Ajutati-ma - sunt extrem de geloasa

12-10-2020
Ale Al
Nu este medic/terapeut
Ale Al
am o relatie si sunt majora.. dar am probleme foarte mari din cate vad eu.. Sunt foarte geloasa si nu ma refer doar la partea in care el m-ar insela..ma refer ca sunt extrem de geloasa cand vine vorba de mama lui de sora lui de tatal lui... Adevarul e ca eu cu tatal lui nu ma inteleg deoarece are probleme cu alcool-ul si nu-l suport.. parte proasta pe care o vad este ca sunt foarte geloasa cand vine vorba de sora si mama lui nu suport sa il vad ca vorbeste cu ele sau de exemplu cand le pupa sau altceva..ma simt mereu in plus.Si am incercat sa ii spun sa nu mai vorbeasca cu ele si intr-un fel ma simt prost dar gandirea mea e aceeasi..ma poate ajuta cineva sa imi explice ce am defapt ?
12 comentarii
0
13-10-2020, ora 08:50
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Bună dimineața! E nevoie să mergeți la un psiholog clinician cu experiență pentru o evalùare ca să aflați adevăratele cauze din spatele geloziei dumneavoastră, apoi să faceți psihoterapie pentru a le diminua până la eliminare. Simple sfaturi nu vă ajută. Va trebui să învățați să aveți mai multă încredere în dumneavoastră și să vă modificați modul de gândire și percepție.
0
13-10-2020, ora 13:25
Ale Al
Nu este medic/terapeut
Ale Al
Stiu asta. Dar momentan nu pot merge la şedințe deoarece sunt plecata din țara. Merg la munca pentru a ma intretine... Dar chiar am nevoie sa stiu ce am de facut pentru ca simt ca o iau razna cu chestiile astea :(.
0
13-10-2020, ora 14:53
Psihologie, București
Poți participa la sedinte online. Sunt destui psihologi care lucrează online.
0
13-10-2020, ora 15:16
Psihologie, București
Simple sfaturi nu ajută, pentru ca una este să vrei si alta e să poți. Ai nevoie de evaluare si un număr de ședințe de psihoterapie, pentru că schimbarea nu se produce peste noapte.
1
13-10-2020, ora 15:18
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
V-ați gândit vreodată ce este gelozia de fapt? Este...teamă. Cu cât este mai mare cu arată o teamă mai mare..
Percepeți orice persoană apropiată de prieten ca o amenințare la adresa relației.
După cum a recomandat și colega, ar fi bine sa vorbiți cu un psihoterapeut cu experiență care lucrează online.
Pentru că acest comportament poate duce exact la ceea ce va temeți sa se întâmple.
0
13-10-2020, ora 16:23
Ale Al
Nu este medic/terapeut
Ale Al
Adica va referiti.. ca se poate intampla sa-l pierd din cauza acestei gelozi care vine din partea mea față de persoanele apropiate din preajma lui ? Eu nu vreau sa se intample asta... deoarece familia acestuia iau facut mult rau si nu se mai poate numi familie deoarece a devenit Toxic lafel ca o relatie... si trebuie sa te indepartezi.. gelozia mea cred ca vine si din frica (, ) ca acele persoane sa nu-i faca rau... si el nu vede si continua relatia cu ei de parca nu sar fi intamplat nimic
0
13-10-2020, ora 17:05
Psihologie, București
Rudele nu ni le alegem. Lăsați-l pe el să gestioneze relația cu rudele lui. În situația în care simțiți nevoia să-l apărați, din start îl considerați incompetent, vă erijați în apărătorul lui, pentru că dumneavoastră considerați că el nu ar fi în stare să o facă. Concentrați-vă pe relație și ce puteți face ca aceasta să meargă.
Dacă veți continua conflictul cu rudele lui, mai devreme sau mai târziu îl veți pierde. Imaginați-vă cum ar fi sa aveți un băiat și peste ani când va avea o prietenă sau va dori să se căsătorească să vă interzică nora să aveți o relație bună cu el și să încerce să vă îndepărteze. Există diferențe de gândire între generații, dar cu înțelepciune se pot depăși. Nu poți să-i interzici unui bărbat să nu aibă o relație cu familia lui, indiferent cum este aceasta, îl iubești pe el, îi accepți și familia, pentru că dacă-ți place ceva la el, este contribuția acelei familii, el nu a crescut singur, a fost sprijinit de familia lui până a devenit cel de astăzi.
1
13-10-2020, ora 18:13
Psihologie, Bucuresti
Gelozia este frică de a-l pierde...
Conflictele lui cu familia sunt altceva și cred ca va ascundeți în spatele lor... Va e teamă pentru el, dar de fapt va este teama pentru...dumneavoastră
0
13-10-2020, ora 21:17
Ale Al
Nu este medic/terapeut
Ale Al
Asta e si ideea ca el nu este asa din cauza parintilor lui..el si-a format comportamentul singur deoarece taicaso nu sa ocupat de el e un mare betivan si jucator la masinute vindea lucrurile de prin casa sa le joace la masinute maicasa nu mai zic ca nu are niciun rost... Si cu toate astea eu iam fost singura alaturi de el.. si am impresia imi fac filme in cap ca pe ei ii iubeste mai mult decat pe mine. Si nu suport gandu ca vorbeste cu ei persoanele care n-ar da doi lei pe el barim pe mine nu ma suporta deloc si din contra iam ajutat mereu si financiar si si-au batut joc de bunatatea mea... asta nu da dovada ca eu as mai putea vorbi cu ei... si asta incerc sa va explic daca ei erau normali nu aveam nicio treaba dar toate astea s-au adunat si eu nu mai inghit astfel de persoane in preajma mea si a familiei mele vorbind de iubitul meu.
0
18-10-2020, ora 00:35
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Imagineaza-ti scena inversa, anume ca ca tu iti imbratisezi fratele, varul, tatal iar el ar fi gelos pe ei ! Ce ai crede despre el atunci ?
0
27-10-2020, ora 14:16
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Buna intrebare Stevens
0
27-10-2020, ora 17:17
Psihologie, București
Până la urmă tu ești în conflict cu familia lui. Așa cum ți-am mai spus, rudele nu ni le alegem și nu e drept să desparți pe cineva de familia lui. Menționezi „„sunt foarte geloasă” pe mama și sora lui, prin urmare prin prisma acestei gelozii poți vedea lucrurile un pic exagerat. Dacă vrei să ai o familie cu el e important să te canalizezi pe relația cu el și să accepți că el nu e singur pe lume, să-ncerci să păstrezi o relație civilizată și cu părinții lui și să nu-i îngrădești dreptul de a se vedea cu ei atunci când dorește.
Nici-o femeie nu poate spune că numai ei i se datorează comportamentul unui bărbat, pentru că acesta se construiește în timp, începe din sânul familiei și se modelează prin experiențele de viață.
Mergi la niște ședințe de psihoterapie care să te ajute să înțelegi comportamentul tău, pentru că s-ar putea ca într-o bună zi el să se sature de geloziile tale și în relația următoare să pățești la fel. E necesar să înveți că nu-i poți schimba pe ceilalți decât dacă vor, deci te poți schimba numai pe tine astfel încât să nu te mai deranjeze.
Învață să nu-i mai critici pe alții și fii atentă la propriile greșeli!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul