Am renuntat la fumat si obosesc!

Buna ziua! Am 4 luni de cand am renuntat la fumat. Ce se intampla ciudat? Eh, obosesc foarte repede cand merg. De la un timpsimt ca nu imi ajunge aerul pentru a respira. Ce sa fie? Am fost la cardiolog si nu mi-a gasit nimic. Am fost la pneumolog unde am facut o spirometrie si mi-a iesit mai mult decat perfect, si o radiografie anul trecut la care mi-a spus ca nu am o boala la plamani ci doar ca este afumat ;)). Am o problema cu stomacul care urmeaza sa o investighez. Dar de ce obosesc mai mult de cand am renunatat la acest viciu?
3 comentarii

Si cum s-a rezolvat ?
Aceeasi problema apare la mine dupa 2 luni fara fumat.
Aceeasi problema apare la mine dupa 2 luni fara fumat.

Și cum sa rezolvat? Aceiași problema o am și eu...și dureri de cap îngrozitoare...

Bună ziua,
Pe termen scurt, nicotina crește metabolismul și "energia". Crește și temperatura corpului cu vreo două grade celsius, din cauza metabolismului crescut.
La oprirea fumatului, aceste efecte nu mai există.
Dacă testele de cardio și pneumo sunt normale, probabil aceasta este explicația pentru oboseală.
Pe de altă parte, nicotina făcea și foate multe rele. Chiar dacă vă simțiți mai slab, în realitatea efectele pozitive ale renunțării la fumat deja există (deși nu se văd direct). Rănile vi se vindecă mai ușor, recuperarea după orice stres (traumă etc.) este deja mai bună. Probele funcționale respiratorii nu mai variază cu viteza de fumător, ci cu cea de nefumător.
Oboseala și dispneea (lipsa de aer) trec în câteva luni.
Stați în aer curat dacă aveți ocazia, faceți exerciții respiratorii. Astfel se recrutează pentru respirație și alte regiuni din plămân, care nu sunt ventilate la respirațiile obișnuite.
Păstrați legătura cu pneumologul, în unele părți există centre specializate în abandonarea fumatului.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Pe termen scurt, nicotina crește metabolismul și "energia". Crește și temperatura corpului cu vreo două grade celsius, din cauza metabolismului crescut.
La oprirea fumatului, aceste efecte nu mai există.
Dacă testele de cardio și pneumo sunt normale, probabil aceasta este explicația pentru oboseală.
Pe de altă parte, nicotina făcea și foate multe rele. Chiar dacă vă simțiți mai slab, în realitatea efectele pozitive ale renunțării la fumat deja există (deși nu se văd direct). Rănile vi se vindecă mai ușor, recuperarea după orice stres (traumă etc.) este deja mai bună. Probele funcționale respiratorii nu mai variază cu viteza de fumător, ci cu cea de nefumător.
Oboseala și dispneea (lipsa de aer) trec în câteva luni.
Stați în aer curat dacă aveți ocazia, faceți exerciții respiratorii. Astfel se recrutează pentru respirație și alte regiuni din plămân, care nu sunt ventilate la respirațiile obișnuite.
Păstrați legătura cu pneumologul, în unele părți există centre specializate în abandonarea fumatului.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Oboseala, ameteala, senzatii de lesin
- 4disperat.. cum fac ceva stau jos ca obosesc si ma maninca tot corpul
- 2Oboseala, palpitatii, ameteli, stari de greata, dureri de cap
- 21de doua luni ma simt rau (greata, dureri de cap, slabit 10 kg, oboseala)
- 20Probleme respiratorii, stari de obosela si ameteala
- 7gat, flegma vascoasa si tiroida
- 5sindrom de surmenaj sau ceva mai grav?
- 7Am nevoie de ajutor! De la psihilogi in special..
- 7puls slab (intre 49 si 60 batai pe minut)
- 7renuntarea la fumat pt "posesor de TAB"
- 0Oboseala si lipsa de motivatie
- 1vreau sa ma las de fumat
- 2Balonare, dureri in partea stanga jos, stare de greata, oboseala permanenta
- 3Slabire generala
- 3Nu pot respira și senzație de oboseală puternică după masă
- 1Stare oboseala si probleme concentrare
- 2Oboseala nu pot sa ma ridic din pat
- 1Obisesc f repede
- 2Sa fie cauza organică sau psihica?
- 2Anxietate sau altceva? Cineva cu simptome asemănătoare?
Mai multe informații despre: Renuntarea la fumat Oboseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: