Administrarea corecta a anticonceptionalelor.
Din cate stiu eu folia de anticonceptionale trebuie inceputa odata cu prima zi de ciclu. Eu deja sunt in a4a zi..si as vrea sa imi incep viata sexuala la sfarsitul lunii...cand ar trebui sa incep folia?
5 comentarii
poti incepe folia pana ina 5a zi de menstruatie.
Nu e normal, dupa inceperea unui blister de anticonceptionale, si mai ales daca e prima data cand iei, iti spun eu garantat ca medicul te asigura ca poti sa ai un contact sexual doar dupa 7 zile, atunci e cel mai sigur, ca nu ramai insarcinata, e de preferat ca pana in ziua a7 sa mai folosesti si alte metode de contraceptie!Dupa ce iti vine ciclu si esti in saptamana de pauza in cazul in care blisterul contine 21 de zile, poti sa stai linistita, daca el contine 28 e la fel, in cele 7 zile de 'pauza'poti sa ai contact sexual, iar daca menstra continua din ziua a 7 poti incepe un nou blister, iar menstra o sa mai apara treptat, dar o sa se termine, sa nu treaca cele 7 zile si sa nu incepi blister pt ca o sa iti afecteze din regularitatea acestuia!
Sa ma ajute cineva si pe mine. Cred ca am facut o prostie...E prima data cand iau anticonceptionale. Am inceput cu prima zi de ciclu dar le-am luat pe cele rosii...si sunt in a5a zi de ciclu, am luat o pastila rosie, din spusele voastre cred ca trebuia sa o iau pe cealalta alba. Cum procedez? Sa iau pastila alba tot azi? cu toate k au trecut 4 ore de la cea rosie?
iao pe cea alba, si timp de 7 zile protectie suplimentara, ia le la ora fixa.
Multumesc mult. Si mai am o problema. Trebuie sa iau niste pastile pe baza de hormoni feminini. Am auzit ca anticonceptionalele nu isi mai fac efectul daca iau orice pastile pe baza de hormoni feminini. Eu luna asta nu am nevoie neaparat de protectia anticonceptionalelor. Daca iau acele pastile cu hormoni feminini oare acelea isi fac efectul? Sau intrerup a.c, deoarece am luat doar acele pastile rosii si e prima data cand iau?Si sa incep a.c de luna viitoare... Nu stiu cum sa procedez
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11pastila problema!!!
- 3lo-femenal este eficient?
- 8raspuns va rog frumos: cum sa administreaza anticoceptionalele
- 2Acnee conglobata si anticonceptionale
- 3anticonceptionale fara consult medical
- 12karissa - nu am luat-o din prima zi de menstruatie
- 4Poate ramane gravida daca ia anticonceptionale?
- 4in legatura cu anticonceptionalele...
- 7posibil sa raman insarcinata?
- 4Intarzierea ciclului dupa ac..
- 5anticonceptionale yaz si crema cu vitamina E
- 3As putea sa fiu insarcinata? sau care sunt motivele pentru care am doar asa putina menstruatie?
- 3Anticonceptionalele yaz!va rog
- 7E normal sa intarzie menstruatia daca ai facut pauza la anticonceptionale?
- 8anticonceptionale fara intrerupere, efecte..
- 4anticonceptionalele si contactul sexual
- 5la 2 ore dupa ce am luat logest, am vomitat
- 1insarcinata chiar daca iau anticonceptionale?
- 0Escapelle peste sarcina deja instalata
- 0Anticonceptionale intr-o zi oarecare
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: