cum sa imi controlez dorinta de a manca?
timp de 3 luni am luat niste pastile care m au ajutat foarte mult sa slabesc 15 kg. aceste pastile se iau timp de 3 luni dupa care se face o luna pauza iar apoi se ia cate una la 3 zile pt mentinere. acum eu sunt in perioada de 1 luna in care nu trebe sa iau nici o pastila, dar am o problema destul de mare: nu imi pot controla senzatia ca trebuie sa bag ceva in gura sa mestec, desi nu imi e foame. stiu ca ceea ce fac nu e bine dar totusi acesta senzatie pe care nici nu stiu cum sa o numesc a pus stapanire pe mine. sunt speriata. mi-e foarte frica sa nu cumva sa ajung din nou la acea greutate de cosmar si sa fiu din nou complexata. vreau sa zic ca de cand am inceput sa slabesc pur si simplu mi am recapatat increderea in mine, in relatia cu prietenul meu, la servici, incep sa ma imbrac din ce in ce mai elegant si am inceput sa fac lucruri pe care inainte de a slabi nu le faceam si nu le ziceam, recunosteam din cauza ca imi era rusine de mine. va rog sa imi dati un sfat si eventual o adresa din iasi unde as putea face terapie in acest sens.
va multumesc anticipat
va multumesc anticipat
2 comentarii
Pana intri intr-o psihoterapie, unde aceste comportamente vor fi analizate in profunzime, pentru a afla caror nevoi servesc de fapt, cauta sa pui in aplicare cateva "trucuri" comportamentale. Ofera-i creierului tau si alte informatii de prelucrat decat cele care vin pe calea gustativa, stimuland puternic celalalte canale senzoriale: auditive, tactile, olfactive, vizuale. Fa acest lucru inainte ca nevoia de simulare gustativa sa-si faca simtita forta. De exemplu, imbogateste stimularea tactila a unei bai calde cu cea olfactiva, adaugand o esenta cu miros patrunzator; la fel un masaj corporal asocat cu un parfum puternic si o muzica relaxanta presupune acelasi tip de stimulare combinata.
Foarte important este sa consolidezi aspectele comportamentale pozitive, si anume asertivitatea in relatiile cu ceilalti. Observa daca nevoia de a mesteca are vreo legatura cu modul in care te simti in relatie cu cineva. Intreaba-te ce ai vrea sa spui si de fapt iti opresti cuvintele in spatele dintilor, continuand sa le mesteci in loc sa le eliberezi in exterior.
Foarte important este sa consolidezi aspectele comportamentale pozitive, si anume asertivitatea in relatiile cu ceilalti. Observa daca nevoia de a mesteca are vreo legatura cu modul in care te simti in relatie cu cineva. Intreaba-te ce ai vrea sa spui si de fapt iti opresti cuvintele in spatele dintilor, continuand sa le mesteci in loc sa le eliberezi in exterior.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2kg in plus
- 2Ce am? Ce fac? M-am ingrasat 8 kg in 6 luni!
- 206Vreau sa slabesc 30 kg - macar atat!
- 11Ai slabit? Spune si la alti cum!
- 1retete pentru slabit
- 4Ce efecte adverse are Reductil?
- 2acupunctura si slabirea
- 15trebuie sa slabesc 40 kg, ajutati-ma va rog
- 85capsula de slabit
- 7alimentatie-nutritie-dieta
- 4Trebuie sa slabesc 9 kg.. ce imi recomandati?
- 19asa am reusit
- 2vreau sa slabesc
- 0produse pentru slabire - informatii
- 9vreau sa slabesc 5 kg
- 6redresarea cresterii in greutate cauzata de medicamentele psihiatrice
- 2vreau sa slabesc
- 11Am reusit sa slabesc sanatos si fara efort mare... (30kg)
- 15Vreau sa slabesc din nou!
- 14Nu reuses sa slabesc indiferente ce as face
Mai multe informații despre: Slabirea Dependenta de mancare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: