Probleme cu alcoolul
Buna, am nevoie de ajutor. Eu am o problema cu alcoolul nu sun alcoolica, nu beau zilnic, dar periodic am crize de alcool incep sa beu cu o ocazie si nu ma pot opri, beau citeva zile, acum ultima data afost foarte grav am baut 3 zile si de la asta am probleme foarte mari cu familia mea. Mie foarte frica vreau sa refuz complet la alcool voi putea face asta singura acasa?
4 comentarii
Din pacate nu putrti sa faceti asta acasa, sa va lasati de alcool, va trebue un ajutor de specialitate din partea unor medici de psiatrie specializati in astfel de probleme. Am cunostinte sot sotie, (profesor si profesoara ) ce au fost pe rind internati in astfel de centre de dezalcolizare. E bine ca sunteti constienta de situatie si doriti sa fiti ajutata, va doresc succes.
Era bine daca dadeati citeva date, virsta, inaltime, greutate.
Era bine daca dadeati citeva date, virsta, inaltime, greutate.
Am 30 de ani sunt mama tinara a doi copii, sotul si copii imi vor da puteri, Sotul meu ma sustine si ajuta.
Având in vedere faptul ca sunteti tânăŕă si aveți motivatie solicitati urgent ajutor de specialitate. V- ar ajuta sa- ntelegeți cauza din spatele acestui comportament. Orice tratament ati face ar rezolva situația pe moment, dar acesta poate reveni daca nu eliminati cauza. De aceea va recomand întâi o evaluare psihologică.
Buna Ecaterina! Eu o sa iti povestesc putin despre alcool, alcoolism si alcoolici, eu find un alcoolic abstinent de 2 ani dupa un consum agresiv de 15 ani. In primul rand trebuie sa stim ca Alcoolismul este o boala cronica, adica nu are vindecare. ca si orice boala si alcoolismul este pe grade de avansare. Imi pare rau ca trebuie sa o spun dar trebuie sa fi constienta de problema pana nu e prea tarziu, esti alcoolica de tip epsilon:. Bautorii de tip EPSILON (periodici) - Motivul principal al consumului: decopensare, lipsa capacitatii de a mentine un echilibru, stare de epuizare sau de depasire a resurselor functionale fizice si psihice. Acestia sunt dependenti de alcool consumand necontrolat timp de cateva zile, avand, insa si perioade mai lungi fara consum abuziv. Ca lungime de timp pauzele dintre episoadele de consum pot varia intre cateva saptamani pana la 5-6 luni de zile. Exemplu: dupa o pauza de 6 luni de zile, de revelion se incepe consumul si tine 1-2 saptamani, persoana fiind aproape permanent in stare de ebrietate. Eu sunt mult mai grav, sunt tipul GAMA, consumam zilnic de dimineata pana seara, fiind o boala reala esti putin depasita. Este foarte important ca recunosti ca ai o problema, este primul si cel mai important pas spre vindecare. Am inteles mai sus ca ai probleme cu familia. Vreau sa sti ca ei sunt esentiali in procesul pe care doresti sa il urmezi. Personal te sfatuiesc sa te pui la masa cu ei, sa recunosti ca ai o problema, sa le arati ce srie despre alcoolism si ce spun medicii, cauta pe google alcoolism si vezi tot, si sa le ceri ajutorul, de oarece alcoolismul fiind o boala ai nevoie de un tratament si de o ingrijire speciala care cel putin in primul an sunt esentiale pentru a reusi. Daca vorbim de ajutor specializat, care daca ma intrebi pe mine nu strica, te sfatuiesc sa nu mergi la cine stie ce psihologi pentru ca tu nu ai probleme emotionale, ai o problema reala, o boala reala care necesita medic real, deci Psihiatrul este solutia daca vrei sa vorbesti cu cineva si sa primesti real ajutor, el este in masura sa spuna daca este nevoie de tratament, sa te sfatuiasca de ce sa te feresti pentru a nu aparea tentatia, particularizat pentru tine. In situatia ta nu este imperios necesar medicul dar daca vezi ca nu iti iese de una singura mergi si vorbeste cu unul, nu trebuie sa te internezi in spital de psihiatrie, sa ai o discutie si cine stie poate un tratament. Dar revenind la a o face singura, nu merge, iti spun din proprie experienta, ai nevoie de familie de prieteni care sa inteleaga problema ta si sa te protejeze, nu sa dea vina pe faptul ca nu ai ambitie, a ii spune unui alcoolic; nu ai si tu ambitie sa nu bei este egal cu ai spune unui bolnav de cancer: nu ai si tu abitie sa scapi de tumoarea aia? Un alt lucru important pe care trebuie sa il sti este faptul ca din punct de vedere medical singura rezolvare este sa nu mai pui alcool nici o data in gura, un alcoolic nu poate gasi echilibrul, nu poate controla comsumul, tocmai de aia e o boala care afecteaza judecata celui in cauza. Te sfatuiesc sa iei in serios problema pentru ca o data cu trecerea timpului va fi tot mai greu si avand deja problema rezultatul e acelasi: daca vrei o viata trebuie sa te opresti definitiv si indicat ar fi cat mai repede pentru a pierde cat mai putine, o data cu trecerea timpului totul se agraveaza si o sa ajungi sa pierzi oameni, timp, sanatate, momente, integritate, respect de sine, si daca nu o sa iei in serios problema nu o sa ai o viata, va fi un chin, o corvoada si sa sti ca nu esti scutita de regula, sfarsitul e acelasi, tragic, pentru cei care nu fac ceva la momentul potrivit. Sper din suflet sa te ajute sfaturile mele, imi pare rau ca totul suna asa negru si tragic, dar din experienta mea consider ca trebuie sa sti cu ce lupti pentru a folosi armele potrivite, si asta e realitatea in cea ce priveste alcoolul. Eu am trecut prim multe, si nu doresc nimanui sa experimenteze acea viata, deci sfatul meu ai grija de tine si fa ceva cat inca se poate, nu subestima problema. Experienta mea in cea ce priveste consumul de substante e foarte vasta, si daca ti-am atras atentia si crezi ca as putea sa mai vin cu sfaturi utile nu ezita sa intrebi orice, fara retineri pentru ca eu AM FOST ACOLO. Iti doresc toate cele bune!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10Oare sunt nebun?
- 33nu stiu ce sa fac... dar trebuie sa-l ajut
- 5alcoolicii-la psiholog sau la psihiatru?
- 10despre alcoolici
- 8Alcoolism, depresie, anxietate
- 13sint necajita din cauza sotului meu care e alcoolic
- 0tatal meu este fost alcoolic
- 4Ce trebuie sa fac sa scap de alcool?
- 3exista centre specializate pt dependentii de alcool?
- 21ne am despartit din cauza alcolului
- 5Tratament homeopat pentru alcoolism
- 1Solutii pentru un alcoolic bolnav psihic
- 4dependenta de alcool
- 4Alcoolism
- 7Alcoolicii Anonimi...
- 1Stare de rau
- 5Sunt alcoolica si mi-e rusine sa cer ajutor. Mi-e teama ca daca continui, voi muri!
- 4Probleme de sanatate asociate alcoolismului
- 6Sfătuiți-mă! De câțiva ani (5-6) ma jignește, mai mereu când consumă alcool
- 4Intrebare referitoare la experienta de blackout
Mai multe informații despre: Alcoolismul abuzul de alcool
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: