Glezna umflata dupa fractura

Buna ziua,
Am stat 33 de zile cu ghipsul pentru o fisura de maleola. De cand l-am scos (e o luna de zile de atunci) am glezna umflata, desi merg normal, si fac miscare prin mers pe jos, bicicleta, inot.
Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc
Am stat 33 de zile cu ghipsul pentru o fisura de maleola. De cand l-am scos (e o luna de zile de atunci) am glezna umflata, desi merg normal, si fac miscare prin mers pe jos, bicicleta, inot.
Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc
5 comentarii

Buna ziua!
Nu exista in medicina (ortopedie) notiunea de """""""fisura""""""": osul este fie fracturat, fie integru.
Este oarecum "normal" edemul descris, mai ales in conditiile supra-solicitarii articulare post-imobilizare (cu mare probabilitate faceti prea multe eforturi pentru perioada actuala).
Trebuie sa reduceti major solicitarea gleznei si sa purtati o glezniera (contentie elastica).
Exista si probabilitatea unei leziuni mai severe decat a fost diagnosticata initial (leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu exista in medicina (ortopedie) notiunea de """""""fisura""""""": osul este fie fracturat, fie integru.
Este oarecum "normal" edemul descris, mai ales in conditiile supra-solicitarii articulare post-imobilizare (cu mare probabilitate faceti prea multe eforturi pentru perioada actuala).
Trebuie sa reduceti major solicitarea gleznei si sa purtati o glezniera (contentie elastica).
Exista si probabilitatea unei leziuni mai severe decat a fost diagnosticata initial (leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Va multumesc pentru raspuns.
E adevarat, am exagerat cu efortul in ideea ca e bine. Am sa port glezniera si am sa fiu mai atenta. Cat timp se poate considera 'normala' aceasta umflatura?
Pentru a fi sigura ca nu exista si alte leziuni, m-ati putea ajuta cu informatii? Ce fel de radiografie sa fac?
Va multumesc
E adevarat, am exagerat cu efortul in ideea ca e bine. Am sa port glezniera si am sa fiu mai atenta. Cat timp se poate considera 'normala' aceasta umflatura?
Pentru a fi sigura ca nu exista si alte leziuni, m-ati putea ajuta cu informatii? Ce fel de radiografie sa fac?
Va multumesc

Nu se pune problema radiografiilor, ci este necesar doar un examen clinic atent.
Numai in urma examenului clinic se pot indica investigatii imagistice (radiografii, computer-tomograf etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Numai in urma examenului clinic se pot indica investigatii imagistice (radiografii, computer-tomograf etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Am inteles. Cand ar trebui sa fac examenul clinic? Mi s-a spus ca ar putea dura si 6 luni edemul. Nu e prea mult?
Va multumesc!
Va multumesc!

Cat mai curand.
Este preferabil sa nu neglijati leziuni potentiale mai severe: leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este preferabil sa nu neglijati leziuni potentiale mai severe: leziuni ligamentare, fracturi ale talusului, calcaneului sau navicularului etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6entorsa recidivanta.. ma stiu cu platfus la glezna stanga
- 9radiografii cu o fractura bimaleolara glezna dreapta
- 119recuperare picior dupa gips
- 4Durere de glezna si genunchi
- 6echivalenta de fractura cu luxatie postero externa picior drept si diastazis tibioperonier
- 1Glezna umflata dupa lovitura.
- 6La o entorsa (glezna) cate zile de gips ar fi necesare?
- 0Umflatura la glezna piciorului stang, langa rotula.
- 10Ablatie surub diastazis
- 8entorsa glezna... acum o saptamana la fotbal
- 19Am calcat stramb - glezna umflata
- 1Deja îmbătrânit sau fizioterapie?
- 3Umflatura deasupra gleznei
- 1Umflatura glezna nedureroasa
- 6Necroza gr.II astragal cu bursita si edem
- 1Acumulare de lichid la glezna
- 2Glezna umflată de 1 luna
- 1Inflamatie glezna copil 5 ani
Mai multe informații despre: Luxatia gleznei glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: