am foarte multe semne pe spate.. melanom?
as avea cateva intrebari. am foarte multe semne de mama pe spate, si se pare ca una sa facut f urata, am fost la un medic f bun din oradea, si dupa ce ma plimbat de tri ori sa ma vada, a zis cai f urata, nu mai stiu care era f initiala, dar acuma arata ciudat.am fost trimisa la spitalul de oncologie cluj, dr dan enie, unde tre sa fiu luni dimineata, pt extirpare si histologie. as dori sa stiu ce se poate intampla in cel mai rau caz, am 22 ani, si daca ii adevarat ca cancerigen sau cum ii, a zis cai suspect, nu ma pricep, ce se intampla cu mine, se face tratament sau ce se va intampla?daca nui cancerigen la fel, o sa trebuiasca sa fac tratament? va rog sami raspundeti cat mai curand, sa stiu la ce sa ma astept luni. am inteles ca o sa trebuiasca sa astept mai multe zile dupa rezultat.cum o sa fie?
5 comentarii
In primul rand este bine ca ai ajuns unde trebuie! Primul pas este extirparea, apoi, in functie de examenul anatomopatologic, medicul curant iti va recomanda tratamentul. Daca leziunea este benigna, atunci nu trebuie sa mai faci nimic. Daca este maligna, vei fi sfatuit sa urmezi un protocol terapeutic. Eu zic sa ai incredere in medicii de la oncologie din Cluj!
multumesc, numai ca mi-era frica, ca habar nu am despre cei vb si mau luat asa ca din oala, oricum, o sa va tin la curent, si sper sa fie bine
am scapat de operatie, mi s-a scos si un ganglion, dupa limfoscintigrafie, cred ca asa ii zice, si si semnul, am inteles ca afost destul de urat semnul, dar clar ii ca ii cam de 10 cm taietura pe spate.nu prea am inteles d c a trebuit scos si ganglionu.si am inteles ca in functie de rezultat, care o sal am pe 19 o sa incep tratamentu. intrebarea mea este ca se intampla daca rezultatul arata ca ii malign, sau ce o sa aflu?nu stiu la ce tre sa ma astept.ce tratament se face in cazuri de genul?va rog sami mai raspundeti cas cam confuza si nu stiu la ce tre sa ma astept. va multumesc mult
Trebuie in primul rand sa se vada daca ce s-a scos este malign sau nu. Daca este, in functie de stadiul in care se afla boala, se face un anumit protocol terapeutic, iar detaliile privind evolutia acesteia trebuie sa le primesti de la medicul curant.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Poate fi o problema a pielii?
- 7bubite mici pe brate, abdomen, picioare
- 8am fost la doi medici dermatologi si nici un diagnostic exact
- 12am niste pete pe corp
- 4de ce de fiecare data cand fac baie ma mananca pielea?
- 93 medici dermatologi nu mi-au dat un diagnostic sau tratament
- 13Pete maroni - portocali! Va rog, dati-mi un sfat!
- 5Afectiune dermatologica: uscaciune excesiva.. si crapaturi
- 10melanom malign operat
- 4transplant piele
- 5Cicatrici de dupa acnee...
- 7Rana la deget, langa unghie, se redeschide rana, crapa pielea
- 9mancarime degete maini, crapare piele maini
- 1Melanom granulat
- 3Cicatricile mă complexează
- 1Problema cicatrici postacneice
- 0Amorteli ale pielii
- 1toxidermie?
- 1Pete pe piept si spate