Flavonoidele, găsite în fructele de pădure sau vin, pot reduce riscul de deces al persoanelor cu boala Alzheimer
©
Autor: Domșa Dariana
Persoanele cu boala Parkinson care consumă o cantitate mai mare de flavonoide (compuÈ™i găsiÈ›i în alimente bogat colorate, precum fructele de pădure) pot avea un risc de mortalitate mai mic decât cei care nu consumă sau care au un consum redus de flavonoide, conform unui nou studiu.
Cercetătorii au descoperit că atunci când persoanele care fuseseră deja diagnosticate cu boala Parkinson (PD) au consumat mai multe flavonoide, au avut È™anse mai mici de a muri pe perioada studiului decât cei care nu au consumat aceeaÈ™i cantitate de flavonoide.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat date despre aproape 600 de femei È™i peste 650 de bărbaÈ›i care fuseseră recent diagnosticaÈ›i cu boala Alzheimer. ParticipanÈ›ii au fost întrebaÈ›i cât de des au mâncat anumite alimente bogate în flavonoide, cum ar fi ceai, mere, fructe de pădure, portocale, suc de portocale sau vin roÈ™u. Aportul de flavonoide a fost apoi calculat prin înmulÈ›irea conÈ›inutului de flavonoide din acele alimente cu frecvenÈ›a cu care au fost consumate.
După ce au controlat factori precum vârsta È™i câÈ›iva factori dietetici, cum ar fi caloriile totale consumate È™i calitatea generală a dietei, cercetătorii au descoperit faptul că participanÈ›ii din grupul celor mai mari 25% dintre consumatorii de flavonoide aveau È™anse de supravieÈ›uire cu 70% mai mari decât grupul cu cel mai redus consum.
Cercetătorii au analizat, de asemenea, efectele flavonoidelor în mod individual. Ei au descoperit că cei din categoria celor mai mari de consumatori de flavonoide care au consumat cu precădere antociani, care se găsesc în vinul roÈ™u È™i fructele de pădure, au avut o rată de supravieÈ›uire cu 66% mai mare de supravieÈ›uire.
„Adăugarea câtorva porÈ›ii de alimente bogate în flavonoide în dietă ar putea fi o modalitate uÈ™oară pentru persoanele cu Alzheimer de a-È™i îmbunătății speranÈ›a de viață”, a spus autorul studiului, Xinyuan Zhang. Cercetătorii au spus că studiile viitoare ar putea ajuta la găsirea mecanismelor exacte din spatele consumului de flavonoide È™i a riscului de mortalitate la persoanele cu PD.
sursa: Science Daily
Cercetătorii au descoperit că atunci când persoanele care fuseseră deja diagnosticate cu boala Parkinson (PD) au consumat mai multe flavonoide, au avut È™anse mai mici de a muri pe perioada studiului decât cei care nu au consumat aceeaÈ™i cantitate de flavonoide.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat date despre aproape 600 de femei È™i peste 650 de bărbaÈ›i care fuseseră recent diagnosticaÈ›i cu boala Alzheimer. ParticipanÈ›ii au fost întrebaÈ›i cât de des au mâncat anumite alimente bogate în flavonoide, cum ar fi ceai, mere, fructe de pădure, portocale, suc de portocale sau vin roÈ™u. Aportul de flavonoide a fost apoi calculat prin înmulÈ›irea conÈ›inutului de flavonoide din acele alimente cu frecvenÈ›a cu care au fost consumate.
După ce au controlat factori precum vârsta È™i câÈ›iva factori dietetici, cum ar fi caloriile totale consumate È™i calitatea generală a dietei, cercetătorii au descoperit faptul că participanÈ›ii din grupul celor mai mari 25% dintre consumatorii de flavonoide aveau È™anse de supravieÈ›uire cu 70% mai mari decât grupul cu cel mai redus consum.
Cercetătorii au analizat, de asemenea, efectele flavonoidelor în mod individual. Ei au descoperit că cei din categoria celor mai mari de consumatori de flavonoide care au consumat cu precădere antociani, care se găsesc în vinul roÈ™u È™i fructele de pădure, au avut o rată de supravieÈ›uire cu 66% mai mare de supravieÈ›uire.
„Adăugarea câtorva porÈ›ii de alimente bogate în flavonoide în dietă ar putea fi o modalitate uÈ™oară pentru persoanele cu Alzheimer de a-È™i îmbunătății speranÈ›a de viață”, a spus autorul studiului, Xinyuan Zhang. Cercetătorii au spus că studiile viitoare ar putea ajuta la găsirea mecanismelor exacte din spatele consumului de flavonoide È™i a riscului de mortalitate la persoanele cu PD.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 31-01-2022 | creare: 31-01-2022 | Vizite: 560
Bibliografie
Flavonoids may reduce mortality risk for people with Parkinson’s Disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220126165540.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni