Feedback-ul: o modalitate eficientă de îmbunătățire a atenției asupra unei sarcini

©

Autor:

Feedback-ul: o modalitate eficientă de îmbunătățire a atenției asupra unei sarcini
Pentru ca indivizii să-și mențină atenția asupra unei sarcini pe o perioadă lungă de timp, stabilirea obiectivelor este eficientă, dar primirea unui feedback produce un efect mult mai puternic, potrivit unui nou studiu. „Dacă doriți să încurajați oamenii să își mențină concentrarea asupra unei sarcini, oferirea unui feedback despre performanța lor este un motivator foarte puternic”, a declarat autorul studiului.
În cadrul a patru experimente, cercetătorii au oferit indivizilor o sarcină simplă, dar care solicită atenția participanților și le-au cerut acestora să o execute sarcina timp de 30 de minute. Cercetătorii au măsurat eficacitatea stabilirii obiectivelor, a feedback-ului și a manipulărilor de stimulente asupra capacității participanților de a-și menține atenția. Participanții au oferit comentarii despre nivelurile lor de motivație și vigilență și au dezvăluit statutul atenției lor ca fiind în curs, rătăcitor sau absent.

În primul experiment, cercetătorii au descoperit că stabilirea unui obiectiv specific a îmbunătățit atenția susținută, dar nu a produs niciun efect asupra angajării sarcinii (motivare mai mare și mai puține gânduri care nu au legătură cu sarcina). În al doilea experiment, au împărțit timpul de performanță în blocuri și au oferit feedback la sfârșitul fiecăruia. Datele au oferit dovezi convingătoare că combinarea unui obiectiv specific cu feedback a îmbunătățit atenția și motivația. În plus, în sine, feedback-ul a fost un regulator impresionant al gândurilor care nu au legătură cu sarcinile. Studiul a găsit puține dovezi că stimulente, cum ar fi un bonus în numerar, au crescut implicarea sarcinilor sau performanța în comparație cu efectele obiectivelor și/sau feedback-ului.

În toate experimentele, cercetătorii au asistat la o scădere a performanței de-a lungul timpului, participanții raportând că au simțit mai puțină motivație, mai multă oboseală și o creștere a pierderii atenției. „Chiar și în condițiile în care oamenii raportează că se simt motivați și implicați, este dificil să mențină o performanță optimă, mai ales dacă sarcina necesită atenție”, a spus primul autor al studiului, Matthew Robinson, profesor asistent de psihologie la Universitatea din Arlington.

Studiul, intitulat „Examinarea efectelor stabilirii obiectivelor, feedback-ului și stimulentelor asupra atenției susținute”, a fost publicat în Journal of Experimental Psychology: Human Perception and Performance.

sursa: Science Daily
foto: UTArlington

Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 369
Bibliografie
Feedback, goal-setting improve attention, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211028143651.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!