Ajutor, va rog! când alerg am rămas cu dureri la nivelul gleznei și talpa

24-02-2021
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
Am fost și la un kinetoterapeut ieri(fusesem la 2 medici în acest timp de 4 ani de la lovitura, ultimul medic recomandase fizioterapie, iar primul medic îmi dăduse doar o crema polar frost sa ma dau cu ea, al doilea medic se uitase pe radiografie și a zis ca e așezat bine osul gleznei, și ca nu e fractura). kinetoterapeutul s-a uitat pe radiografie și la picior, apăsând pe el și analizând, chiar m-a pus sa merg și mai multe chestii, asa a spus și acesta ca nu sunt urme sa fi fost fracturat vreodată, e așezat ok osul.Și a zis ca singura problema ar fi ca am musculatura slăbită de la nivelul gleznei, plus ca am și platfus. A zis ca se rezolva cu exerciții de kineto pentru întărirea musculaturii gleznei acolo, și cu fizioterapie dacă ma doare și când nu fac efort. Probabil, la lovitura am avut o entorsa, și nu am făcut recuperare deloc, și în timp s-a slăbit de tot musculatura gleznei, iar când alerg am rămas cu dureri la nivelul gleznei și talpa, urcând și pe tibie. Mi a spus sa ma încălzesc și bine când alerg și sa evit cimentul, alergatul ep iarba a recomandat. Oare sa fie doar asta? Sau poate fi și altceva?
5 comentarii
0
24-02-2021, ora 12:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul:
- sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate
- antecedente traumatice si cum au fost rezolvate
- unde este localizata, anatomic, suferinta?
Oricum, trebuie sa intelegeti ca alergarea este un sport fabulos de distructiv pentru picior si trebuie evitata de oricine.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-02-2021, ora 16:02
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
S a produs în timpul când jucam fotbal, nu mai joc de 4 ani și sunt student, petrec timpul în casa mai mult. ÎN Ultimul an am pus 10 kg, acum am 1, 74 și vreo 84-95 de kg, băiat. Durerea este la maleola, osul mare de la picior și în talpa, dar și în tibie, toate în același timp când alerg sau fac efort. Sau când stau pe vine. Piciorul pare instabil, adică dacă dau cu piciorul în minge trosneste la glezna acolo. Mi s a spus ca musculatura e de vina, ca e slăbită glezna și ar trebui sa fac kineto și fizio
As vrea sa mai alerg, dar ma doare când fac efort, ma doare în talpa, glezna și la tibie ma ține gen și e disconfort. M a palpat doctorul kineto și doctorul ortoped când am fost, tot fizio mia recomandat după acea radiografie care toți au spus ca osul este așezat și poziționat normal.
0
24-02-2021, ora 18:00
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Alergarea (jogging-ul) este o activitate fabulos de agresiva pentru articulatiile membrului inferior.
Daca adaugam si cele 25 kg in exces, este ca si cum ati pune in portbagajul masinii d-voastre o greutate de o tona si apoi vreti s-o conduceti pe autostrada cu 200 km/ora, 24 ore din 24.
Pur si simplu se prabuseste.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
25-02-2021, ora 10:51
lrazvan
Nu este medic/terapeut
lrazvan
Și dacă as slabi și as ajunge la 75 de kg, la 1, 74 m inaltime, as scăpa de dureri?
0
25-02-2021, ora 17:38
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Intrebarea D-voastra este, de fapt, un sofism.
Scaderea ponderala este obligatorie si ne-negociabila.
Daca distrugerile articulare provocate de greutatea excesiva si de efortul fabulos nu sunt grave, poate ca durerea se va ameliora.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: