alergare - nu am rezistenta deloc
Buna ziua. Ma pregatesc de o proba sportiva la care am 2 luni la dispozitie. Proba fizica care imi da batai de cap consta in alergare de 1 km in 3 minute si 54 de secunde. Dupa ce alerg cam 500-600 de metrii simt efectiv ca nu mai pot sa continui, simt dureri in piept si la nivelul muschilor trapezi. Am tot incercat sfaturi de respiratie ( inspiri pe nas, dai afara aerul pe gura, respiri pe gura doar din 2 in 2 pasi, respiri si pe nas si pe gura dar degeaba). La celelalte probe nu am probleme, viteza 50 de metrii trebuie sa o scot in 7sec si 5 sutimi, o scot in 7 sec si 2 sutimi ; proba de forta 20 de flotari in 30 de secunde, fac 20 de flotari in 21 de secunde, singura proba de care chiar nu stiu cum sa scap e rezistenta. Am incercat si sfatul de a alerga peste 1 km, dar degeaba cand incerc sa scot rezistenta sub 3 min 54 sec nu pot, simt ca ma lasa tot corpul. Orice sfat e bine-venit.
20 comentarii
Ia jumatate de Anxiar, lasa sa treaca 20 de minute si incearca sa refaci proba.
Daca tot nu merge, incearca cu unul intreg.
Daca tot nu merge, incearca cu unul intreg.
@clara_p - m-am uitat de anxiar si pare a fi doar un antidepresiv...nu stiu in ce masura m-ar ajuta. am crezut prima data ca e ceva energizant...
Tu te-ai plans de dureri in piept si la nivelul muschilor. Acestea sunt somatizari de Anxietate, nu de depresie. Anxiar poti sa incerci sa iei pt a nu mai aparea aceste dureri si sa alergi relaxat pina la capat. Anxiar e anxiolitic, nu antidepresiv.
Simti ca ai simptome de depresie ?
Simti ca ai simptome de depresie ?
Inainte sa mai faci orice efort iti recomand un consult cardiologic. Durerea in piept ce apare la efort poate fi de cauza cardiaca.
Fa-ti o programare la cardiologie, te asculta putin la inima, iti face un ekg si o ecografie cardiaca si ai scapat. Probabil nu e nimic, dar daca e vreo problema la inima nu vrei sa te risti.
Daca cardiologul spune ca inima e ok inseamna ca e o simpla problema de rezistenta fizica. Nu cred ca e necesar sa iei vreun medicament. Corpul tau nu e obisnuit sa faca un efort fizic sustinut.
Incearca sa alergi usor 1km (initial ca un mers rapid), apoi imbunatataste-ti timpul sau mareste distanta, cum te simti tu mai confortabil.Poti alterna alergarea cu mers rapid sau chiar pauza. Important e sa obisnuiesti inima cu o frecventa mai mare o perioada mai lunga de timp.
In cateva zile vei vedea un progres important. Trebuie doar sa fii consecvent si sa ai rabdare.
Fa-ti o programare la cardiologie, te asculta putin la inima, iti face un ekg si o ecografie cardiaca si ai scapat. Probabil nu e nimic, dar daca e vreo problema la inima nu vrei sa te risti.
Daca cardiologul spune ca inima e ok inseamna ca e o simpla problema de rezistenta fizica. Nu cred ca e necesar sa iei vreun medicament. Corpul tau nu e obisnuit sa faca un efort fizic sustinut.
Incearca sa alergi usor 1km (initial ca un mers rapid), apoi imbunatataste-ti timpul sau mareste distanta, cum te simti tu mai confortabil.Poti alterna alergarea cu mers rapid sau chiar pauza. Important e sa obisnuiesti inima cu o frecventa mai mare o perioada mai lunga de timp.
In cateva zile vei vedea un progres important. Trebuie doar sa fii consecvent si sa ai rabdare.
@corn3l: Incearca Rhodiola Rosea si Maca, dar separat, si vezi care din cele doua plante ajuta mai mult! Dar foloseste brand-uri de calitate, nu te zgarci!(recomand Nature's Way si Solaray pt capsule, si Obio pt pulberile organice) Din experienta mea, ambele imbunatatesc considerabil performantele fizice, rezistenta la efort.
Si poate revii si cu un feedback in cazul in care le testezi, fiindca sunt curios ce efect vor avea asupra ta...
p.s. Tot din experienta personala iti spun ca nu ai nicio problema cu inima.Aceleasi simptome le am si eu la efort fizic, daca nu folosesc suplimentele mai sus mentionate, ba chiar la mine apar si aritmii, sincope, etc.(am lesinat de cateva ori in urma efortului fizic mai intens)Am fost la cardiolog acum cativa ani, mi-a facut EKG si ecografie cardiaca si mi-a spus ca inima e perfect sanatoasa.Problema tine de metabolismul celular, de capacitatea mitocondriilor de a furniza energie.
Si poate revii si cu un feedback in cazul in care le testezi, fiindca sunt curios ce efect vor avea asupra ta...
p.s. Tot din experienta personala iti spun ca nu ai nicio problema cu inima.Aceleasi simptome le am si eu la efort fizic, daca nu folosesc suplimentele mai sus mentionate, ba chiar la mine apar si aritmii, sincope, etc.(am lesinat de cateva ori in urma efortului fizic mai intens)Am fost la cardiolog acum cativa ani, mi-a facut EKG si ecografie cardiaca si mi-a spus ca inima e perfect sanatoasa.Problema tine de metabolismul celular, de capacitatea mitocondriilor de a furniza energie.
@drakos 90 - am facut EKG si anul trecut cand am dat la Ac de Politie si acum la locul de munca. Totul pare sa fie in regula. Ca o precizare in plus am fumat foarte mult perioada asta, antrenorul meu de atletism mi-a spus ca sa reduc tigarile sau sa le las de tot, deoarece asta ma trage si in jos si imi provoaca dureri. Si mi-a mai zis ca nu stiu sa respir de aia ma si tine pieptul, ca in loc sa respir din stomac, respir din piept ceea ce ma si, , sufoca, , si nu pot continua.
@ david90 - sa imi zici de unde gasesc aceste suplimente ? Plafar ?
@ david90 - sa imi zici de unde gasesc aceste suplimente ? Plafar ?
Plafar, da.Recomand Planteea, au si magazin online, iar daca esti in Bucuresti, le poti ridica de la depozit si iesi mai ieftin.
Si trebuie neaparat sa lasi tigarile, daca vrei sa ai rezistenta fizica...
Si trebuie neaparat sa lasi tigarile, daca vrei sa ai rezistenta fizica...
Tigarile iti fac bronhoconstrictie si iti reduc pana la 1/3 capacitatea pulmonara. E greu sa faci performanta cu handicapul asta.
Iti recomand in continuare o ecografie cardiaca. EKG-ul nu e suficient, mai ales ca l-ai facut acum 1 an. In plus o ecocardiografie de control este indicata oricui.
Nu am experienta in alergarea de rezistenta dar iti pot spune un lucru: daca te astepti sa faci performanta stand pe spate si mestecand suplimente nutritive s-ar putea sa fii dezamagit.
Pune-te pe alergat, zilnic! Azi putin, maine mai mult, poimaine mai repede...
Iti recomand in continuare o ecografie cardiaca. EKG-ul nu e suficient, mai ales ca l-ai facut acum 1 an. In plus o ecocardiografie de control este indicata oricui.
Nu am experienta in alergarea de rezistenta dar iti pot spune un lucru: daca te astepti sa faci performanta stand pe spate si mestecand suplimente nutritive s-ar putea sa fii dezamagit.
Pune-te pe alergat, zilnic! Azi putin, maine mai mult, poimaine mai repede...
@ drakos - ideea e ca de 1 luna m-am reapucat de fumat, dar m-am reapucat serios. Saptamana asta marti nu am fumat deloc, ieri am fumat 2 tigari. Se simte oricum la alergare fumatul. O sa le las de tot cel putin perioada asta, doar gandul la 1km parcurs in 3 min 54 sec ma infioara.
Cornel, nu te reapuca de fumat! Lasa-le acuma cat iti este inca usor.
@Drakos @ clara_p - nu stiu de ce m-am apucat, dar le-am luat serios.chiar si duminica fumasem pachetul de tigari...exact acum cand nu trebuia. probabil ca si intamplarile din ultima vreme m-au facut. am fost la farmacie si mi-a recomandat nicorette. dar mi-a zis ca trebuie si vointa. o sa ma duc la psiholog pentru pregatire si o sa abordez si subiectul cu fumatul.! a picat ca un blestem acuma.!
Revin cu un update...am alergat aseara contra cronometru 1 km dupa ce inainte mai alergasem vreo 3 km. Am scos un timp de 3minute si 36 de secunde. Partea proasta la mine e ca pe ultimele 2-3 sute de metrii simt efectiv ca raman fara aer si ca imi baga cineva cutite in piept... pe langa faptul ca m-am ales cu o tuse destul de urata si o intindere la coapsa dreapta.Si vreau sa imi recomandati daca stiti ceva energizant, medicamente gen plafar cum a recomandat si domnul David.
Ai lista de antidepresive care merg pe anxietate, naturiste, pe subiectele mele. Poti sa iti cumperi ce vrei, la alegere. Dar s-ar putea sa fie prea slabe pt ce vrei tu. Dai banii de pomana.
Parca ziceai ca ai un examen sau nu am retinut eu bine ?
Chiar tre sa faci timpii aia ?
Eu nu m-as risca cu naturiste daca ar fi vorba de un ex. Anxietatea e o boala a unor hormoni care fac legatura intre neuroni. Medicamentele alopate care se dau pt anxietate isi fac efectul in 4 saptamani. Alege ce cale vrei. Tu oricum nu ai acele simptome fara sa alergi mult. Poti sa te duci la plafar sau la orice farmacie sa iti cumperi ce naturist ai chef de cati bani ai chef. Unele costa 20 de lei, altele 80 lei. Pina nu testezi pe tine oricum nu ao de unde sa stii ce ti se potriveste.
Oamenii cu anxietate au acele simptome ale tale cand stau pe loc, fara sa alerge.
Trebuia intai sa faci toate analizele la inima. EKG, ecocardiografie, Holter. Ti-ai facut ?
Parca ziceai ca ai un examen sau nu am retinut eu bine ?
Chiar tre sa faci timpii aia ?
Eu nu m-as risca cu naturiste daca ar fi vorba de un ex. Anxietatea e o boala a unor hormoni care fac legatura intre neuroni. Medicamentele alopate care se dau pt anxietate isi fac efectul in 4 saptamani. Alege ce cale vrei. Tu oricum nu ai acele simptome fara sa alergi mult. Poti sa te duci la plafar sau la orice farmacie sa iti cumperi ce naturist ai chef de cati bani ai chef. Unele costa 20 de lei, altele 80 lei. Pina nu testezi pe tine oricum nu ao de unde sa stii ce ti se potriveste.
Oamenii cu anxietate au acele simptome ale tale cand stau pe loc, fara sa alerge.
Trebuia intai sa faci toate analizele la inima. EKG, ecocardiografie, Holter. Ti-ai facut ?
Ai aici lista medicamente naturiste pt anxietate
http://www.romedic.ro/forum/medicamente-naturiste-pentru-anxietate-96143
Fa-ti un Test Anxietate orientativ pe net.
http://www.romedic.ro/forum/medicamente-naturiste-pentru-anxietate-96143
Fa-ti un Test Anxietate orientativ pe net.
@corn3l
Deci sa inteleg ca ai scos timpul de care ai nevoie, ba mai bine chiar. Si erai deja obosit.
E normal sa ramai fara aer, toata lumea ramane fara aer in conditii de efort maximal sustinut. TOATA lumea, chiar si sportivii de performanta. Doar pragul de rezistenta este diferit. Corpul nu poate sustine un efort atat de intens la nesfarsit pentru ca nu a fost programat genetic pentru asta.
Durerea toracica pe care o acuzi e de la cutia toracica. Si ea face efort prin inspir/expir. Durerea cardiaca este o posibilitate, dar e putin diferita: apare in cosul pieptului sau spre stanga si e ca o senzatie de apasare/constrictie/menghina. Durerea cardiaca nu e ca o intepatura si nu o arati cu degetul, ci cu tot pumnul. Si poate iradia in spate si in umarul stang si partea interna a bratului stang. Dar cei drept, apare la efort. De aceea ti-am recomandat de la primul comentariu sa faci un consult cardiologic.
Nu cred ca durerea ta este de la inima, dar tot iti recomand o vizita la cardio pentru ca efortul tau este maximal si solicita inima. Oricine alearga asa cum o faci tu ar trebui sa isi investigheze inima.
Tusea se datoreaza unei inflamatii temporare a laringelui datorita fluxului de aer, iar intinderea de la coapsa arata ca nu te-ai incalzit suficient inainte sau ca nu ai suficient antrenament pentru gradul asta de solicitare.
Inainte de cursa de 1km fa putin streching si o alergare usoara de cateva sute de m ca sa cresti fluxul sanguin la muschi si articulatii.
Repeta alergarile zilnic (sau aproape zilnic) si de 3 km si de 1km. Mi se pare ca iti imbunatatesti timpii de la o alergare la alta.
Nu ai nevoie de niciun supliment energizant. Nu cauta solutii usoare in viata pentru ca nu exista.
@clara_p
Nu are anxietate. Sunt doar simptome de oboseala fizica in urma unui efort sustinut. Absolut normale!
Deci sa inteleg ca ai scos timpul de care ai nevoie, ba mai bine chiar. Si erai deja obosit.
E normal sa ramai fara aer, toata lumea ramane fara aer in conditii de efort maximal sustinut. TOATA lumea, chiar si sportivii de performanta. Doar pragul de rezistenta este diferit. Corpul nu poate sustine un efort atat de intens la nesfarsit pentru ca nu a fost programat genetic pentru asta.
Durerea toracica pe care o acuzi e de la cutia toracica. Si ea face efort prin inspir/expir. Durerea cardiaca este o posibilitate, dar e putin diferita: apare in cosul pieptului sau spre stanga si e ca o senzatie de apasare/constrictie/menghina. Durerea cardiaca nu e ca o intepatura si nu o arati cu degetul, ci cu tot pumnul. Si poate iradia in spate si in umarul stang si partea interna a bratului stang. Dar cei drept, apare la efort. De aceea ti-am recomandat de la primul comentariu sa faci un consult cardiologic.
Nu cred ca durerea ta este de la inima, dar tot iti recomand o vizita la cardio pentru ca efortul tau este maximal si solicita inima. Oricine alearga asa cum o faci tu ar trebui sa isi investigheze inima.
Tusea se datoreaza unei inflamatii temporare a laringelui datorita fluxului de aer, iar intinderea de la coapsa arata ca nu te-ai incalzit suficient inainte sau ca nu ai suficient antrenament pentru gradul asta de solicitare.
Inainte de cursa de 1km fa putin streching si o alergare usoara de cateva sute de m ca sa cresti fluxul sanguin la muschi si articulatii.
Repeta alergarile zilnic (sau aproape zilnic) si de 3 km si de 1km. Mi se pare ca iti imbunatatesti timpii de la o alergare la alta.
Nu ai nevoie de niciun supliment energizant. Nu cauta solutii usoare in viata pentru ca nu exista.
@clara_p
Nu are anxietate. Sunt doar simptome de oboseala fizica in urma unui efort sustinut. Absolut normale!
@ drakos - ai dreptate in ceea ce zici legat de continuitate ; cum zicea si actualul domn rector al Academiei de Politie :, , candidatii trebuie sa aiba o continuitate in pregatirea fizica'' ; la mine e si faptul ca m-am reapucat recent de sport si am fortat nota, ceea ce mi-a cauzat 2 frumoase intinderi musculare ; legat de continuitate, acum chiar as vrea sa alerg, dar cu intinderea asta musculara, dupa 3-4 sute de metrii sunt out. Refacere completa, sport zi de zi, fara tigari si totul o sa fie bine. M-a si marcat experienta cu Academia cand am ajuns ultimul din seria mea, si atunci am luat o tranta chiar pe linia de finish. Vezi tu, la inceput baremele par super accesibile, dar cand te apuci de treaba 1 km in 3'54'' pare un efort cat Titanicul de mare.
Cornel, ai incercat ce ti-am recomandat eu? Iti garantez ca vei ramane uimit de efectul pe care Rhodiola si Maca il au asupra performantelor fizice.Eu simt o imbunatatire de cel putin 50 %.Iar daca iau de exemplu Ginseng Coreean (Panax) sau Ashwagandha, performantele fizice scad considerabil, fatigabilitatea apare la cel mai mic efort fizic.
p.s. Nu te lua dupa ce spune Clara, ca ea habar n-are despre ce vorbeste...
Rhodiola a fost folosita de soldatii rusi in cele doua razboaie mondiale.E metamfetamina rusilor, daca vrei... :)) Japonezii au inventat si au folosit metamfetamina, rusii au folosit Rhodiola, americanii au dezvoltat un pix care sa scrie in imponderabilitate, ce a costat milioane de dolari, iar rusii au folosit creioane... :)) De asemenea, Lada e singura masina care nu a primit niciun facelift, fiindca a fost perfecta de prima data... :))
p.s. Nu te lua dupa ce spune Clara, ca ea habar n-are despre ce vorbeste...
Rhodiola a fost folosita de soldatii rusi in cele doua razboaie mondiale.E metamfetamina rusilor, daca vrei... :)) Japonezii au inventat si au folosit metamfetamina, rusii au folosit Rhodiola, americanii au dezvoltat un pix care sa scrie in imponderabilitate, ce a costat milioane de dolari, iar rusii au folosit creioane... :)) De asemenea, Lada e singura masina care nu a primit niciun facelift, fiindca a fost perfecta de prima data... :))
@ David 90 - am luat Rhodiola, dar l-am luat doar 1 singura zi pana acum, de abia vineri am primit coletul. Maca nu am gasit de unde sa comand. Inca nu iti pot spune efectele. Mai asteapta macar 1 saptamana.
Cineva mi-a recomandat si tonotil cu vitamax, cate 20 de capsule pe luna.!
Sa ne auzim cu bine !
Cineva mi-a recomandat si tonotil cu vitamax, cate 20 de capsule pe luna.!
Sa ne auzim cu bine !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Aslo marit, sport de performanta..
- 5Dureri abdominale de la alergat
- 6durere de cap dupa jogging
- 0Durere la peroneu, tibie de la alergat
- 7Dureri de glezna noaptea
- 5Fractura Metatarsian.. dupa cat timp pot alerga din nou?
- 1alergare copil 3 ani
- 0Durere articulatii solduri dupa alergare usoara
- 1Durere tibie, gamba, de la alergat
- 1Intrebari despre alergare jogging si alimentatie
- 0Pot sa alerg daca am avut piciorul rupt?
- 0alergare rezistenta + viteza - sfaturi urgente
- 1Dureri gambe dupa alergare
- 1Pot sa fac jogging daca iau antibiotice ?
Mai multe informații despre: Rezistenta fizica Alergarea
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: