Alcoolism
Salut. Am 18 ani și încă locuiesc în același apartament cu tatăl meu. Mama a decedat în urmă cu câțiva ani, iar eu cu ceilalți membri am rupt complet legătură din motive bine întemeiate. Tata mai vorbește uneori cu surorile lui, care îl încurajează să bea, una dintre ele fiind și ea alcoolică, iar cealaltă având un soț alcoolic - lucru care nu o deranjează, evident. Mama tatălui a fost și ea, bineînțeles, alcoolică. Tata bea în fiecare zi, iar de câteva ori a venit beat și de la muncă. Este frezor, deci îmi imaginez că ei beau acolo la muncă pentru că nu sunt altceva decât o adunătură de frustrați care n-au făcut nimic cu viața lor. Deci alcoolismul nu e atât de surprinzător. Însă pe mine mă deranjează foarte mult, pentru că, după ce că trebuie să-i suport damblalele acasă, mai vine și beat de la muncă. Acest lucru s-a întâmplat o dată pe când trăia mama, iar atunci mama s-a enervat destul de tare, a sunat un coleg de-al lui și i-a spus să nu-i mai dea să bea, pentru că el nu are simțul măsurii și... nici nu e normal să bei la muncă! După asta, cât a trăit mama nu cred că s-a mai întâmplat. Dar după ce a decedat, a început „distracția”. Mă enervez ENORM când îl văd așa și în special că vine în starea asta de la muncă. Au fost câteva dăți când mă simțeam foarte ciudat și credeam că o să îmi explodeze inima și poate mor, să scap de chinul ăsta. Colegii lui știu că am rămas doar noi doi. Faptul că îl lasă să se îmbete nu înseamnă decât că n-au pic de respect pentru mine. Ce aș putea să fac eu în privința asta?! Patronul lor bănuiesc că nu știe ce fac angajații în pauză... Măcar să nu mai bea la servici, pentru că atunci se comportă cel mai rău. Menționez că eu la rândul meu sunt la pământ cu totul, depresie, anxietate, anul ăsta nici n-am reușit să merg la școală. Am făcut 10 luni terapie cognitiv-comportamentală. M-a ajutat pe moment, dar nu și pe termen lung, se pare. Îmi place mult psihoterapeutul la care mergeam, dar se pare că de la un anumit punct nu mă mai poate ajuta nimeni decât eu. Mulțumesc anticipat...
1 comentarii
Bună seara !
E dureros când părintele, care ar trebui să fie un exemplu pentru copil face asemenea lucruri. Ai putea să discuți cu el când este treaz și să-i spui cât de mult te deranjează faptul că bea, că ai mare nevoie de un părinte cu care să discuți ce te preocupă și în care să vezi un sprijin la nevoie. S-ar putea să-l fi afectat și pierderea mamei, el însuși să aibă nevoie de atenție și susținere. Află motivele care-l fac să bea și poate-l convingi să meargă la medic și să urmeze un tratament pentru dezalcoolizare concomitent cu psihoterapia pentru a obține rezultate mai rapide.
Important e să reușești să te echilibrezi tu emoțional gândind că părinții nu ni-i alegem ci-i acceptăm și-i iubim cu bune și cu rele. Nu suntem vinovați pentru faptele lor, nici nu putem face alegeri în locul lor. Tu faci tot ce depinde de tine, dar nu poți lua hotărâri în numele lui. E important să-ți termini școala ca să poți funcționa independent, ca să-ți poți construi propriul viitor. Sigur că te poți ajuta și singur, pentru că de modul cum gândești și verbalizezi îți poți determina și modul de funcționare. Important e să ai un obiectiv în viață și să te motivezi pentru a-l atinge. Ești din București? Dacă da, scrie-mi pe privat și îți acord o ședință gratuit și-ți pun pe un CD materiale de citit care te-ar ajuta.
E dureros când părintele, care ar trebui să fie un exemplu pentru copil face asemenea lucruri. Ai putea să discuți cu el când este treaz și să-i spui cât de mult te deranjează faptul că bea, că ai mare nevoie de un părinte cu care să discuți ce te preocupă și în care să vezi un sprijin la nevoie. S-ar putea să-l fi afectat și pierderea mamei, el însuși să aibă nevoie de atenție și susținere. Află motivele care-l fac să bea și poate-l convingi să meargă la medic și să urmeze un tratament pentru dezalcoolizare concomitent cu psihoterapia pentru a obține rezultate mai rapide.
Important e să reușești să te echilibrezi tu emoțional gândind că părinții nu ni-i alegem ci-i acceptăm și-i iubim cu bune și cu rele. Nu suntem vinovați pentru faptele lor, nici nu putem face alegeri în locul lor. Tu faci tot ce depinde de tine, dar nu poți lua hotărâri în numele lui. E important să-ți termini școala ca să poți funcționa independent, ca să-ți poți construi propriul viitor. Sigur că te poți ajuta și singur, pentru că de modul cum gândești și verbalizezi îți poți determina și modul de funcționare. Important e să ai un obiectiv în viață și să te motivezi pentru a-l atinge. Ești din București? Dacă da, scrie-mi pe privat și îți acord o ședință gratuit și-ți pun pe un CD materiale de citit care te-ar ajuta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3tata este doar lenes sau e bolnav? va rog sa ma indrumati
- 4casnicie... sau nu
- 9In ultimele luni trec printr-o perioada foarte grea, sper sa nu cad in vreo depresie
- 15Mama nu este de acord cu el
- 6Mereu imi reprosaza ca i-am stricat baiatul..
- 16Intre doua nu te ploua...dar nici bine nu-ti e!
- 10Cum vindec agresiunea fizica, verbala si emotionala?
- 6Un exemplu de viata implinita
- 5Nu mă înțeleg deloc cu părinții mei
- 8Probleme cu iubitul/dependenta de alcool
- 2Cum sa fac sa ma inteleg cu tatăl meu?
- 2Situatie delicata parinti
- 1Un sfat va rog - tatal meu ii trimite mesaje foarte urate logodnicului meu, îl jignește
- 7A venit timpul sa rup relatia cu parintii?
- 2Vreau sa ma mut in alt oras, dar parintii nu sunt de acord
- 1Mama nu ma lasă să plec de acasă cu iubitul meu
- 4Sotul meu bea multa bere, zilnic, de mult timp
- 0Tensiune mare între mine, părinții mei și iubita mea
- 1125y virgin de sex masculin, arat foarte bine, dar nu pot sa am parte de sex.
Mai multe informații despre: abuzul de alcool relatia cu parintii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: