Pot sa alerg daca am avut piciorul rupt?
Buna ziua,
In urma cu ~10 ani am avut o fractura multipla de gamba (stanga). Piciorul s-a vindecat bine, nu am dureri de nici un fel insa la atingere se simte un 'sant' pe partea interioara a gleznei.
Din octombrie 2014 am inceput sa alerg, la inceput pentru 'sanatate', apoi am inceput sa ma documentez si sa-mi gasesc prieteni noi cu care sa alerg iar alergatul a devenit destul de important pentru mine. Prima luna a fost putin mai grea cu dureri specifice alergatorilor incepatori... tot in prima luna am capatat si o mancarime de care nu reusesc sa scap pe piciorul stang (putin mai jos de genunchi). In aceste 4 luni am reusit sa-mi cresc anduranta de la ~400m la 10km, in aprilie vreau sa alerg primul semi maraton iar in octombrie primul maraton.
1. Credeti ca -mancarimea- persistenta de pe tibie are vreo legatura cu glezna rupta in urma cu mult timp? Piciorul 'rupt' nu m-a durut niciodata de cand alerg, am avut dureri doar la piciorul drept.
2. Avand in vedere ca am avut glezna rupta in 3 locuri, exista vre-un risc daca continui sa alerg pe distante lungi?
// Imi cer scuze daca nu am postat in categoria corecta.
Multumesc,
Bogdan.
In urma cu ~10 ani am avut o fractura multipla de gamba (stanga). Piciorul s-a vindecat bine, nu am dureri de nici un fel insa la atingere se simte un 'sant' pe partea interioara a gleznei.
Din octombrie 2014 am inceput sa alerg, la inceput pentru 'sanatate', apoi am inceput sa ma documentez si sa-mi gasesc prieteni noi cu care sa alerg iar alergatul a devenit destul de important pentru mine. Prima luna a fost putin mai grea cu dureri specifice alergatorilor incepatori... tot in prima luna am capatat si o mancarime de care nu reusesc sa scap pe piciorul stang (putin mai jos de genunchi). In aceste 4 luni am reusit sa-mi cresc anduranta de la ~400m la 10km, in aprilie vreau sa alerg primul semi maraton iar in octombrie primul maraton.
1. Credeti ca -mancarimea- persistenta de pe tibie are vreo legatura cu glezna rupta in urma cu mult timp? Piciorul 'rupt' nu m-a durut niciodata de cand alerg, am avut dureri doar la piciorul drept.
2. Avand in vedere ca am avut glezna rupta in 3 locuri, exista vre-un risc daca continui sa alerg pe distante lungi?
// Imi cer scuze daca nu am postat in categoria corecta.
Multumesc,
Bogdan.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Dureri ale talpilor
- 16Bubite cu lichid la nivelul degetelor de la picioare
- 11deget amortit de 2 sapt
- 9Fractura maleolara peroniana
- 38Dureri puternice inexplicabile picior.
- 5Marire picior
- 2Picioare.. subtiriii:(
- 9Durere piciorus stang + sold (fesa stanga)
- 9durerea din talpa piciorului - remediu homeopat
- 5Taietura laba piciorului - degete amortite
- 22dureri articulare in special la glezna in partea dreapta
- 10Instabilitatea picioarelor dupa hernie de disc
- 2Lovitura la picior
- 8Picioare mirositoare?
- 4muschi picior drept
- 1alergare copil 3 ani
- 11Simt ca ma lasa picioarele
- 23durere in pulpa piciorului
- 6Suruburi in picior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: