ADHD adult - recent diagnosticat (nediagnosticat in copilarie)

02-07-2020
LeM.R
Nu este medic/terapeut
LeM.R
Salut. Sunt de cateva luni pe tratament cu non stimulant-Strattera. Nu vad nicio imbunatatire(cu atentia, memoria, concentrarea sunt la fel); simt doar efectele adverse(somnolenta in timpul zilei, seara nu pot sa adorm, dureri de cap etc). In Romania inteleg ca nu se pot prescrie stimulante(Concerta) la adulti din cauza riscului de dependenta. Nu inteleg ce e cu politica aceasta; adica il privezi pe om de tratamentul de care are nevoie. In alte tari e diferit(se prescriu stimulante si non-stimulante concomitent in doze reduse->fiecare din acestea doua te ajuta intr-un fel diferit;). E atata de frustrant ca nu se poate altfel; adica eu se presupune ca trebuie sa traiesc cu problema aceasta toata viata, fara sa am un tratament care sa ma ajute. Chiar nu stiu ce sa mai fac.
Vreun sfat/parere...
5 comentarii
1
12-07-2020, ora 21:39
YvesSaintLaurent
Nu este medic/terapeut
YvesSaintLaurent
Asta este o tentativa dubioasă de a învăța cum să faci rost de stimulante sau doar așa pare?
0
12-07-2020, ora 21:44
YvesSaintLaurent
Nu este medic/terapeut
YvesSaintLaurent
Sincer sa fiu eu știu cum să fac rost de stimulante prin toate felurile posibile dar nici de al naibii nu îți spun.daca chiar ai adhd vorbește cu doctorul și îți va schimba tratamentul cu unu de la care nu vrei sa vânezi pisici cu sulița.
0
12-07-2020, ora 22:27
LeM.R
Nu este medic/terapeut
LeM.R
Nu, nu este deloc ceea ce crezi tu. E doar frustrant faptul ca persoanele cu adhd nu primesc tratamentul corect. Si e aiurea cand medicatia prescrisa nu functioneaza pentru tine si nu primesti nicio alternativa.
Nu am inteles de ce ai fost lipsit/ă de respect in mesajele de mai sus, pe cand ceea ce voiam eu era doar o parere/sfat de la alte persoane care s-au aflat in situatii similare si ce au facut in acest caz.
Nu am obiceiuri vicioase precum fumatul, alcoolul sau drogurile(dupa concluziile tale—>cum ca as cauta sa consum metilfenidat sa fiu high); deci nu este “ o tentativa dubioasa de a invata sa faci rost de stimulante”. Goshh, nu inteleg de unde atata hate.
1
14-07-2020, ora 20:54
YvesSaintLaurent
Nu este medic/terapeut
YvesSaintLaurent
Nici un hate :)
Vorbește cu psihiatru spune-i de ce nu îți priește tratamentul și vei primi ceva ce ți se potrivește
PS : si eu am avut adhd când eram mic și știu ce zici dar acel tratament este intens blamat de toți oameni din state de pacienți, psihiatri, și părinți stai chill CA tratament bun exista doar că nu ai avut parte tu încă de el, explicai doctorului tau psihiatru situația dar fără detalii despre stimulante și cum e in state spuneți ce ai zis mai sus că nu te ajuta și îți dă unu care să meargă pana la urma știu că într-o perioadă se dădea și nootropice care sunt foarte bune pt atenție la nivelul concerta dar fără dependență și fără Rush.
0
25-02-2022, ora 16:07
TB2
Nu este medic/terapeut
TB2
Buna, ti-ai schimbat tratamentul? Ai cum sa vorbim sa-mi zici și mie ce s-a mai întâmplat? Am aceeași dilema.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: