alcoolul si memoria
Buna seara, am si eu o intrebare mai ciudata, care ma cam macina, mai ies in club mai consum alcool si cateodata mai intrec masura, exista vreo sansa ca daca am facut ceva ilegal (sa dau cuiva una in cap sa-l las lat pe jos sau sa ma bat cu cineva etc) sa nu-mi amintesc ??? cu mentiunea ca mereu am ajuns pe picioarele mele acasa singur, am stiut sa ma asigur la traversarea strazilor sa schimb metroul etc si am ajuns acasa. Eu stiu ca nu am facut asa ceva niciodata, dar imi este teama si vreau sa stiu daca se poate sa fii facut si sa nu-mi aduc aminte, avand in vedere situatia prezentata. multumesc si sper sa-mi puteti raspunde.
6 comentarii
Da, este posibil. Intrebarea este de ce aveti nevoie sa beti pana nu va mai tineti pe picioare? Distractia este una si pierderea controlului este alta.
Mai exista si o alta perspectiva la care va invit sa reflectati: numarul de neuroni pe care ii distrugeti cu fiecare betie.
Mai exista si o alta perspectiva la care va invit sa reflectati: numarul de neuroni pe care ii distrugeti cu fiecare betie.
Multumesc, pe viitor nu o sa mai beau, dar cum pot stii daca am facut ceva gresit pana acum?
Nu puteti sti pana nu va bate politia la usa. Concentrati-va pe viitor si nu mai depasiti limita "ametelii" adica cand esti bine-dispus, dar ai control. Nu va mai concentrati pe "daca, am facut ceva " pentru ca riscati sa dezvoltati o obsesie.
multumesc, dar nu stiu cum sa trec peste asta, alta rezolvare nu exista? ceva orice, vreau sa am constiinta impacata ca sa pot merge mai departe, si nu pot astepta asa "sa-mi bata politia la usa" si sa stau linistit... va multumesc si sper sa-mi puteti da o solutie un sfat.
Ati facut o obsesie. Obsesiile nu trec cu sfaturi pe net, dupa cum singur observati. Incercati cateva sedinte de psihoterapie.
Mariaaradu, în loc să vă îngrijorați că s-ar putea să fi făcut ceva ilegal, sugestia mea ar fi să limitați sau să încetați abuzul de alcool. De asemenea, este bine să petreceți timp cu persoane care nu beau sau nu fac abuz de substanțe.
Dacă această situație vă macină vă recomand să mergeți la un psiholog care să vă ajute, pentru că îmi imaginez că vă este destul de greu să aveți gândurile și temerile acestea, mai ales dacă ele persistă o perioadă lungă de timp.
Psihoterapeut Valentina Dragomir
Dacă această situație vă macină vă recomand să mergeți la un psiholog care să vă ajute, pentru că îmi imaginez că vă este destul de greu să aveți gândurile și temerile acestea, mai ales dacă ele persistă o perioadă lungă de timp.
Psihoterapeut Valentina Dragomir
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 33nu stiu ce sa fac... dar trebuie sa-l ajut
- 7Alcoolicii Anonimi...
- 1Stare de rau
- 1Alcoolism
- 8Probleme cu iubitul/dependenta de alcool
- 2Alcoolul
- 3Alcoolismul
- 0Probleme digestive, bea bere si vin ocazional, mult
- 4Sotul meu bea multa bere, zilnic, de mult timp
- 4Probleme cu alcoolul
- 0Probleme cu alcoolul!