A trecut cineva cu succes de la Rispolept la Abilify?
Salutare,
Imi spuneti va rog daca sunt printre voi persoane care au trecut de pe Rispolept pe Abilify?
Momentan iau 1.5 ml Rispolept si 5 mg Abilify.
Si eu si dr psihiatru dorim sa facem trecerea de la Rispolept la Abilify, adica sa iau doar Abilify.
Adica ma intreb daca aveti ceva experienta - cum ati facut inlocuit mai usor: trecere treptata sau pe schema mai rapida?
Intreb asta deoarce am mai incercat in trecut asta sa ajungem la 10 mg de Abilify insa a fost o trecere cam brusca dupa parerea mea,
si am inceput sa am insomnie.
Din ce am vazut pe u ntabel de comparare intre cele doua. Abilify e putin mai slab..
Imi spuneti va rog daca sunt printre voi persoane care au trecut de pe Rispolept pe Abilify?
Momentan iau 1.5 ml Rispolept si 5 mg Abilify.
Si eu si dr psihiatru dorim sa facem trecerea de la Rispolept la Abilify, adica sa iau doar Abilify.
Adica ma intreb daca aveti ceva experienta - cum ati facut inlocuit mai usor: trecere treptata sau pe schema mai rapida?
Intreb asta deoarce am mai incercat in trecut asta sa ajungem la 10 mg de Abilify insa a fost o trecere cam brusca dupa parerea mea,
si am inceput sa am insomnie.
Din ce am vazut pe u ntabel de comparare intre cele doua. Abilify e putin mai slab..
30 comentarii
Trecerea se face lent și abilify este tot antipsihotic dar are alt mecanism de acțiune, nu neapărat că este mai slabă. Doza poate fi crescută până la 30 mg până se găsește o doza optimă terapeutică pentru fiecare pacient în parte deoarece metabolizatlm diferit medicamentele
In prospect scrie ca in caz ca se doreste intreruperea tratamentului, doza de Rispolept (risperidona) se reduce treptat IN CATEVA ZILE. Fiicei mele nu i s-a spus asa ceva cand a fost cazul, dar i-am redus-o eu treptat, in decurs de doua saptamani, de la 4mg la deloc. Tu, oricum iei doza mica-mica, dar redu-o treptat, indiferent de ce ti se spune, ca sa fii linistita. Nu prea cred sa dea insomnii nici reducerea Rispoleptului, nici cresterea dozei de Abilify. Poate ai fost tu mai stresata atunci de schimbarea tratamentului sau de altceva. Sa nu te temi de Abilify, o sa vezi ca totul e perfect cu el, nu are efecte secundare -exceptand ochii dimineata -parca ai scris si tu despre asta, nu-i asa? Tu o sa iei 10 mg, fiica-mea ia 20mg si totul e perfect: inteligenta, putere de munca, creativitate, echilibru psihic. Una doua insomnii pe luna e ceva in limitele normale, ca oameni suntem, cu griji, cu suparari si necazuri.
Unde-i Steve? ca nu-l mai vad pe aici. Te-ar putea invata el cum sa injumatatesti picatura sau cum sa spargi abilify-ul in paispe.
@CatincaR va multumesc mult pt comentariu.
Imi place atat de mult cum suna: " totul e perfect: inteligenta, putere de munca, creativitate, echilibru psihic."! :)
Eu ma intreb daca cu Abilifiy doar voi mai putea face vreodata sport. Gen sarit, topait alergat etc.. Momentan pot doar mers pe jos ce e drept am rezistat si 6 ore pe zi sa merg pe jos. Dar ce imi implica sarit e misiune imposibila. Asta e un motiv pt care simt ca am un fel de handicap.. fizic. Uneori si spalatul cazii din baie sau maturatul si mopuitul prin casa mi se par obositoare. Si de uitat cam uit...
Mi-ar placea sa stiu si cum pot doza fin Abilify-ul, deoarece cand am mai incercat sareau bucatele in toate partile.
Nu am vazut sa existe versiunea lichida pt Abilify/Aricogan cel putin in Romania.
Imi place atat de mult cum suna: " totul e perfect: inteligenta, putere de munca, creativitate, echilibru psihic."! :)
Eu ma intreb daca cu Abilifiy doar voi mai putea face vreodata sport. Gen sarit, topait alergat etc.. Momentan pot doar mers pe jos ce e drept am rezistat si 6 ore pe zi sa merg pe jos. Dar ce imi implica sarit e misiune imposibila. Asta e un motiv pt care simt ca am un fel de handicap.. fizic. Uneori si spalatul cazii din baie sau maturatul si mopuitul prin casa mi se par obositoare. Si de uitat cam uit...
Mi-ar placea sa stiu si cum pot doza fin Abilify-ul, deoarece cand am mai incercat sareau bucatele in toate partile.
Nu am vazut sa existe versiunea lichida pt Abilify/Aricogan cel putin in Romania.
Eu cred ca vei putea face sport, daca iti doresti. Fiica-mea e sedentara si nu iubeste sportul, insa e capabila de efort, cand o apuca: cate o tura de bicicleta, inot sau o zi de curatenie, si chiar vad ca are mult mai multa forta fizica si rezistenta decat am avut eu vreodata. Nu se plange de lipsa de putere sau oboseala. Dar, parca pe vremea cand lua risperidona, obosea. Nu mai retin, nu cumva te-ai ingrasat de la rispolept? ca poate si de aceea nu poti sari, alerga.
Memoria...cu, fara neuroleptice, unii o au mai buna, altii mai proasta.
Sa speram ca Steve e la bal... nu la spital... apare el si-ti dezvaluie tehnica de aschiere a pastilelor.
Memoria...cu, fara neuroleptice, unii o au mai buna, altii mai proasta.
Sa speram ca Steve e la bal... nu la spital... apare el si-ti dezvaluie tehnica de aschiere a pastilelor.
@CatincaR
M-am ingrasat de la Rispolept 10kg si aveam si prolactina marita si am luat Dostinex pt asta.
Odata ce am luat Dostinex a scazut si prolactina si nr de kg.
Nu mai imi amintesc daca in Dostinex-ul m-a ajutat sa fac efort apoi.
Ce stiu e ca: Abilify e agonist de dopamina, Rispoleptul e antagonist iar Dostinex-ul e agonist.
Asa ca presupun ca daca reusesc sa trec cu succes pe Abilify nu va mai fi nevoie de Dostinex.
Imi puteti spune va rog, daca fiica dvs mai ia acum si alt medicament in afara de Abilify?
Ma tem doar sa trec pe Abilify si apoi sa trebuiasca sa iau un medicament ca Dostinex-ul insa pt marirea prolactinei.
(Deoarece Abilify-ul am inteles ca poate sa scada prolactina.)
M-am ingrasat de la Rispolept 10kg si aveam si prolactina marita si am luat Dostinex pt asta.
Odata ce am luat Dostinex a scazut si prolactina si nr de kg.
Nu mai imi amintesc daca in Dostinex-ul m-a ajutat sa fac efort apoi.
Ce stiu e ca: Abilify e agonist de dopamina, Rispoleptul e antagonist iar Dostinex-ul e agonist.
Asa ca presupun ca daca reusesc sa trec cu succes pe Abilify nu va mai fi nevoie de Dostinex.
Imi puteti spune va rog, daca fiica dvs mai ia acum si alt medicament in afara de Abilify?
Ma tem doar sa trec pe Abilify si apoi sa trebuiasca sa iau un medicament ca Dostinex-ul insa pt marirea prolactinei.
(Deoarece Abilify-ul am inteles ca poate sa scada prolactina.)
Nu ia niciun alt medicament, doar Abilify, 2 x 10mg. A cerut ea si somnifere sa aiba la nevoie, dar nu cred ca a luat mai mult de 1-2 pe luna si asta prin toamna, cand a fost putin stresata. Nu stiu ce somnifer i-a dat, n-am retinut.
Ea era si mai si cu prolactina, de doua ori a luat risperidona si i s-a suit prolactina pan' la cer, a trebuit intrerupt tratamentul. Cu Abilify n-are nicio treaba, bine nici nu i-a masurat-o acum nimeni, dar de vreme ce hormonal toate merg bine, nu cred ca e cazul. Eu nu te inteleg de ce-ti faci atatea probleme...pai prolactina scade cu Abilify (de unde era sus cu alte antipsihotice, scade la niveluri normale), eu asa inteleg scaderea, e o scadere relativa.
Si eu am fost stresata putin cu Abilify, ca prea era fara efecte secundare si ma temeam ca poate nici nu e eficient. Nu e folosit ca antipsihotic de prima linie ca risperidona sau olanzapina din cate mi-am dat seama, decat dupa stabilizare, dupa disparitia sau atenuarea simptomelor pozitive -cred. Iar tu nu mai ai de ani de zile simptome pozitive, nu? deci, n-are de ce sa nu fie "cu succes" trecerea :)
Fiica-mea s-a ingrasat vreo 20 de kg cu risperidona -bine, a plecat de la 45kg- nu e neaparat grasa, dar i-ar sta mai bine cu vreo 5 kg mai putin, insa nu reuseste sa le dea jos.
Ea era si mai si cu prolactina, de doua ori a luat risperidona si i s-a suit prolactina pan' la cer, a trebuit intrerupt tratamentul. Cu Abilify n-are nicio treaba, bine nici nu i-a masurat-o acum nimeni, dar de vreme ce hormonal toate merg bine, nu cred ca e cazul. Eu nu te inteleg de ce-ti faci atatea probleme...pai prolactina scade cu Abilify (de unde era sus cu alte antipsihotice, scade la niveluri normale), eu asa inteleg scaderea, e o scadere relativa.
Si eu am fost stresata putin cu Abilify, ca prea era fara efecte secundare si ma temeam ca poate nici nu e eficient. Nu e folosit ca antipsihotic de prima linie ca risperidona sau olanzapina din cate mi-am dat seama, decat dupa stabilizare, dupa disparitia sau atenuarea simptomelor pozitive -cred. Iar tu nu mai ai de ani de zile simptome pozitive, nu? deci, n-are de ce sa nu fie "cu succes" trecerea :)
Fiica-mea s-a ingrasat vreo 20 de kg cu risperidona -bine, a plecat de la 45kg- nu e neaparat grasa, dar i-ar sta mai bine cu vreo 5 kg mai putin, insa nu reuseste sa le dea jos.
Am uitat, ia si Romparkin, desi medicul i-a spus sa incerce sa-l scoata, dar ea zice ca ar tremura daca l-ar scoate, ca a incercat -iarna tremura mai tare decat vara. Oricum, in cateva luni i se reduce doza de Abilify, poate renunta atunci si la Romparkin.
Mai sunt și alte medicamente antips
Haloperidol
Quetiapina
Amisulpridul
Sulpirida
Ziprasidona
Olanzapina
AP de depozit injectabe
Clopixol
Fluanxol
Zuclopentixol etc dar nu va ajuta sa le luați după urechile ci în urma unui consult
Haloperidol
Quetiapina
Amisulpridul
Sulpirida
Ziprasidona
Olanzapina
AP de depozit injectabe
Clopixol
Fluanxol
Zuclopentixol etc dar nu va ajuta sa le luați după urechile ci în urma unui consult
Mersi Catinca, am preluat legatura ! ::) Lena, Abilify-ul nu trebuie dozat fin, il.imparti aproximativ in 4 daca e de 10 mg si iei doze crescatoare din el iar in completare iei doze descrescatoare de rispolept pe care il poti doza foarte exact ( numeri picaturile dintr-un ml ) la echivalenta stabilita de medic 1, 5 ml rispolept = 10 mg abilify, ar rezulta cam 0, 16 ml de rispolept pt fiecare mg de abilify (lipsa) ! Spre exemplu daca consideri ca ai luat 7 mg de abilify, completezi cu 3×0, 16 = 0, 48 ml, adica 0, 5 ml rispolept !
In fine, dupa cam o saptamana de cresteri+ reduceri proportionale intr-un weekend poti testa 10 mg de abilify fara completare cu picaturi de rispolept, observi a doua zi cum te simti, ii raportezi medicului cu prima ocazie si vezi ce-ti recomanda el pe mai departe : marirea dozei de abilify, combinarea lui cu altceva sau revenirea la rispolept.., nu stiu daca poti lua a la long cel doua impreuna ! Bafta !
In fine, dupa cam o saptamana de cresteri+ reduceri proportionale intr-un weekend poti testa 10 mg de abilify fara completare cu picaturi de rispolept, observi a doua zi cum te simti, ii raportezi medicului cu prima ocazie si vezi ce-ti recomanda el pe mai departe : marirea dozei de abilify, combinarea lui cu altceva sau revenirea la rispolept.., nu stiu daca poti lua a la long cel doua impreuna ! Bafta !
@dr Matusa mi-au dat haloperidol in spital si am crezut ca mor acolo. eram leguma, aproape nu mai imi recunosteam mama. Olanzapina a urmat apoi si am pus pe mine 20kg.
Cu restul nu prea ma mai tenteaza sa fiu cobai. :(
Ma bucur ca exista posibilitatea sa trec doar pe Abilify.
Cu restul nu prea ma mai tenteaza sa fiu cobai. :(
Ma bucur ca exista posibilitatea sa trec doar pe Abilify.
@Steve the great
Multumesc pt indicatii.
Pe cele doua le iau a la long. Adica din 2015, deci de 4 ani. Timp in care pot lucra, am o viata relativ normala, doar ca eu nu prea simt ca sunt vie. Nu stiu cum sa ma exprim.
Sper sa pot face trecerea cu succes.
Am luat insa plante gen anghinare pt ficat am inceput sa nu ma pot concentra de exemplu.
Semn ca nu era suficient medicament in sange. E complicat! De aceea ma tem.
Cand am mai incercat sa trec de pe Rispolept pe Abilify nu mai puteam dormi...
Multumesc pt indicatii.
Pe cele doua le iau a la long. Adica din 2015, deci de 4 ani. Timp in care pot lucra, am o viata relativ normala, doar ca eu nu prea simt ca sunt vie. Nu stiu cum sa ma exprim.
Sper sa pot face trecerea cu succes.
Am luat insa plante gen anghinare pt ficat am inceput sa nu ma pot concentra de exemplu.
Semn ca nu era suficient medicament in sange. E complicat! De aceea ma tem.
Cand am mai incercat sa trec de pe Rispolept pe Abilify nu mai puteam dormi...
@CatincaR multumesc mult pt informatii. Imi da speranta ceea ce spuneti. Mai ales daca spuneti ca va putea scadea Abilify-ul.
Salutare!
Acum dupa Pasti incerc sa fac trecerea de la Rispolept la Abilify. Medicul a zis ca sa incerc cu 1ml Rispolept si 10 mg Abilify.
Eu am incercat mai bland 2 seri 7.5 mg Abilify si 1.25 ml Rispolept. dar desi in mod normal pe tratamentul initial(1.5 ml Rispolept si 5 mg Abilify) dormeam 8-9 ore lejer(de la 12 la 8:30 dimineata fara intreuperi) acum imi sare somnul la 2 dimineata stau treaza 2 ore apoi adorm dimineatala 4 pana la 6:30.
Fac ceva gresit? Pot face altceva sa indulcesc trecerea? (Am si tablete de Nitrazepam prescrise de medic pt nevoie - am luat aseara s iam dormit de la 12 la 6:30 dar ma simt vlaguita).
Observ ca alte persoane na-u mai avut pb asta. Mi-a zis si dr meu psihiatru ca a avut persoana pe care a trecut-o de la 2 mg de Rispolept la30 de Abilify si nu au fost pb.
Va multumesc!
Acum dupa Pasti incerc sa fac trecerea de la Rispolept la Abilify. Medicul a zis ca sa incerc cu 1ml Rispolept si 10 mg Abilify.
Eu am incercat mai bland 2 seri 7.5 mg Abilify si 1.25 ml Rispolept. dar desi in mod normal pe tratamentul initial(1.5 ml Rispolept si 5 mg Abilify) dormeam 8-9 ore lejer(de la 12 la 8:30 dimineata fara intreuperi) acum imi sare somnul la 2 dimineata stau treaza 2 ore apoi adorm dimineatala 4 pana la 6:30.
Fac ceva gresit? Pot face altceva sa indulcesc trecerea? (Am si tablete de Nitrazepam prescrise de medic pt nevoie - am luat aseara s iam dormit de la 12 la 6:30 dar ma simt vlaguita).
Observ ca alte persoane na-u mai avut pb asta. Mi-a zis si dr meu psihiatru ca a avut persoana pe care a trecut-o de la 2 mg de Rispolept la30 de Abilify si nu au fost pb.
Va multumesc!
Parerea mea e ca te streseaza atat de tare trecerea la Abilify si din cauza asta ai tulburari de somn. Ia si Nitrazepam pana se asaza lucrurile. Te simti vlaguita dupa el, asta e, toti se simt asa.
@CatincaR nu sunt stresata deloc de trecerea in sine ci am primit-o cu mult optimism si bucurie ca: o sa fie mai bine, o sa slabesc etc..
Stresul vine dupa 3 nopti in care nu am reusit sa dorm cu Nitrazepam cu tot! Am si renuntat dupa 3 incercari pt ca lucrez, nu imi permit oscilatii de genu lsi sa fiu leguma a doua zi la servici. Cand mi-am reluat dozele obisnuite - somn lin ca de bebelus.
Problema e ca daca iau Rispolept imi creste prolactina si trebuie sa iau Dostinex sa o scada.
Dar si Dostinex-ul daca il iau seara imi sare somnul, iar daca il iau ziua mi-e rau, ametesc sunt la limita sa-mi pierd echilibrul, tensiunea imi scade etc..
Sunt f mirata ca altii au trecut asa usor de la Rispolept la Abilify.
Stresul vine dupa 3 nopti in care nu am reusit sa dorm cu Nitrazepam cu tot! Am si renuntat dupa 3 incercari pt ca lucrez, nu imi permit oscilatii de genu lsi sa fiu leguma a doua zi la servici. Cand mi-am reluat dozele obisnuite - somn lin ca de bebelus.
Problema e ca daca iau Rispolept imi creste prolactina si trebuie sa iau Dostinex sa o scada.
Dar si Dostinex-ul daca il iau seara imi sare somnul, iar daca il iau ziua mi-e rau, ametesc sunt la limita sa-mi pierd echilibrul, tensiunea imi scade etc..
Sunt f mirata ca altii au trecut asa usor de la Rispolept la Abilify.
Lena, cum esti? Cred ca n-ar trebui sa iei Abilify-ul seara, ia-l dimineata. Cica -zice fiica-mea- da energie, acum ca i l-a scos pe cel de dimineata, are o cadere de energie dimineata ca nu prea e buna de nimic. In schimb -zice ea- seara intotdeauna adormea si adoarme mai greu, adica ramane cumva intre veghe si somn cateva ore -din cauza lui, evident. Totusi, desi i-am sugerat, nu vrea sa-l ia dimineata, il ia seara, pentru ca zice ca ar tremura (acum nu mai ia si Romparkin).
Eu de cate ori incerc si cu o redozare fina a celor 2 (Rispolept si Abilify) imi sare somnul dupa 4 ore si apoi e un chin. :(
Bineinteles ca iau Abilify-ul dimineata dupa micul dejun, multumesc pt precizare.
Nu am pb cu tremuratul doar la inceputul tratamentului am avut pb cu asta si am luat Romparkin vreo luna apoi s-a remediat problema si nu a mai fost nevoie de el.
Desi modific de la 5 mg Abilify si 1.5 Rispolept la 7.5 mg Abilify si 1.25 de Rispolept somnul devine crima si pedeapsa noaptea.
Doar primele 4 ore dorm fara pb apoi atipiri treziri si tot asa si sutn terminata a doua zi la servici. Nu vreau sa ma gandesc cum as reactiona la modificare pe dozele finale adica: 15 mg Abilify si 0 Rispolept. :|
Chiar nu mai stiu cum sa procedez pt ca eu imi doresc enorm sa fac trecerea, deoarece am inteles ca Abilify-ul nu ingrasa a asa tare si poate nici nu da oboseala asa mare.
Din 2014 am pus 15 kg pe care nu mai reusesc sa le dau jos.
Doctorita e f relaxata ca a mai avut pacienta care a trecut fara probleme de la unul la altul, dar dupa cum se pare nu e si cazul meu...
Bineinteles ca iau Abilify-ul dimineata dupa micul dejun, multumesc pt precizare.
Nu am pb cu tremuratul doar la inceputul tratamentului am avut pb cu asta si am luat Romparkin vreo luna apoi s-a remediat problema si nu a mai fost nevoie de el.
Desi modific de la 5 mg Abilify si 1.5 Rispolept la 7.5 mg Abilify si 1.25 de Rispolept somnul devine crima si pedeapsa noaptea.
Doar primele 4 ore dorm fara pb apoi atipiri treziri si tot asa si sutn terminata a doua zi la servici. Nu vreau sa ma gandesc cum as reactiona la modificare pe dozele finale adica: 15 mg Abilify si 0 Rispolept. :|
Chiar nu mai stiu cum sa procedez pt ca eu imi doresc enorm sa fac trecerea, deoarece am inteles ca Abilify-ul nu ingrasa a asa tare si poate nici nu da oboseala asa mare.
Din 2014 am pus 15 kg pe care nu mai reusesc sa le dau jos.
Doctorita e f relaxata ca a mai avut pacienta care a trecut fara probleme de la unul la altul, dar dupa cum se pare nu e si cazul meu...
Oboseala nu da, dar cu ingrasatul nu-s asa convinsa. Adica ingrasa si el, nu stiu daca mai putin sau nu decat Rispoleptul. Nici fiica-mea nu reuseste sa slabeasca, ce-i drept mananca mult mai mult decat in urma cu 2-3 ani, n-are cum slabi astfel. Acum ca i s-a injumatatit doza, spera ea sa slabeasca, dar ma indoiesc, daca nu injumatateste si portia de mancare. Cam tot 15 kg a luat in plus. Nu stii, nu exista in Cluj un nutritionist specializat in pacienti cu tratamente de-astea? ca oricum sunt scumpi, macar sa aiba experienta, sa nu fie ineficienti.
Daca-i asa, eu zic sa te resemnezi, exista un procent de pacienti la care nu merge Abilify-ul, unii zic ca le da anxietate, tie iti da insomnii. Trebuie sa cauti unul care ti se potriveste si are efecte secundare cat mai suportabile. Psihiatrii nu se streseaza, ar fi culmea sa o faca pentru fiecare pacient. Ca unul a trecut usor, nu e concludent nici pentru ei, au ei fiecare o cazuistica bogata, afara de cazul ca ar fi chiar incepatori.
Dar ti-am spus sa iei medicamentul pe care scrie Abilify si nu altul cu aceeasi substanta, ai facut asa?
Daca-i asa, eu zic sa te resemnezi, exista un procent de pacienti la care nu merge Abilify-ul, unii zic ca le da anxietate, tie iti da insomnii. Trebuie sa cauti unul care ti se potriveste si are efecte secundare cat mai suportabile. Psihiatrii nu se streseaza, ar fi culmea sa o faca pentru fiecare pacient. Ca unul a trecut usor, nu e concludent nici pentru ei, au ei fiecare o cazuistica bogata, afara de cazul ca ar fi chiar incepatori.
Dar ti-am spus sa iei medicamentul pe care scrie Abilify si nu altul cu aceeasi substanta, ai facut asa?
Da, am luat originalul (Abilify), multumesc frumos! Cu nutritionistul nu am ce discuta: am mancat la fel dar ma ingras mai tare. Nu mi se pare normal si sanatos sa tin cure si diete e suficient ca mananc fara gluten.
@CatincaR Si fiicei dvs, sa inteleg ca i s-a injumatatit doza de Abilify si altceva in afara de Abilify si Romparkin nu mai ia!? Asta chair mi se pare wow! :)
Nu mai ia nici Romparkin. Doar 10 mg de Abilify, seara.
@CatincaR
Oare a reusit fiica dvs sa se mentina pe doza de 10 Abilify?
Eu de atunci nu am mai incercat sa fac trecerea in schimb ma trezesc o data pe noapte cu nevoia intensa de a merge la toaleta. Asta ma sperie pt ca din 2104 de la primul episod cand sunt sub medicatie nu mi s-a intamplat niciodata sa ma trezesc ci pur si simplu dormeam neintrerupt. Doar cand nu am luat tratamentul complet sau cand am facut modificari m-am mai trezit noaptea. Ma sperie pt ca in 2014 cu 7 luni inainte de episodul psihotic dormeam 3-4 ore pe noapte, timp in care ma trezeam noapte din 15 in 15 minute cu senzatie puternica de urinare.
Dr meu psihiatru mi-a sugerat din nou sa facem trecerea de la Rispolept doar pe Abilify. Am inteles ca acum Abilify e gratuit si pt tulburare psihotica.
Si acum facem altfel: iau 7.5 mg Abilify dimineata si mentin doza de Rispolept la 1.5 ml(seara) pana ajung la 10 mg de Abilify.
Problema e ca.. doorm: zdravan :)) Ceva gen: aseara m-am pus la 9:30 si la 1:30 mi-a sarit somnul pt mers la toaleta. Apoi am readormit instant si cu chiu cu vai am reusit sa ma trezezc azi dimineata la 9. deci aproape 12 ore de somn.
Oare a reusit fiica dvs sa se mentina pe doza de 10 Abilify?
Eu de atunci nu am mai incercat sa fac trecerea in schimb ma trezesc o data pe noapte cu nevoia intensa de a merge la toaleta. Asta ma sperie pt ca din 2104 de la primul episod cand sunt sub medicatie nu mi s-a intamplat niciodata sa ma trezesc ci pur si simplu dormeam neintrerupt. Doar cand nu am luat tratamentul complet sau cand am facut modificari m-am mai trezit noaptea. Ma sperie pt ca in 2014 cu 7 luni inainte de episodul psihotic dormeam 3-4 ore pe noapte, timp in care ma trezeam noapte din 15 in 15 minute cu senzatie puternica de urinare.
Dr meu psihiatru mi-a sugerat din nou sa facem trecerea de la Rispolept doar pe Abilify. Am inteles ca acum Abilify e gratuit si pt tulburare psihotica.
Si acum facem altfel: iau 7.5 mg Abilify dimineata si mentin doza de Rispolept la 1.5 ml(seara) pana ajung la 10 mg de Abilify.
Problema e ca.. doorm: zdravan :)) Ceva gen: aseara m-am pus la 9:30 si la 1:30 mi-a sarit somnul pt mers la toaleta. Apoi am readormit instant si cu chiu cu vai am reusit sa ma trezezc azi dimineata la 9. deci aproape 12 ore de somn.
Da. Fiica-mea ia in continuare 10 mg seara si totul e f. bine. Doar cand e f. stresata se mai trezeste noaptea si readoarme greu, dar asta se intampla rar. Nu stiu sa fie gratuit Abilify, dar la doza de 10mg nici o avere nu-i.
Nu mai bea lichide serile, sa vezi, poate nu te mai trezesti sa mergi la toaleta. Daca nu-i asta cauza, atunci tot stresul, cum ti-am mai spus, e de vina. Asa ii fi functionand tu la stres, te trezesti noaptea cu gandul sa mergi la toaleta. Si pana la urma, ce mare lucru e ca te trezesti noaptea o data sa mergi la toaleta? Multi oameni o fac de la un moment dat si nu le trece prin cap sa se sperie dintr-asta.
Nu mai bea lichide serile, sa vezi, poate nu te mai trezesti sa mergi la toaleta. Daca nu-i asta cauza, atunci tot stresul, cum ti-am mai spus, e de vina. Asa ii fi functionand tu la stres, te trezesti noaptea cu gandul sa mergi la toaleta. Si pana la urma, ce mare lucru e ca te trezesti noaptea o data sa mergi la toaleta? Multi oameni o fac de la un moment dat si nu le trece prin cap sa se sperie dintr-asta.
Sambata seara am scazut putin Rispoleptul de la 1.5 de la 1.3 ml -ca sa nu dorm iar 12 ore cum dormisem de vineri spre sambta - si a fost ok : am dormit 7 ore jumate.
Ieri insa cu 7.5mg Abilify (dimineata) si tot cu 1.3ml Rispolept seara nu am mai putut dormi,
m-am trezit de mai multe ori pe noapte evident cu mers la toaleta de fiecare data (fara sa beau lichide cu 2 ore inainte de a ma pune la somn), si ma simt foarte obosita.
De obicei daca se intampla sa dorm mai putin de 6 ore senzatia de oboseala e asa puternica incat simt ca parca imi crapa organele interne :(.
La modul general eu nu as zice ca ma simt stresata, din contra medicamentele ma ajuta sa fiu destul de linistita.
Au ele alte efecte secundare dar relaxata sunt si la servici si noaptea inainte sa dorm.
Simt oboseala inainte de a adormi de la medicamente, Insa dupa ce ma trezesc dimineata obosita si incep sa ma simt rau de la oboseala
pt ca nu m-am odihnit noaptea, incep ma agit si sa imi fac griji.
Totusi, repet eu nu ma simt stresata cand ma pun la culcare.
Deci nu din cauza ca ma stresez nu dorm, stresul apare dupa ce vad ca nu am dormit...
Daca iau doza mai mare de medicamente cum a zis dr dorm si 12 ore si nu sunt in stare sa ma trezesc apoi.
Dr meu psihiatru e acum in concediu si nu stiu cu msa procedez. Ca daca ii repect indicatiile dorm 12 ore si nu-mi permit daca scad medicatia nu ma odihnesc..
Ieri insa cu 7.5mg Abilify (dimineata) si tot cu 1.3ml Rispolept seara nu am mai putut dormi,
m-am trezit de mai multe ori pe noapte evident cu mers la toaleta de fiecare data (fara sa beau lichide cu 2 ore inainte de a ma pune la somn), si ma simt foarte obosita.
De obicei daca se intampla sa dorm mai putin de 6 ore senzatia de oboseala e asa puternica incat simt ca parca imi crapa organele interne :(.
La modul general eu nu as zice ca ma simt stresata, din contra medicamentele ma ajuta sa fiu destul de linistita.
Au ele alte efecte secundare dar relaxata sunt si la servici si noaptea inainte sa dorm.
Simt oboseala inainte de a adormi de la medicamente, Insa dupa ce ma trezesc dimineata obosita si incep sa ma simt rau de la oboseala
pt ca nu m-am odihnit noaptea, incep ma agit si sa imi fac griji.
Totusi, repet eu nu ma simt stresata cand ma pun la culcare.
Deci nu din cauza ca ma stresez nu dorm, stresul apare dupa ce vad ca nu am dormit...
Daca iau doza mai mare de medicamente cum a zis dr dorm si 12 ore si nu sunt in stare sa ma trezesc apoi.
Dr meu psihiatru e acum in concediu si nu stiu cu msa procedez. Ca daca ii repect indicatiile dorm 12 ore si nu-mi permit daca scad medicatia nu ma odihnesc..
Reincerc sa scot Rispoleptul. Am luat ieri 10 mg de Abilify si seara 1.25 de rispolept. Azi m-a durut capul in timpul zilei, si mi-au transpirat exagerat picioarele si simt presiune in zona tamplelor, ca un fel de probleme cu tensiunea. Am luat acum pe la 20:30 1.12 ml de Rispolept si instant m-a luat iar duerea de cap. Oare supradozez cumva medicamentele?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 26A luat cineva Seroquel XR 300?
- 17medicamente naturiste sau alopate pt depresie?
- 1Schimbare tratament anxietate ?
- 2Remeron si cipralex
- 3Despre Rispolept solutie orala 1mg
- 5Paroxetine
- 5MemoPlus+medicatie psihotropa?
- 1Crize epileptice - tulburare psihica - intrebare desre medicamentul gaba
- 3Intrebare medicamentatie.
- 3Piportil L4
- 3Ajutorrrt
- 20Va rog sa ma ajutati !! Am luat venlafaxina 11 ani pt depresie, doresc să raman însărcinată
- 6Intrebare arketis in sarcina
- 5Tratamentul si probleme dentare
- 1Problema cu erectia slaba dupa renuntare Tritico
- 2Mirzaten, anxiar
- 65-HTP cu Risperidona sau Abilify
- 10Alprazolam si carbamazepina
- 4Tratament psihiatric
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: