Este posibil sa ramai in regresie pe ani?

09-05-2024
Cristin@_89
Nu este medic/terapeut
Cristin@_89
Am facut psihoterapie, si am asa O intrebare este possibil sa ramai in regresie si cind te trezesti., deoarece eram grasutza dar pe urma am slabit inapoi.
2 comentarii
1
10-05-2024, ora 07:59
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Primul gand a fost: e o gluma, nu ppate fi adevarat ca cineva este atat de naiv! Apoi, amintindu-mi ca sunt multi oameni care pot fi usor de pacalit, am hotarat sa raspund.
In primul rand, : cine crede ca hipnoza e mai mult de un instrument, o tehnica psihoterapeutica si nu o psihoterapie propriu-zisa, din start nu stie in ce se baga si arunca banii pe fereastra, avand asteptari nerealiste. Dovada ca si dvs ati crezut ca veti slabi cu ajutorul hipnozei si veti ramane slaba :).
In al doilea rand, sa cauti slabirea fara a fi dispusa la un efort major pe termen lung, arata cata motivatie ai tu pentru a munci la transformarea ta - undeva spre 0. Treaba aata cu "sa ma faca cineva slaba, dzeu, hipnoza, oricine, orice!", e dovada unei gandiri magice, specifica copiilor, a unei persoane complet imature, care doar plaseaza in exterior responsabilitatea actiunilor sale, a starii de bine, a fericirii sale.
O sa fiu si mai directa: nu exista nici o pastila-minune, nici o tehnica-minune, pentru nimic. Fara sa intelegeti cauzele ingrasarii, care la fiecare om pot diferi, fara sa depuneti ulterior un efort sustinut pentru a va schimba stilul de viata si gandirea, nu veti reusi mare lucru cu slabitul. Si nici cu mentinerea unei greutati sanatoase. Exact in aceasta capcana au cazut si tot cad, oameni care se automutileaza taindu-si stomacul, in speranta ca vor ramane slabi toata viata, fara efoet si vor fi sanatosi. Unde s-a ajuns la greutati morbide, adica atunci cand ii este pusa in pericol viata persoanei, normal ca se incearca si varianta aceasta, din lipsa de alte variante, dar persoana respectva e important sa urmeze un program psihoterapeutic (si nu uitati: hipnoza nu e o psihoterapie, ci doar o tehnica ce nu poate face minuni) si in paralel, sa fie sub observatia unui endocrinolog, a unui diabetolog daca e cazul si obligatoriu, a unui nutritionist. E vorba de munca in echipa multidisciplinara, dar in primul rand, e vorba de motivatia pacientului penrru a depune efort pe termen lung. Pentru ca si dupa aceasta operatie, multi revin la o greutate mare, riscandu-si viata, pt ca nu au inteles importanta celor mentionate mai sus.
Pe scurt: nu mai cautati căi usoare pentru a slabi, deoarece ele nu exista. Veti tot da peste șarlatani, avand in continuare aceasta gandire magica. Si va vorbesc in calitate de psihoterapeut cu dubla specializare: cognitiv-comportamentala si hipnoza clinica si ericksoniana. Sa zicem ca as cam sti cum sta treaba cu hipnoza si ce poate ea.
Recomandarea mea e sa mergeti mai intai la un psihoterapeut cu atestat de libera practica in psihoterapie, pe care sa il alegeti de pe site-ul colegiului psihologilor, din zona care va intereseaza pe dvs si apoi sa mergeti si la nutritionist si endocrinolog. Doar asa veti obtine rezultate bune si pe termen lung. Sanatate!
0
21-05-2024, ora 21:07
Cristin@_89
Nu este medic/terapeut
Cristin@_89
Vroiam să raspund ca ieram de fapt slabuta înainte de psihoterapie, apoi m-am ingrasat cît faceam psihoterapie, la final am slăbit din nou.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: