alunita cu probleme si marit un pic de la soare

16-07-2009
rucsandrina
Nu este medic/terapeut
rucsandrina
am o alunita pe abdomen a aparut brusc acum 3 ani cred ca s-a si marit un pic de la soare apoi nu si-a mai modificat forma timp de 1 an.am mers la medicul dermatolog care m-a sfatuit sa o scot la chirurgie plastica si apoi examen histopatologic
as vrea sa stiu daca alunita odata scoasa mai poate pune probleme in organismul meu si care sunt riscurile reale
ea la prima vedere e o alunita periculoasa si de aceea teama este mare
as vrea sa stiu daca fac bine sa o scot sau fac rau
6 comentarii
0
16-07-2009, ora 23:26
niculita
Nu este medic/terapeut
niculita
Eu am avut o alunita mare pe spate.M-am operat la san ai am scos si acea alunita.Datorita faptului ca era chiar pe coloana am tras-o cu ea pentru ca firele s-au infectat, m-a cusut iar, dar in final a lasat-o libera si cu gel de aloe de la Forever s-a vindecat.Mai ma doare dupa 3 ani cand stau cu spatele intins in zona aceea, dar am scapat de ea pentru ca nu puteam sa dorm pe spate.Sunt multumita. Tot raul spre bine. Si mie mi-a facut analize la ea.Am avut emotii dar a fost benigna.Eu ma bucur ca am scos-o.Curaj, o sa fie bine.Sanatate.
0
19-07-2009, ora 17:06
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
O alunita scoasa nu mai pune probleme!
Asadar scoate-o!
0
26-07-2009, ora 18:35
Marina.a
Nu este medic/terapeut
Marina.a
Buna ziua! Cu o luna in urma mi-am taiat din greseala o alunita in timp ce ma epilam in zona axilei (aparat cu lame). Aparent nu am avut nici o problema pentru ca nu a sangerat, nu ma doare zona aceea si acum arata normal, ca si inainte. Era de culoarea pielii si de dimensiuni reduse. Nu prea mi-am facut probleme pentru ea dar recent mi-a aparut o alta alunita: e mica (diametru de 1 mm aproximativ) de culoare maronie, ca si o alunita obisnuita. E normal sa imi apara alunite? (am 16 ani) Ar trebui sa mergi la un medic dermatolog?
0
26-07-2009, ora 20:53
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Da.
0
13-10-2009, ora 15:43
rucsandrina
Nu este medic/terapeut
rucsandrina
astazi am scos alunita
si rezultatele vin abia peste o luna intrebarea este daca alunita este maligna ce se poate face?
adica cat la suta sunt sanse ca aceasta alunita sa fie maligna asta in cazul in care ea nu a dat nici un semn in organism nu a fost niciodata agresata nu a sangerat dar isi marise putin volumul si era inchisa la culoare
mentionez ca marimea era aprox a unui bob de porumb si oarecum aproape perfect rotunda, proieminenta.la ce ar trebui sa ma astept?
cand o alunita ar fi maligna nu exista simptome
in analizele de sange semne
orice
0
15-10-2009, ora 15:30
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Diagnosticul de malignitate il precizeaza numai examenul anatomopatologic si imunohistochimic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • De ce apar alunițele?
  • Aluniță sau cancer de piele?
  • MIT: Alunițele cu fire de păr nu sunt maligne (canceroase)
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  •