Glezna umflata dupa fractura
Buna ziua,
Am stat 33 de zile cu ghipsul pentru o fisura de maleola. De cand l-am scos (e o luna de zile de atunci) am glezna umflata, desi merg normal, si fac miscare prin mers pe jos, bicicleta, inot.
Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc
Am stat 33 de zile cu ghipsul pentru o fisura de maleola. De cand l-am scos (e o luna de zile de atunci) am glezna umflata, desi merg normal, si fac miscare prin mers pe jos, bicicleta, inot.
Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc
5 comentarii
Buna ziua!
Nu exista in medicina (ortopedie) notiunea de """""""fisura""""""": osul este fie fracturat, fie integru.
Este oarecum "normal" edemul descris, mai ales in conditiile supra-solicitarii articulare post-imobilizare (cu mare probabilitate faceti prea multe eforturi pentru perioada actuala).
Trebuie sa reduceti major solicitarea gleznei si sa purtati o glezniera (contentie elastica).
Exista si probabilitatea unei leziuni mai severe decat a fost diagnosticata initial (leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu exista in medicina (ortopedie) notiunea de """""""fisura""""""": osul este fie fracturat, fie integru.
Este oarecum "normal" edemul descris, mai ales in conditiile supra-solicitarii articulare post-imobilizare (cu mare probabilitate faceti prea multe eforturi pentru perioada actuala).
Trebuie sa reduceti major solicitarea gleznei si sa purtati o glezniera (contentie elastica).
Exista si probabilitatea unei leziuni mai severe decat a fost diagnosticata initial (leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc pentru raspuns.
E adevarat, am exagerat cu efortul in ideea ca e bine. Am sa port glezniera si am sa fiu mai atenta. Cat timp se poate considera 'normala' aceasta umflatura?
Pentru a fi sigura ca nu exista si alte leziuni, m-ati putea ajuta cu informatii? Ce fel de radiografie sa fac?
Va multumesc
E adevarat, am exagerat cu efortul in ideea ca e bine. Am sa port glezniera si am sa fiu mai atenta. Cat timp se poate considera 'normala' aceasta umflatura?
Pentru a fi sigura ca nu exista si alte leziuni, m-ati putea ajuta cu informatii? Ce fel de radiografie sa fac?
Va multumesc
Nu se pune problema radiografiilor, ci este necesar doar un examen clinic atent.
Numai in urma examenului clinic se pot indica investigatii imagistice (radiografii, computer-tomograf etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Numai in urma examenului clinic se pot indica investigatii imagistice (radiografii, computer-tomograf etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am inteles. Cand ar trebui sa fac examenul clinic? Mi s-a spus ca ar putea dura si 6 luni edemul. Nu e prea mult?
Va multumesc!
Va multumesc!
Cat mai curand.
Este preferabil sa nu neglijati leziuni potentiale mai severe: leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este preferabil sa nu neglijati leziuni potentiale mai severe: leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5gimnastica pentru picioare
- 42Dureri - sensibilitate tibie
- 6glezna cu problema
- 44entorsa glezna
- 15tendinita datorata unor calcefieri la nivelul gleznei
- 4Probleme glezna picior
- 7fractura cominutiva maleola peroniana si pilon tibian stg
- 6cand ma trezesc am piciorul intarit, simt ca se misca greu
- 4am alunecat pe scari si mi-am sucit glezna dreapta
- 2Glezna incordata bebe 1an si trei luni
- 3RMN glezna
- 6Durere si umflatura a gleznei
- 3Gleza umflata fara durere
- 4O gleznă umflată
- 0Durere glezna
- 7Durere glezna articulatie, rmn eco lichid diprophos ?
- 4Glezna umflată si roșie
- 3Ajutați-mă, am căzut pe gheață şi m-am lovit la picior
- 1Cred ca am făcut o entorsa sau luxatie
Mai multe informații despre: Luxatia gleznei glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: