Adult agresiv - terapie printr-o bratara cu elecrosocuri - exista asa ceva?
![NadiaNovac](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Sunt o mama singura, cu un serviciu frustrant (atat serviciul in sine e uneori rapitor de energie, cat si unele persoanele din jur), acumulez astfel multa tensiune negativa pe care nu o pot descarca asupra celor care mi-o provoaca (pozitia de subaltern care rebuie sa taca pt a-si putea rezolva si alte probleme), la care se adauga oboseala, astfel incat ajung sa rabufnesc asupra celor 3 copii mici pe care ii am in grija pentru diverse neascultari - chestii minore specifice varstei (cei mici au 2ani, 8 luni, 5 ani si 10 luni, respectiv 7 ani) si rabufnesc intr-un mod nu prea placut - respectiv diproportionat fata de problema produsa - in loc sa stau frumos sa le explic ajung sa fac altceva... Nu pot scapa de acest comportament al meu prin autoeduca'ie, oricat as regreta - mentionez ca mai am si niste dureri de cap nu exagerate, dar frecvente, si descarcarea nervoasa se produce prin agresivitate, cand chipurile ii potolesc pe copii sau le sanctionez greseala.
Va rog, spuneti-mi daca se poate rezolva problema intr-un fel care sa-mi permita cenzura imediata - de ex ma infurii, sa primesc niste curenti electrici de la vreo bratara - care sa ma atentioneze / controleze astfel.
Nu stiu daca exista un tratament cronic impotriva furiei / agresivitatii - in sensul ca aceasta manifestare nu imi apare in mod constant la anumite ore / zile - ci atunci cand m-am aflat intr-o situatie stresanta, suprapusa cu o durere de cap si cu niste neastamparuri ale copiilor.
Va multumesc frumos daca imi puteti da o solutie!
M-am gandit sa merg la psihiatru - pentru tratament / psiholog - dar totusi nu imi permit o psihoterapie de durata.
Va rog, spuneti-mi daca se poate rezolva problema intr-un fel care sa-mi permita cenzura imediata - de ex ma infurii, sa primesc niste curenti electrici de la vreo bratara - care sa ma atentioneze / controleze astfel.
Nu stiu daca exista un tratament cronic impotriva furiei / agresivitatii - in sensul ca aceasta manifestare nu imi apare in mod constant la anumite ore / zile - ci atunci cand m-am aflat intr-o situatie stresanta, suprapusa cu o durere de cap si cu niste neastamparuri ale copiilor.
Va multumesc frumos daca imi puteti da o solutie!
M-am gandit sa merg la psihiatru - pentru tratament / psiholog - dar totusi nu imi permit o psihoterapie de durata.
5 comentarii
![Psiholog Niculina Ciuperca](/arata_img.php?img=cont_184294.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Bună dimineața!
Anumite ședințe de psihoterapie sunt decontate de casa de asigurări. Important e să vorbiți cu un psihiatru ca să vă trimită la un psihoterapeut cu care are contract, pentru că decontul se face prin psihiatru
Anumite ședințe de psihoterapie sunt decontate de casa de asigurări. Important e să vorbiți cu un psihiatru ca să vă trimită la un psihoterapeut cu care are contract, pentru că decontul se face prin psihiatru
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Mergeti si la oftalmolog si neurolog pentru durerile de cap. Trebuie sa faceti ceva sa treaca.
Multumesc pt ambele raspunsuri! Durerile de cap provin de la raceala (ca sa o denumim asa) - sta la serviciu langa un geam care imi provoaca dureri...
![Psiholog Pescaru Valentin](/arata_img.php?img=cont_171088.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Eu cred ca durerile sunt de alta natura.
Nu de cap ci.de suflet, si cumva, inconstient, ii considerati pe copii responsabili de situatie.Ei sunt cei care o "incaseaza" pentru incapacitatea dumneavoastra de a va gestiona corect viata. Nestiind cum sa va descarcati frustrarile si neimplinirile le descarcati pe copii. Aceasta este esenta furiei dumneavoastra.
Bratara despre care vorbiti ar trebui de fapt sa fie o privire inauntru si deprinderea capacitatilor de a descarca altfel tensiunile.
Orice om are limitele lui, iar trei copii forteaza limitele oricui. Este esential sa invatati sa va si relaxati cumva, sa va descarcati prin alte activitati.
Este clar ca pe undeva ati uitat ca sunteti nu doar angajat si mama ci si o persoana, femeie, om, care au si ei nevoie de niste lucruri ca sa functioneze normal.
Nu de cap ci.de suflet, si cumva, inconstient, ii considerati pe copii responsabili de situatie.Ei sunt cei care o "incaseaza" pentru incapacitatea dumneavoastra de a va gestiona corect viata. Nestiind cum sa va descarcati frustrarile si neimplinirile le descarcati pe copii. Aceasta este esenta furiei dumneavoastra.
Bratara despre care vorbiti ar trebui de fapt sa fie o privire inauntru si deprinderea capacitatilor de a descarca altfel tensiunile.
Orice om are limitele lui, iar trei copii forteaza limitele oricui. Este esential sa invatati sa va si relaxati cumva, sa va descarcati prin alte activitati.
Este clar ca pe undeva ati uitat ca sunteti nu doar angajat si mama ci si o persoana, femeie, om, care au si ei nevoie de niste lucruri ca sa functioneze normal.
Multumesc! Da, aveti dreptate - copiii nu pot reactiona pe masura unui adult - si de aceea rabufnirea este asupra lor, ca punct final al lipsei de liniste. Intr-adevar, problemele sunt mai adanci si exista respingere din partea mai multor persoane, si cred ca acelasi mesaj il intorc si eu asupra copiilor mei, inconstient, prin ceea ce fac.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Cum pot sa rupi legaturile emotionale
- 3Bilet de trimitere către psihologie
- 4Tulburare bipolara Casatoria
- 35Tulburare bipolara
- 1Depresia si nevoia de oameni
- 4Boala mentala grava - ce e de facut?
- 2Este posibil sa ramai in regresie pe ani?
- 2Tratament ADHD
- 3Depresie pe fond dizarmonic
- 5Ajutor ! Îmi vine să mă sinucid