Ajutor sunt obeza!
In ianuarie o sa implinesc 41 de ani si sunt disperata.De la varsta de 28 de ani ma lupt cu kilogramele in plus. Nu cred ca am ales cele mai bune variante de diete si de aceea acum sunt in pragul disperarii.Am 1, 62 si 109 kilograme.Am pus aceste kilograme in salturi.Adica cand am ajuns la 70 de kilograme m-am mentinut o perioada acolo si pe urma cand am inceput sa depun nu am mai reusit sa ma opresc pana la 80, cand am ajuns la 80 am stat o perioada acolo si pe urma iar am inceput sa depun...si asa incet, incet am ajuns la 109 kilograme. Recunosc ca am o viata sedentara si ca in ultimul timp nu am mai tinut nici o dieta.Consider ca am o prolema medicala pentru ca a inceput sa-mi creasca si fire de par negre pe barba.Mi-am facut analizele si toata lumea spune ca analizele mele sunt foarte bune. Am 2 copii ambii nascuti cu cezariana.Credeti ca si aceste operatii sunt vinovate de kilogramele mele in plus.Va rog insistent sa ma ajutati.Multumesc anticipat
10 comentarii
Nu cred ca operatiile au vreo legatura.Depinde si ce viata ducem dar obezitatea nu se declanseaza doar pe baza mancarii.Eu cred ca este o problema endocrina, dar si daca se trateaza aceasta broblema tot cu ajutorul unui mod de viata echilibrat vei putea scapa de kilograme.
Glandele astea sunt de vina.
Glandele astea sunt de vina.
Arena, sunt de acord cu tine.Dar in ultimii ani mi-am facut de multe ori analizele si toata lumea spune ca analizele mele sunt bune si ca nu am nici o problema cu glanda.Eu sunt de acord cu ei dar atunci de ce naiba-mi creste par pe fata?
dayanna, cezariana nu are nicio leg.cu kg in plus!!si eu tot prin cezariana am nascut si nu am probleme cu greutatea!!sa stii ca analizele glandei tiroide nu sunt singurele care se fac!!mai mult ca sigur acele fire de par aparute sunt cauza unor dereglari hormonale!!mergi si consulta un medic endocrinolog si fa-ti un set complet de analize, cum ar fi: tsh, hemoleucograma, fsh, Lh, progesteron, estradiol, prolactina si mai sunt cateva care imi scapa!!toate aceste analize hormonale trebuiesc facute fix in a 21-a zi a ciclului menstrual!!sa stii ca si stresul poate fi cauza kg-lor in plus!!oricum, inainte de a tine un regim, mergi si fa-ti analizele si gaseste cauza iar apoi poti consulta un medic nutritionist care iti va forma un regim care sa si functioneze!!numai bine
dayanna, uite un site care te poate ajuta cu kg in pus!!
http://www.reductostart.ro/
http://www.reductostart.ro/
Multumesc mult Jaquelinne.O sa ma uit azi pe site-ul dat de tine! Esti o draguta.
Jaquelinne m-am uita pe site-ul indicat de tine.Intradevar e foarte complex si m-ar ajuta mult daca as mai fi in Romania.Locuiesc de o perioada buna de timp in Marea Britanie si in cazul meu ceea ce spun ei nu se aplica.Multumesc mult pentru buna ta intentie.Numai bine!
imi pare rau ca nu te-am putut ajuta mai mult...ai grija de tine acolo unde esti!!numai bine
Expertii in nutritie din Marea Britanie au descoperit ca secretul unei diete reusite este sa mananci pana te simti satul, dar putin cate putin. "Satietatea este elementul central in controlarea greutatii si de aceea cunoasterea alimentelor care iti satisfac apetitul cat mai rapid este importanta", a explicat Peter Rogers, profesor la Universitatea din Bristol. Pentru a va potoli foamea cat mai repede si pentru o perioada cat mai indelungata, proteinele functioneaza cel mai bine. Acestea maresc, totodata, metabolismul, caloriile fiind arse mult mai rapid. Importanta este si evitarea alimentelor care contin grasimi, deoarece acestea intarzie efectul proteinelor. De exemplu, cartofii prajiti va fac mai greu sa va simtiti satui decat cei fierti. Uleiul de masline este, de asemenea, recomandat, deoarece contine acid oleic, care potoleste foamea. De retinut este si ca proteinele de animale cresc metabolismul mai rapid decat cele vegetale. Asa ca lactatele, cum ar fi branza, va fac sa va simtiti satui cel mai rapid. Specialistii britanici au alcatuit si o lista de sfaturi simple pentru a va mentine in forma cu cat mai putina mancare. De exemplu, limitarea felurilor de mancare functioneaza, deoarece cu cat mai multe gusturi simtiti, cu atat intarzie sentimentul de satietate. Un alt sfat este mancatul de unul singur pentru ca atunci cand suntem la masa cu alte persoane, atentia ne este impartita si constientizam mai greu cata mancare consumam. Masticatia transmite semnale de satietate creierului si de aceea este important sa mestecam mancarea cat mai bine. Alte idei oferite de specialisti sunt odihna si limitarea alimentelor zaharoase.
hai ca am mai gasit ceva totusi ;) sper sa te ajute!!
dupa cum am aflat eu recent (de fapt mi s-a confirmat, pt. ca stiam) e o simpla chestiune genetica. adica pe romaneste...asta e. asa am fost programati inca de la conceptie : unii fac atacuri cerebrale si mor fara alta cauza la varste tinere, unii fac ast, hipertensiune, atac de cord, etc.PENTRU CA ASA A HOTARAT NATURA ! sau DUMNEZEU, dupa preferinte. Uite, eu nu pot sa ma ingras nici de-al dracu cu cel putin 15 kg. care imi lipsesc, tu nu poti sa slabesti.Si in privinta asta nu prea putem face nimic, iniferent de "tratamentele minune" cu care e plina piata, deoarece ASA AM FOST PROGRAMATI, chestie ce nu se poate schimba, doar eventual dupa ce o sa se legalizeze faza cu sa ne alegem cum o sa fie copilul nostru, si o sa se intervina genetic inainte de conceptie. nu cred ca vreun parinte o sa aleaga ca plodu sa fie slab, obez, sau sa mosteneasca vreo boala...
Sunt foarte multe cestii pe care nu le poate controla nimeni (nici dupa celebra decodare a genomului uman). E o explicatie seaca, greu de inteles pt. majoritatea, chiar de neconceput, dar e ADEVARATA.
Dar asta NU trebuie sa ne intristeze in nici un caz. Cine ne iubeste, ne iubeste si asa, de restul nu ne intereseaza, sa ne bucuram totusi ca suntem sanatosi (nu avem probleme majore), şi CA TRAIM (fata de altii care se sting absurd si tineri), si ne putem bucura de fiecare clipa care trece.
Sunt foarte multe cestii pe care nu le poate controla nimeni (nici dupa celebra decodare a genomului uman). E o explicatie seaca, greu de inteles pt. majoritatea, chiar de neconceput, dar e ADEVARATA.
Dar asta NU trebuie sa ne intristeze in nici un caz. Cine ne iubeste, ne iubeste si asa, de restul nu ne intereseaza, sa ne bucuram totusi ca suntem sanatosi (nu avem probleme majore), şi CA TRAIM (fata de altii care se sting absurd si tineri), si ne putem bucura de fiecare clipa care trece.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Obezitate - sfaturi practice
- 11Ai slabit? Spune si la alti cum!
- 2Sunt disperata ca nu pot scapa de 5kg in plus!
- 3cum sa scap de 8 kg
- 4As dori sa mai scad in greutate cam 4 kg si nu mai reusesc
- 2cum sa slabesc?
- 5spirulina ajuta la slabit?
- 7alimentatie-nutritie-dieta
- 1Obezitate ereditara, dieta si stil de viata.
- 3Cum slabim cel mai bine
- 13merg de 1 saptamana la sala
- 4Vreau sa slabesc
- 9vreau sa slavesc 5 kg, recomandari?
- 16vreu sa slabesc
- 0produse pentru slabire - informatii
- 43Pastile de slabit - ce recomandati?
- 1dependenta pastile de slabit
- 5Nu pot sa slabesc.
- 0Nutritionist bun Bucuresti (de slabit 80+ kg)
Mai multe informații despre: Obezitatea Slabirea Regimuri de slabire
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Obezitate
- Sindromul Pickwick
- Obezitatea juvenilă
- Regimuri de slabire A-Z
- Pasi catre o greutate ideala
- Indulcitorii artificiali - o alternativa sigura pentru zahar?
- Obezitatea
- Factorii care influenteaza greutatea
- Strategii pentru atingerea greutatii ideale
- Raportul talie-solduri
- Pastilele de slăbit
- Cele mai populare diete ale anului 2014
- Mici schimbări în dietă care te vor ajuta să slăbești
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: