De ce ADOR barbatii Gelosi?
Am 25 de ani si o relatie sanatoasa cu un tip care nu e gelos absolut deloc, imi ofera spatiu, e afectuos si comunicativ. Mentionez ca sunt o tipa destul de atragatoare. Problema e ca mi-as dori sa fie gelos. Mereu am ravnit la cineva care sa ma poseze, desi stiu ca pe majoritatea femeilor le-ar deranja sa fie controlate des, mie, dimpotriva, mi se pare chiar atragator intr-un mod erotic, dar si masculin, ca si cand isi protejeaza teritoriul. Mi-as dori sa fie nesigur pe sine si sa ma intrebe mai des anumite lucruri, sa fie mai protector, chiar ingrijorat ca m-ar putea pierde. De ce simt asta? Care e mecanismul psihologic care ma face sa imi doresc asa ceva?
2 comentarii
Probabil nevoia de dependență. Ai impresia că daca nu- i gelos nu tine suficient la tine, ceea ce- i total fals. Un barbat gelos e acela care comparându- se cu alti barbati se simte inferior si crede ca- l poti lasa oricând pentru unul mai bun decât el. Te deranjeaza faptul ca are incredere in tine, ca nu te urmareste pas cu pas si că nu incearcă sa- ti impună nimic? Ar trebui să te bucure lucrul ăsta. Nu spui cum s- au comportat parinții tăi cu tine in copilarie. Daca ai fost obisnuita sa depinzi tot timpul de ei, simti nevoia sa schimbi un fel de dependenta cu alta. Te- ar ajuta să mergi la un psihoterapeut sa te ajute sa intelegi de ce- ti doresti un partener gelos când majoritatea fetelor fug de astfel de parteneri.
Va multumesc frumos pentru raspuns! Aveti dreptate, eu am crescut fara tata si mama a incercat sa fie cel mai bun si corect parinte, a luat si locul tatalui, s a intamplat sa avem o codependenta. Nu aveam spatiu intim din cauza ca era hiperprotectiva. Si nici acum nu s a desprins de mine. Am fost obisnuita sa fiu intrebata orice, sa se intre 'cu bocancii' in sufletul meu. Probabil inconstient caut aceeasi protectivitate exagerata la partenerul meu
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5plang foarte mult pana aproape de lesin
- 4e mult prea gelos
- 11Greutatea, gelozia
- 17Tatal meu sufera de insomnie de mai bine de 10 ani...
- 11Imi vreau sotia inapoi!
- 9Ajutati-ma, nu stiu cum sa-mi ajut iubitul?e un tip depresiv!
- 4Sa fie gelozia de vina?
- 4Am vreo sansa sa ma vindec?
- 19Gelozia:( posesivitate, gelozie..
- 7mai are rost sa mai traiesc ?
- 10Va jur ca nu exista BOALA mai grea...
- 17Sotul meu ma ignora :((
- 2Frica de a suferi
- 2TOC, gelozie și hipersensibilitate
- 5Probleme in căsnicie. Îl bănui ca ma înseală.
- 1Imi dau seama ca sunt gelos, dar totusi sunt destule lucruri care mi-au atras atentia
- 0Soțul îmi reproșază că sunt prea atentă la aspectul meu fizic
- 4Sotul meu ma abuzeaza emotional
- 1Sotul meu este foarte gelos
Mai multe informații despre: gelozia
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: