„Nervi" la stomac

02-01-2017
mirceac
Nu este medic/terapeut
mirceac
Buna ziua !

In primul rand, va doresc tuturor un An Nou 2017 cat mai bun si cu sanatate!

In ceea ce priveste problema mea de sanatate, mentionez mai intai ca am 53 de ani, inaltime 1, 90 m si 92 kg.
Ca afectiuni cronice : gastropatie de reflux biliar (pe care o gestionez bine din alimentatie si, in caz de nevoie, cu Omez - dar foarte rar este cazul) si coxartroza bilaterala.
La jumatatea lunii Decembrie a anului trecut am avut o perioada extrem, extrem de grea si stresanta la servici, cca. 9-10 zile, timp in care am simtit efectiv ca imi, , bate inima" in stomac + durerile de stomac de rigoare - inclusiv noaptea (cand ma gandeam la problemele de la servici). E la fel de adevarat ca am avut si mese dezordonate in acea perioada.
Totul s-a rezolvat cu bine si ma asteptam sa se termine si durerile, de la sine, dar din pacate acestea continua si in momentul de fata.
Cineva mi-a spus ca e vorba de, , nervi" la stomac (!?!), dar as vrea sa aflu o parere avizata si cum ar trebui sa procedez.

Mai trebuie sa spun ca imi fac periodic controale medicale si analize; chiar acum 3 luni am facut o endoscopie care a aratat ca mucoasa stomacului arata bine. Si mi se pare ciudat ca o perioada asa de scurta de stres sa duca la dureri continue ulterioare...
Va multumesc anticipat pentru atentia acordata mesajului meu si raman cu interes in asteptarea unui sfat avizat.
1 comentarii
1
02-01-2017, ora 18:05
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Pentru un răspuns cât de cât aproape de adevăr, aș avea nevoie de o descriere mai detaliata a durerii... Când apare? când dispare, dacă dispare...? dacă ingerați alimente cum este influențată? dacă durerea e mai mare înainte de masă? după masă imediat la 15-30 de minute? Este influențată de mișcări ale corpului (aplecări în față, rotații) Modificări de scaun, constipație sau diaree? localizarea mai precisă a durerii? Seamănă cu durerea dvs. veche sau e un alt gen de durere? Cum o descrieți : ca o arsură, ca o înțepătură, etc? Dacă e influențată de ridicări de obiecte? de tuse? de urinare?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: