Durere articulatii solduri dupa alergare usoara
Buna,
Dupa ce m-am lasat de fumat si dupa ani si ani de sedentarism m-am hotarat sa fac si ceva miscare.
Din Ianuarie anul acesta merg si vin la birou pe jos, cca. 3 km dus si 3 km. intors. Asta inseamna cca 60 min de mers alert in fiecare zi lucratoare.
De 2-3 saptamani am decis sa ies la jogging. Am un program de alergare pe care il urmez, in program alergarea usoara este combinata cu mersul alert, pe timpi. Momentan este vorba de 5-10 min worm up (plimbare alerta) apoi 20 min alergat combinat cu plimbare alerta, apoi cool down 5-10 min plimbare si apoi cateva exercitii de baza de stretching.
Initial am fortat 3 zile in fiecare zi si au inceput durerile la articulatiile soldurilor si ca niste intepaturi in coapse, catre interior.
Am zis ca totusi trebuie pauza intre zilele cu miscare.
Apoi am incercat de 3 ori pe saptamana, cu cate o zi pauza (luni, miercuri si vineri). Aceleasi dureri.
In ultima saptamana am zis sa incerc cu pauza de 2 zile, respectiv luni si joi. Aceleasi dureri.
As dori un sfat va rog cu referire la durerile astea. Sunt normale? e ok sa am durerile astea la articulatii? (cel putin eu asa percep, a fi o durere de articulatie, insa nu sunt sigura 100%) am observat ca trec dupa cca 2 zile si durerile se acutizeaza cand sunt in repaos, in sezut.
Daca ma ridic de e scaun/canaea si fac cativa pasi, durerea se diminueaa. Cu cat merg mai mult, cu atat mai mult se diminueaza durerea.
Inainte sa apelez la un medic, ma poate ajuta cineva de aici, va rog?
Multumesc anticipat.
p.s. aceleasi dureri le am si de la mersul pe jos la birou, insa intensitatea este mult mai mica.
Dupa ce m-am lasat de fumat si dupa ani si ani de sedentarism m-am hotarat sa fac si ceva miscare.
Din Ianuarie anul acesta merg si vin la birou pe jos, cca. 3 km dus si 3 km. intors. Asta inseamna cca 60 min de mers alert in fiecare zi lucratoare.
De 2-3 saptamani am decis sa ies la jogging. Am un program de alergare pe care il urmez, in program alergarea usoara este combinata cu mersul alert, pe timpi. Momentan este vorba de 5-10 min worm up (plimbare alerta) apoi 20 min alergat combinat cu plimbare alerta, apoi cool down 5-10 min plimbare si apoi cateva exercitii de baza de stretching.
Initial am fortat 3 zile in fiecare zi si au inceput durerile la articulatiile soldurilor si ca niste intepaturi in coapse, catre interior.
Am zis ca totusi trebuie pauza intre zilele cu miscare.
Apoi am incercat de 3 ori pe saptamana, cu cate o zi pauza (luni, miercuri si vineri). Aceleasi dureri.
In ultima saptamana am zis sa incerc cu pauza de 2 zile, respectiv luni si joi. Aceleasi dureri.
As dori un sfat va rog cu referire la durerile astea. Sunt normale? e ok sa am durerile astea la articulatii? (cel putin eu asa percep, a fi o durere de articulatie, insa nu sunt sigura 100%) am observat ca trec dupa cca 2 zile si durerile se acutizeaza cand sunt in repaos, in sezut.
Daca ma ridic de e scaun/canaea si fac cativa pasi, durerea se diminueaa. Cu cat merg mai mult, cu atat mai mult se diminueaza durerea.
Inainte sa apelez la un medic, ma poate ajuta cineva de aici, va rog?
Multumesc anticipat.
p.s. aceleasi dureri le am si de la mersul pe jos la birou, insa intensitatea este mult mai mica.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Dureri la inima! valva care nu isi face treaba corespunzator
- 5Fractura Metatarsian.. dupa cat timp pot alerga din nou?
- 1durere incheietura mana stanga!
- 1Dureri incheieturi maini si picioare
- 1Dureri acute de maini si picioare
- 0Durere incheietura mainii, probleme ligamente ?
- 1lovitura la incheietura piciorului
- 2inflamatii la nivelul incheieturilor
- 0Dureri articulare 18 ani
- 7dureri sistem articular
- 0Simptome articulare și interpretare analize
- 3Dureri articulare
- 0Dureri de mana/ picior copil 4 ani
- 1Dureri articulatii si diagnostic reumatologic corect
- 2Dureri articulatii in ciroza hepatica
- 2Dureri la incheieturi.
- 10Dureri articulare și musculare generalizate de aproape 1 an si jumatate (am 28 ani)
- 2Durere de articulații si mâncărime la tălpi.
Mai multe informații despre: Alergarea dureri articulatii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: