Flavonoidele, găsite în fructele de pădure sau vin, pot reduce riscul de deces al persoanelor cu boala Alzheimer

©

Autor:

Flavonoidele, găsite în fructele de pădure sau vin, pot reduce riscul de deces al persoanelor cu boala Alzheimer
Persoanele cu boala Parkinson care consumă o cantitate mai mare de flavonoide (compuși găsiți în alimente bogat colorate, precum fructele de pădure) pot avea un risc de mortalitate mai mic decât cei care nu consumă sau care au un consum redus de flavonoide, conform unui nou studiu.
Cercetătorii au descoperit că atunci când persoanele care fuseseră deja diagnosticate cu boala Parkinson (PD) au consumat mai multe flavonoide, au avut șanse mai mici de a muri pe perioada studiului decât cei care nu au consumat aceeași cantitate de flavonoide.

Pentru studiu, cercetătorii au analizat date despre aproape 600 de femei și peste 650 de bărbați care fuseseră recent diagnosticați cu boala Alzheimer. Participanții au fost întrebați cât de des au mâncat anumite alimente bogate în flavonoide, cum ar fi ceai, mere, fructe de pădure, portocale, suc de portocale sau vin roșu. Aportul de flavonoide a fost apoi calculat prin înmulțirea conținutului de flavonoide din acele alimente cu frecvența cu care au fost consumate.

După ce au controlat factori precum vârsta și câțiva factori dietetici, cum ar fi caloriile totale consumate și calitatea generală a dietei, cercetătorii au descoperit faptul că participanții din grupul celor mai mari 25% dintre consumatorii de flavonoide aveau șanse de supraviețuire cu 70% mai mari decât grupul cu cel mai redus consum.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, efectele flavonoidelor în mod individual. Ei au descoperit că cei din categoria celor mai mari de consumatori de flavonoide care au consumat cu precădere antociani, care se găsesc în vinul roșu și fructele de pădure, au avut o rată de supraviețuire cu 66% mai mare de supraviețuire.

„Adăugarea câtorva porții de alimente bogate în flavonoide în dietă ar putea fi o modalitate ușoară pentru persoanele cu Alzheimer de a-și îmbunătății speranța de viață”, a spus autorul studiului, Xinyuan Zhang. Cercetătorii au spus că studiile viitoare ar putea ajuta la găsirea mecanismelor exacte din spatele consumului de flavonoide și a riscului de mortalitate la persoanele cu PD.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-01-2022 | creare: 31-01-2022 | Vizite: 573
Bibliografie
Flavonoids may reduce mortality risk for people with Parkinson’s Disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/01/220126165540.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Flavonoli întâlniți în plante utilizate frecvent în bucătărie prezintă activitate împotriva virusul SARS-CoV-2
  • Modul în care consumul de ceai negru (și alte preferințe) ar putea fi benefic pentru sănătate la o vârstă mai înaintată
  • Flavonoide cu potențial antialergic și antiinflamator
  •