ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Sotul meu bea multa bere, zilnic, de mult timp

11-01-2022
Sotie
Nu este medic/terapeut
Sotie
Buna ziua, eu si sotul suntem casatoriti de 2 ani, avem impreuna un copil de 1 an. Suntem trecuti amandoi prin casnicii esuate, eu dupa 8 ani de casatorie si doi copii, el dupa 20 de ani si 1 copil adoptat. Problema pe care sotul o are e veche, mai veche decat casnicia noastra, obisnuieste sa bea zilnic bere seara, cand isi termina programul de lucru. E profesor, iar după-amiaza se ocupa de restaurare auto, o mare pasiune. E un om minunat, insa, de un an de zile creste cantitatea de alcool pe care o bea seara, pana la 3 litri zilnic. La ocaziile cu prietenii depaseste si aceasta masura, ocazii care se ivesc si de cateva ori pe saptamana. Bea acasa, insa cand am sesizat problema si am incercat sa o discutam, dupa lungi discutii, a limitat consumul in fata mea, dar consuma pe ascuns orice alcool exista in casa. Au aparut problemele de comunicare intre noi, se neglijeaza fizic, vorbeste repetitiv, parca si-a pierdut din capacitatea de rationare, este negativ, pesimist. Ce pot face pentru el?
4 comentarii
0
11-01-2022, ora 12:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Să-l convingeți că e spre binele lui să meargă la un psiholog, pentru că alcoolul consumat fără măsură își pune amprenta asupra psihicului și poate duce la tulburări cognitive, care l-ar face ineficient din punct de vedere profesional. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, pentru că alcoolul dă dependență și atunci i-ar fi mai greu să rezolve situația.
1
11-01-2022, ora 13:51
Sotie
Nu este medic/terapeut
Sotie
Da, eu insami sunt intr-un soi de depresie dupa nastere, cunosc perioada, e a treia pentru mine. Am fost impreuna la cateva sedinte la psiholog, pe motiv ca am eu nevoie de asta, insa psihologul, desi stia despre problema, a evitat discutia cu el. I-a dat incredere ca totul e sub controlul lui. El nu constientizeaza ca are probleme, iar cand i-am cerut cateva zile de abstinenta totala, a exagerat cu alimentatia, mai ales dulciuri (pe care nu le mananca in mod normal), dar chiar si atunci am observat o sticla golita de vin in debara. A "reusit" sa nu bea doua zile. PS: la psiholog am renuntat dupa 5 sedinte, probabil nu era cu calificarea potrivita...Nu reusesc sa ma mai inteleg cu el, ne certam des, se leaga de copiii mei care locuiesc cu noi, este foarte morocanos, iar cand vorbesc despre alcool si problema lui considera ca exagerez sau chiar ca eu as fi de vina pentru asta, ca il stresez. I-am scris scrisori pe care i le-am strecurat in buzunar, pline de intelegere si sustinere, pe care sa le citeasca singur, in liniste, atunci cand le gaseste... E singura cale de comunicare mai eficienta..
0
11-01-2022, ora 16:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Doamna, sotul dv. este alcolic. Ii trebuie tratament de la psihiatru ca sa se lase de bautura si sa nu intre in sevraj si sedintele de la Alcolicii Anonimi. Vedeti ca este Grup de sustinere pe Facebook pentru dependente (alcool, jocuri de noroc etc). Intrebati si acolo.
Grupul de pe Fb. se numeste Sprijin pentru dependente (alcool, droguri, jocuri de noroc).
0
11-01-2022, ora 21:32
Sotie
Nu este medic/terapeut
Sotie
Da, cred ca aveti dreptate. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.