2 episoade psihotice acute
![inghetata](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua.
Sotul meu a suferit in urma cu 2 ani un al doilea episod pihotic acut, intervalul dintre cele 2 episoade fiind de 9 ani. Mentionez faptul ca dupa prima internare de 1 luna la Obregia, a respectat intocmai tratamentul, timp de aproximativ un an si jumatate- o injectie lunara cu Rispolept.Dupa a doua internare de o luna, a luat zinic tratament timp de 2 ani si 2 luni- adica Rispolept 1mg/1ml, cate 2 ml pe zi-solutie orala.
D-na doctor care l-a internat, a intrat in concediu de maternitate, bolnavii dumneaei fiind pasati de la un medic la altul, intr-o Policlinica...Asa ca timp de un an a schimbat multi medici care ii prescriau doar reteta cu Rispolept.
Acum se simte bine, dar a renuntat la 1ml de Rispolept/zi din proprie initiativa.Considera ca din cauza lui s-a ingrasat.
Ce sfat imi dati?Ar mai trebui sa continue/sau nu cu Rispolept?Specific din nou ca a luat zilnic 2 ani si 2 luni, dupa cel de-al doilea episod. As dori raspunsul unui psiholog...Va rog frumos!
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Am uitat sa mentionez ca are 45 de ani si avem 2 copii.
Sotul meu a suferit in urma cu 2 ani un al doilea episod pihotic acut, intervalul dintre cele 2 episoade fiind de 9 ani. Mentionez faptul ca dupa prima internare de 1 luna la Obregia, a respectat intocmai tratamentul, timp de aproximativ un an si jumatate- o injectie lunara cu Rispolept.Dupa a doua internare de o luna, a luat zinic tratament timp de 2 ani si 2 luni- adica Rispolept 1mg/1ml, cate 2 ml pe zi-solutie orala.
D-na doctor care l-a internat, a intrat in concediu de maternitate, bolnavii dumneaei fiind pasati de la un medic la altul, intr-o Policlinica...Asa ca timp de un an a schimbat multi medici care ii prescriau doar reteta cu Rispolept.
Acum se simte bine, dar a renuntat la 1ml de Rispolept/zi din proprie initiativa.Considera ca din cauza lui s-a ingrasat.
Ce sfat imi dati?Ar mai trebui sa continue/sau nu cu Rispolept?Specific din nou ca a luat zilnic 2 ani si 2 luni, dupa cel de-al doilea episod. As dori raspunsul unui psiholog...Va rog frumos!
Va multumesc si va doresc multa sanatate!
Am uitat sa mentionez ca are 45 de ani si avem 2 copii.
6 comentarii
![Psiholog Pescaru Valentin](/arata_img.php?img=cont_171088.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Bună ziua,
Înainte de încetarea tratamentului va recomand o evaluare psihologica la un psiholog clinician cu experiență, pentru a se vedea care este situația actuala.
Pe de alta parte, repetarea acestor episoade în timp are legătură cu un mod de funcționare al sotului, probabil o incapacitate de a se adapta sau de a gestiona unele situații. Iar asta ar trebui discutat cu un psihoterapeut. Medicația tratează simptomele și nu cauzele care au declanșat episoadele
Înainte de încetarea tratamentului va recomand o evaluare psihologica la un psiholog clinician cu experiență, pentru a se vedea care este situația actuala.
Pe de alta parte, repetarea acestor episoade în timp are legătură cu un mod de funcționare al sotului, probabil o incapacitate de a se adapta sau de a gestiona unele situații. Iar asta ar trebui discutat cu un psihoterapeut. Medicația tratează simptomele și nu cauzele care au declanșat episoadele
Va mulțumesc frumos! Soțul refuza un control, văzând ca se simte bine. Factorul declanșator al bolii a fost stresul și oboseala de la serviciu, pe care le 'calma' cu alcool... Nu a mai consumat nimic din 2018, dar nu sunt sigura ca pe viitor nu poate începe din nou, cu toate ca e costient(și asa au spus și medicii) ca acesta a declanșat boala. Va mulțumesc încă o data pentru răspuns.
![Psiholog Niculina Ciuperca](/arata_img.php?img=cont_184294.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Ca și colegul meu vă recomand evaluare psihologică și ședințe de psihoterapie pentru a învăța cum să gestioneze situațiile dificile și să câștige competențe pentru a le depăși.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu este de acord sa mergem la nicio evaluare psihiatrica/psihologica...Nici nu am avea unde, noi locuim în Făgăraș, jud. Brasov.Daca măcar ar fi fost în activitate d-na doctor care a fost de garda în seara când l-am spitalizat... as mai fi avut o șansă...dar asa... Nu mai accepta nicicum medicamente, susținând ca au fost suficiente. Nu știu cum sa procedez. Ce ma sfătuiți???
![clara_p](/arata_img.php?img=cont_10875.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Daca se decompenseaza si este violent, internare involuntara.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Avem nevoie de ajutor!!!...pare a fi un episod psihotic
- 4episod pshihotic
- 4Episod psihotic acut - poate duce la schizofrenie?
- 6se poate scapa de anxietate?
- 8Episod psihotic
- 2episod psihotic acut
- 6Un diagnostic de psihoza, cer un sfat...sunt disperata!
- 5tulburare psihica acuta
- 5Stare de derealizare sub tratament la primul episod psihotic
- 2Cat dureaza un episod psihotic
- 10Evolutie episod psihotic acut/tulburare psihotica acuta ?
- 8Va rog ajutați-mă!
- 24episod psihotic acut, va rog frumos un sfat
- 8Se poate ca un episod psihotic cu tratament adecvat sa se agraveze(insomnie)asa din senin?
- 2Episod psihotic
- 3Ajutati-ma! Probleme de sanatate. Depresie cu episoade psihotice
- 10Ajutor - fetita de 14 ani diagnisticata cu episod psihotic
- 32Episod psihotic acut
- 16Degradare mentală după mai multe manii(episoade psihotice )
Mai multe informații despre: episodul psihotic
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: