Am nevoie de un răspuns, voi ați întâmpinat asta? teama de eșec și ca pierd controlul
Întâmpin o mică problemă ce nu mă lasă uneori sa înaintez în ceea ce fac. Sunt preocupată de dezvoltarea personala și cunosc termenii esențiali implicați în aceasta dezvoltare, știu ce am de făcut, însă uneori simt ca nu reușesc.
Totul începe de când eram mica, la grădinița, am avut ca o "trauma" bună deoarece de atunci începeau sa ma controleze gândurile negative, fiind conștientă de ele, credeam ca nu pot face nimic, nu sunt bună de nimic, doar pentru ca uneori dădeam greș și voiam sa fiu "perfecta" în tot ceea ce făceam. Ajungeam sa mi fie teama sa vorbesc, sa fiu eu, și păream o persoana timida, ceea ce eu știam ca nu sunt.
Cu trecerea timpului am scapat de acest aspect, însă tot vreau sa nu greșesc și sa fac totul perfect, știu ca nu exista perfect însă am 2 convingeri care apar și nu ma lasă să înaintez, teama de eșec și ca voi fii ca atunci când eram mica. Adică sa mi pierd controlul. Atunci când îmi pun asta în minte, atrag tot cei negativ, am încercat orice, uneori reușesc, alteori iarăși îmi apar în minte. Nu vreau sa ma simt ca ceva ce nu sunt, eu pot face orice îmi propun, nu am emoții, oriunde m as duce, iar când îmi pun în minte lucrurile alea, simt ca nu ma descurc și ca ma pierd, ceea ce nu mi sta in fire, ce sa fac sa scap definitiv de asta?
Totul începe de când eram mica, la grădinița, am avut ca o "trauma" bună deoarece de atunci începeau sa ma controleze gândurile negative, fiind conștientă de ele, credeam ca nu pot face nimic, nu sunt bună de nimic, doar pentru ca uneori dădeam greș și voiam sa fiu "perfecta" în tot ceea ce făceam. Ajungeam sa mi fie teama sa vorbesc, sa fiu eu, și păream o persoana timida, ceea ce eu știam ca nu sunt.
Cu trecerea timpului am scapat de acest aspect, însă tot vreau sa nu greșesc și sa fac totul perfect, știu ca nu exista perfect însă am 2 convingeri care apar și nu ma lasă să înaintez, teama de eșec și ca voi fii ca atunci când eram mica. Adică sa mi pierd controlul. Atunci când îmi pun asta în minte, atrag tot cei negativ, am încercat orice, uneori reușesc, alteori iarăși îmi apar în minte. Nu vreau sa ma simt ca ceva ce nu sunt, eu pot face orice îmi propun, nu am emoții, oriunde m as duce, iar când îmi pun în minte lucrurile alea, simt ca nu ma descurc și ca ma pierd, ceea ce nu mi sta in fire, ce sa fac sa scap definitiv de asta?
5 comentarii
Asa cum ai cerut ajutor aici, o poti face in cabinetul unui psiholog. Dezvoltarea personala vine din o intelegere a propriilor probleme, a cauzelor acestora, dar mai ales, din comportamentele care produc schimbarea. Intelegerea unor concepte nu va fi niciodata de ajuns, e important ce faci cu ele. Daca atunci cand erai mica "ai fi pierdut controlul", acum nu mai erai pe aici :) - deci nu ai pierdut niciun control si nici nu ai cum sa o faci. E ceea ce iti transmite anxietatea, care stie sa te pacaleasca la greu.
În spatele oricărei probleme se află niște cauze, pe care dacă nu le depistezi, te vor împiedica să evoluezi, oricâtă dezvoltare personală ai încerca să faci. Căută un psiholog clinician pentru o evaluare psihologică și pe baza evaluării vei fi ajutată de un psihoterapeut să stopezi acele gânduri negative care îți limitează funcționarea.
Succes!
Succes!
Teama de esec, de a nu pierde controlul e ceva ce e mentionat frecvent in cabinetul psihologic.
E ceva ce poate fi depasit prin intermediul psihoterapiei MariaIoana.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
E ceva ce poate fi depasit prin intermediul psihoterapiei MariaIoana.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Așa cum au spus și colegii mei, este important sa găsești un psihoterapeut cu care rezonezi. Fiind un lucru dim copilărie, recomand sa găsești pe cineva care este specializat in terapie cognitiv comportamentala și schema therapy. Mult succes!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Cum pot sa rupi legaturile emotionale
- 3Bilet de trimitere către psihologie
- 4Tulburare bipolara Casatoria
- 35Tulburare bipolara
- 1Depresia si nevoia de oameni
- 4Boala mentala grava - ce e de facut?
- 2Este posibil sa ramai in regresie pe ani?
- 2Tratament ADHD
- 3Depresie pe fond dizarmonic
- 5Ajutor ! Îmi vine să mă sinucid