Diagnostic diferit dat de catre doi medici - fractura maleola peroniera sau doar entorsa?
Buna ziua,
Am fost consultat de catre doi medici si am primit doua diagnostice diferite si nu stiu ce sa cred.
diagnostic 1: fractura maleola peroniera si pilon tibial, insuficienta veno limfatica
diagnostic 2: entorsa
Aici am radiografiile: https://photos.app.goo.gl/Fd91cfNryVDSsKjo9
Medicul care m-a diagnosticat cu entorsa mi-a recomandat repaus si orteza pentru 2 saptamanai.
Medicul care m-a diagnosticat cu fractura mi-a recomandat in plus si detralex(6 luni) si aspenter(1- 2 luni).
Glezna s-a umflat doar putin la 48 de ore dupa accident iar apoi s-a desumflat dupa ce am pus o fasa elastica.
Am continuat sa calc cu piciorul accidentat 4 zile dupa accident (doar cu o durere minora) iar apoi dupa primul diagnostic am facut repaus total 5 zile.
Am 30 de ani, inaltime 177, greutate 84 de Kg, practic foarte mult sport (tenis si fotbal)
Va multumesc!
Am fost consultat de catre doi medici si am primit doua diagnostice diferite si nu stiu ce sa cred.
diagnostic 1: fractura maleola peroniera si pilon tibial, insuficienta veno limfatica
diagnostic 2: entorsa
Aici am radiografiile: https://photos.app.goo.gl/Fd91cfNryVDSsKjo9
Medicul care m-a diagnosticat cu entorsa mi-a recomandat repaus si orteza pentru 2 saptamanai.
Medicul care m-a diagnosticat cu fractura mi-a recomandat in plus si detralex(6 luni) si aspenter(1- 2 luni).
Glezna s-a umflat doar putin la 48 de ore dupa accident iar apoi s-a desumflat dupa ce am pus o fasa elastica.
Am continuat sa calc cu piciorul accidentat 4 zile dupa accident (doar cu o durere minora) iar apoi dupa primul diagnostic am facut repaus total 5 zile.
Am 30 de ani, inaltime 177, greutate 84 de Kg, practic foarte mult sport (tenis si fotbal)
Va multumesc!
1 comentarii
Buna ziua,
O entorsa grava se trateaza, de obicei, ca o fractura maleolara stabila.
Diagnosticul precis necesita examinare clinica directa si studiu imaginilor radiologice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
O entorsa grava se trateaza, de obicei, ca o fractura maleolara stabila.
Diagnosticul precis necesita examinare clinica directa si studiu imaginilor radiologice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49Fractura bimaleolara operata
- 18blocarea gleznei prin artrodeza absolut necesara?
- 3durere glezna
- 35fractura bimaleolara stanga cu deplasare
- 7Entorsa de gradul 2
- 3dureri la glezna cand merg
- 1Glezna umflata dupa lovitura.
- 5Problema la glezna dreapta
- 1Entorsa glezna stanga fara umflatura
- 3RMN glezna
- 6Durere si umflatura a gleznei
- 2Entorsa glezna cu intindere de ligamente
- 2Dureri gamba si glezna.
- 17Glezna umflata la doua luni de la călcat cu tocuri pe un teren cu denivelari
- 1Fractura glezna
- 2Ruptura de ligamente?
- 1Cred ca am făcut o entorsa sau luxatie
- 5Ajutor, va rog! când alerg am rămas cu dureri la nivelul gleznei și talpa
Mai multe informații despre: Entorsa de glezna fractura de glezna glezna durere la glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: