Va cer sfatul ajutorul pt ca nu mai stiu unde sa merg sa rezolvam aceasta problema. Multumesc
0
09-01-2014, ora 18:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. este foarte posibil ca copilul sa aiba probleme gastrice cu reflux esofagian..si din cauza acidului gastric se irita farngele si amigdalele... si asta ar fi motivul recidivelor
in acest caz se exclude tot ce poate sa irite faringele.. citricele, sucuri, mancare acra. pentru 3 luni.. daca in acest timp amigdalele incep sa se micsoreze e de bine
2. exista cazuri cand tratamentele nu dau rezultat din multe alte motive si in acest caz e mai bine de scos amigdalele pentru a evita un reumatism, complicatii la rinichi, inima.. care vin ca urare a amigdalitelor pultacee
0
23-01-2014, ora 13:15
iorgageani
Nu este medic/terapeut
iorgageani
va multumesc mult pt raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: