alergie sau astm?
Pe scurt vreau sa va explic problema mea, de fapt e a mamei mele:
Are 49 de ani. De 30 de ani lucreaza in industria alimentara, 14-15 ore pe zi, intr-un mediu ce nu depaseste 8 grade Celsius atat iarna cat si vara. In aceste conditii raceste de cateva ori pe an.
Dar de mai bine de un an a ramas cu o tuse foarte urata cu "suieraturi" ce pare sa vina din plamani. De atunci a urmat zeci de tratamente naturiste sau cu antibiotice de la diferiti medici de specialitate. Nici o schimbare, parca e din ce in ce mai rau.
A facut zeci de analize, la ORL (exudate din gat, din nas, din ureche), la Alergologie, raze la plamani. Toate au iesit bine. Acum este internata pentru a 2-a oara la spitalul TBC din Bacau, cu o alta serie de antibiotice. Se pare ca din nou fara rezultate.
Diagnosticul pus e medici a fost alergie la frig sau astm bronsic... Dar nici un tratament nu da rezultate, nici pe astm nici pt alergie.
Rugamintea pe care o am la dvs. este sa imi dati un sfat la ce sectie ar trebui sa mearga pentru a gasi un remediu pentru aceasta tuse insuportabila.
In speranta ca voi primi un raspuns, cat mai repede, va multumesc anticipat!
Are 49 de ani. De 30 de ani lucreaza in industria alimentara, 14-15 ore pe zi, intr-un mediu ce nu depaseste 8 grade Celsius atat iarna cat si vara. In aceste conditii raceste de cateva ori pe an.
Dar de mai bine de un an a ramas cu o tuse foarte urata cu "suieraturi" ce pare sa vina din plamani. De atunci a urmat zeci de tratamente naturiste sau cu antibiotice de la diferiti medici de specialitate. Nici o schimbare, parca e din ce in ce mai rau.
A facut zeci de analize, la ORL (exudate din gat, din nas, din ureche), la Alergologie, raze la plamani. Toate au iesit bine. Acum este internata pentru a 2-a oara la spitalul TBC din Bacau, cu o alta serie de antibiotice. Se pare ca din nou fara rezultate.
Diagnosticul pus e medici a fost alergie la frig sau astm bronsic... Dar nici un tratament nu da rezultate, nici pe astm nici pt alergie.
Rugamintea pe care o am la dvs. este sa imi dati un sfat la ce sectie ar trebui sa mearga pentru a gasi un remediu pentru aceasta tuse insuportabila.
In speranta ca voi primi un raspuns, cat mai repede, va multumesc anticipat!
4 comentarii
Draga mea, cel mai bine ar fi sa poata schimba serviciul, dar avand in vedere ce zile traim este imposibil acest lucru.Prin urmare, daca in urma analizelor facute(care spuneai ca sunt bune-si cele de sange?), ar trebui sa te orientezi la alt medic(mai bine un internist, pneumolog).Nu ii face bine nici atatea antibiotice cate ia, ii va scadea nivelul de imunitate fffff.mult.Daca nu a iesit nimic la raze, nu inteleg de ce trebuie sa ia antibiotice.A ascultat-o la plamani, ce explicatie ti-au dat pt. acele "suieraturi".Nu am nimic impotriva tratamentelor naturiste, dar.vezi si tu ca in cazul ei nu adar nici o urma de rezultat.Poti incerca sa-i faci o cura cu ceai de busuioc, ar merge bine si niste sirop facut din ace de brad(puse la macerat..etc.);sper ca nu fumeaza?, bea apa rece de la frigider.Diagnosticul pus de medici pana la urma care este?(astm bronsic?).Ar fi bine daca ai reusi sa o duci la mare, va putea sa faca niste aerosoli(ar trebui sa se vada niste imbunatatiri).Pt. tusea seaca este un produs bun, dar nu stiu daca va functiona si in cazul tau(fiind ceva cronic).Oricum se numeste Paracodina, substanta activa este diidrocodeina rodanato;categoria farmacologica -alcaloizi de opiu si derivatele sale;este un sedativ al tusei.Oricum inainte sa il cumperi ar trebui sa vorbesti cu un medic, are si efecte adverse ca oricare alt medicament, iar eu nu stiu ce alte diagnostice mai are mama ta, si nu asi vrea sa interactioneze cu vreun alt medicament pe care il mai ia.
Sanatate multa si tine-ma la curent.
Sanatate multa si tine-ma la curent.
Buna Vasilica16.
In primul rand multumesc de raspuns.
In al doilea rand sa iti raspund la acele intrebari...:
1. analizele la sange au iesit bune, mai putin colesterolul care a iesit mare, dar a tinut un tratament si regim alimentar si acum e mult mai bine
2. pt "suieraturi" i-a spus ca are "caile respiratorii inflamate, si e posibil sa ramana cu aceasta tuse pt tot restul vietii". E posibil asa ceva?
3. nu fumeaza
4. nu bea si nu mananca nimic rece de la frigider, tocmai ca stie ca e sensibila
5. diagnosticul pus de medic este un inceput de astm bronsic si o alergie la frig.
Noi suntem din Bacau si as vrea sa mergem la Iasi la Clinica Pnemologica, la dr. Prof Dr Traian Mihaescu. Ai cunostinta despre acest medic? Sau poate alt medic...
Multumesc si o zi buna.
In primul rand multumesc de raspuns.
In al doilea rand sa iti raspund la acele intrebari...:
1. analizele la sange au iesit bune, mai putin colesterolul care a iesit mare, dar a tinut un tratament si regim alimentar si acum e mult mai bine
2. pt "suieraturi" i-a spus ca are "caile respiratorii inflamate, si e posibil sa ramana cu aceasta tuse pt tot restul vietii". E posibil asa ceva?
3. nu fumeaza
4. nu bea si nu mananca nimic rece de la frigider, tocmai ca stie ca e sensibila
5. diagnosticul pus de medic este un inceput de astm bronsic si o alergie la frig.
Noi suntem din Bacau si as vrea sa mergem la Iasi la Clinica Pnemologica, la dr. Prof Dr Traian Mihaescu. Ai cunostinta despre acest medic? Sau poate alt medic...
Multumesc si o zi buna.
Pt. "caile respiratorii inflamate" ar fi trebuit sa vi se prescrie un tratament, nu pot ca nege medicii asa ceva;Cu o alergie la frig va fi destul de greu cu serviciul, iar pt. astm bronsic va trebui sa fie foarte atenta la variatiile de clima.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta referitor la medicul din Iasi, nu il cunosc;sunt plecata de ceva vreme din Romania(lucrez in strainatate, dar sunt din Piatra-Neamt), si ma intristez cand "vad" cat sufera romanii si in special moldovenii mei.Cu ajutorul Bunului Dumnezeu veti reusi sa-i dati de capat.Referitor la intrebarea ta, da va putea sa-i ramana o tuse care va fi destul de iritanta mamei tale.
Sanatate multa.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta referitor la medicul din Iasi, nu il cunosc;sunt plecata de ceva vreme din Romania(lucrez in strainatate, dar sunt din Piatra-Neamt), si ma intristez cand "vad" cat sufera romanii si in special moldovenii mei.Cu ajutorul Bunului Dumnezeu veti reusi sa-i dati de capat.Referitor la intrebarea ta, da va putea sa-i ramana o tuse care va fi destul de iritanta mamei tale.
Sanatate multa.
Ati facut acest tratament?
NATURAL. SANATATE. MASAJ. RELAXARE. PREVENIRE. TRATAMENT.
- presupune apasarea si stimularea anumitor zone reflexogene de la nivelul picioarelor care corespund tuturor organelor si partilor corpului.
- imbunatateste circulatia sangelui.
- ajuta in scop curativ cat si ca o buna profilaxie.
- stimuleaza procesul natural de vindecare.
- este o metoda de intretinere preventiva a bunastarii corpului.
- actioneaza intotdeauna in sensul normalizarii.
- poate fi aplicata la toate categoriile de varsta sau stare de sanatate.
- se poate face in paralel cu alte tratamente naturiste sau alopante.
- este o metoda de reechilibrare energetica a corpului.
Sanatate !
NATURAL. SANATATE. MASAJ. RELAXARE. PREVENIRE. TRATAMENT.
- presupune apasarea si stimularea anumitor zone reflexogene de la nivelul picioarelor care corespund tuturor organelor si partilor corpului.
- imbunatateste circulatia sangelui.
- ajuta in scop curativ cat si ca o buna profilaxie.
- stimuleaza procesul natural de vindecare.
- este o metoda de intretinere preventiva a bunastarii corpului.
- actioneaza intotdeauna in sensul normalizarii.
- poate fi aplicata la toate categoriile de varsta sau stare de sanatate.
- se poate face in paralel cu alte tratamente naturiste sau alopante.
- este o metoda de reechilibrare energetica a corpului.
Sanatate !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Alergie sau astm bronsic?
- 20Am reactii alergice in momentul cind pielea mea intra in contact cu metale
- 5Tuse persistenta ( > 6 luni)
- 95 ani - IgE de 3 ori mai mare
- 6antibioticele si ficatul
- 6Medicament tuse pt femei inscarcinate
- 0Nu prea reuseste sa tuseasca singur...
- 3tusesc de aproximativ o luna
- 5imflaturi rosii, mi se umfla gitul ca nu pot respira, ochii ca nu vad deloc si buzele ca nu pot minc
- 8As dori un sfat cine ma poate ajuta
- 11tratament in aerosol pentru un copil de 3, 5 ani
- 3alergie la detergenti
- 3alergie intoxicatie
- 1Posibil astm?
- 7Organism slabit si ameteli.
- 1alergie sezoniera la copil
- 8Tuse care nu se rupe asemenea unui nod in gat
- 0Echimoze de la tuse
- 0Interpretare hemoleucograma
Mai multe informații despre: Reactia alergica Astmul Tusea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: