baiat de 6 ani... pe amigdalita dreapta un punct alb mai mic decat un bob de orez
Buna ziua.As vrea si eu parerea dvs. in problema urmatoare.
Am un baiat de 6 ani.Acum o luna am observat pe amigdalita dreapta un punct alb mai mic decat un bob de orez, Mentionez ca nu fusese racit si nici nu era in perioada aceea.Am sunat medicul de familie sa intreb ce poate fi si mi-a spus ca l-a sesizat mai demult acolo si sa il las in pace.Am urmarit "punctul" care in cateva zile a disparut.La doua saptamani a racit si uitandu-ma in gatul lui observ acelasi punct in acelasi loc.Avea o febra moderata 37.5 - 38 ii curgea nasul si cam atat.Cand am ajuns sa il vada pediatra " punctul" nu mai era acolo.As fi vrut un exudat dar copilul mancase iar a doua zi am plecat din oras.A trecut raceala nu am luat antibiotic.Dupa o saptamana de gradi raceste din nou, La fel curge nasul, tuseste o febra moderata care dupa 4 zile creste si trecem pe antibiotic(augumentin bis) la recomandarea pediatrei pentru 7-8 zile.Si in timpul acestei raceli punctul a fost in acelasi loc numai ca de data asta mi s-a parut ca mai apruse unul langa.Am terminat tratamentul de vreo 5 zile si punctele nu au diparut de data asta. Acum mai tuseste odata de doua ori pe zi productiv sau isi "drege" vocea, Astept acum sa treaca cele 14 zile pentru a merge la exudat dar sunt teribil de ingrijorata.
Va multumesc si astept cu interes parerea dvs.
Am un baiat de 6 ani.Acum o luna am observat pe amigdalita dreapta un punct alb mai mic decat un bob de orez, Mentionez ca nu fusese racit si nici nu era in perioada aceea.Am sunat medicul de familie sa intreb ce poate fi si mi-a spus ca l-a sesizat mai demult acolo si sa il las in pace.Am urmarit "punctul" care in cateva zile a disparut.La doua saptamani a racit si uitandu-ma in gatul lui observ acelasi punct in acelasi loc.Avea o febra moderata 37.5 - 38 ii curgea nasul si cam atat.Cand am ajuns sa il vada pediatra " punctul" nu mai era acolo.As fi vrut un exudat dar copilul mancase iar a doua zi am plecat din oras.A trecut raceala nu am luat antibiotic.Dupa o saptamana de gradi raceste din nou, La fel curge nasul, tuseste o febra moderata care dupa 4 zile creste si trecem pe antibiotic(augumentin bis) la recomandarea pediatrei pentru 7-8 zile.Si in timpul acestei raceli punctul a fost in acelasi loc numai ca de data asta mi s-a parut ca mai apruse unul langa.Am terminat tratamentul de vreo 5 zile si punctele nu au diparut de data asta. Acum mai tuseste odata de doua ori pe zi productiv sau isi "drege" vocea, Astept acum sa treaca cele 14 zile pentru a merge la exudat dar sunt teribil de ingrijorata.
Va multumesc si astept cu interes parerea dvs.
5 comentarii
amigdalele palatine.. in mod normal.. contin niste cripte, buzunare, uneori din ele se elimina o masa cazioasa.. alba la culoare. nu e nimic patologic pana aici.
trebue sa faceti exudat faringian si sa vedeti daca este purtator de microbi patogeni sau nu.
invatati copilul sa faca gargara dupa masa.. ca sa se curate criptele amigdaliene!
trebue sa faceti exudat faringian si sa vedeti daca este purtator de microbi patogeni sau nu.
invatati copilul sa faca gargara dupa masa.. ca sa se curate criptele amigdaliene!
Va multumesc din suflet, m-ati linistit mai linistit. Am sa va tin la curent cu rezultatul exudatului.de-a lungul timpului i-am facut exudate si niciodata nu i-a iesit nimic. Sper ca asa sa fie si de data aceasta.
Inca odata va multumesc.
Inca odata va multumesc.
Totusi trebuie sa le acord o atentie deosebita sau este de ajuns gargara dupa masa?
Va multumesc.
Va multumesc.
nu trebue nimic deosebit.
gargara.
sa nu consume sucuri acidulate.. si mancaruri foarte acre!
gargara.
sa nu consume sucuri acidulate.. si mancaruri foarte acre!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Are copilul meu amigdalita?
- 2Tuse + expectoratie
- 3fetita 5 ani are o tuse iritativa
- 5Tuseste de o luna si parca se sufoca
- 4Cam de 1 an am amigdalita criptica cazenoasa care ma deranjeaza doar prin mirosul care il are
- 4agravare amigdalita
- 5Raceala.. urechi infundate, amigaditele umflate si durere de gat
- 6Amigdalita+febra!!
- 5candida orala si lucrarea dentara
- 1tuse si sufocare
- 0Amigdalita cronica hipertrofica
- 1tuse veche si suparatoare
- 3tuse
- 3Amigdalita fara febra sau alte simptome
- 2Amigdale mari la copil de 4 ani
- 2tuse persistenta dupa o pneumonie veche de o luna si ceva.
- 4Problema ORL copil 7 ani...
- 4Durere senzatie disconfort in zona ureche interna si gat
- 0Tuse, Dureri abdominale in partea dreapta jos la apendice etc.
- 2Probleme amigdale băiețel de 3 ani jumătate
Mai multe informații despre: Tusea amigdalita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: