Excesul de grăsime la nivelul abdomenului crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, chiar dacă indicele de masă corporală nu indică obezitate

Excesul de grăsime la nivelul abdomenului crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, chiar dacă indicele de masă corporală nu indică obezitate

©

Autor:

Excesul de grăsime la nivelul abdomenului crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, chiar dacă indicele de masă corporală nu indică obezitate
Persoanele cu obezitate abdominală È™i exces de grăsime în jurul secÈ›iunii medii È™i a organelor interne au un risc crescut de boli de inimă, chiar dacă măsurarea indicelui de masă corporală (IMC) se încadrează într-un interval de greutate sănătos, potrivit unei noi declaraÈ›ii È™tiinÈ›ifice a AsociaÈ›iei Americane a Inimii, publicată în jurnalul emblematic al AsociaÈ›iei, Circulation.
Cercetările cu privire la impactul obezității asupra diagnosticului, gestionării È™i rezultatelor bolilor inimii È™i ale vaselor de sânge, ale insuficienÈ›ei cardiace È™i ale aritmiilor sunt rezumate într-o nouă declaraÈ›ie a AsociaÈ›iei Americane a Inimii. CircumferinÈ›a taliei, un indicator al obezității abdominale, trebuie măsurată în mod regulat, deoarece este un semn potenÈ›ial de avertizare a riscului crescut de boli cardiovasculare. IntervenÈ›iile care duc la pierderea în greutate îmbunătățesc factorii de risc, dar nu întotdeauna pot duce la îmbunătățirea rezultatelor bolii coronariene. „Această declaraÈ›ie È™tiinÈ›ifică oferă cele mai recente informaÈ›ii cu privire la relaÈ›ia dintre obezitate È™i tratamentul obezității în bolile coronariene, insuficienÈ›a cardiacă È™i aritmie”, a declarat preÈ™edintele comitetului de redactare È™i un investigator Stadtman Tenure-Track, Tiffany M. Powell-Wiley.

O mai bună înÈ›elegere a obezității È™i a impactului acesteia asupra sănătății cardiovasculare evidenÈ›iază obezitatea abdominală, uneori denumită È›esut adipos visceral, ca un marker de risc al bolilor cardiovasculare. Obezitatea abdominală este, de asemenea, legată de acumularea de grăsime în jurul ficatului, care duce adesea la boli hepatice grase nealcoolice, ceea ce creÈ™te riscul bolilor cardiovasculare. ExperÈ›ii recomandă atât măsurarea abdominală, cât È™i a indicelui de masă corporală în timpul vizitelor regulate de îngrijire a sănătății, deoarece o circumferință ridicată a taliei sau un raport scăzut talie-È™old, chiar È™i la persoanele cu greutate sănătoasă, ar putea însemna un risc crescut de boli de inimă. „Studiile care au examinat relaÈ›ia dintre grăsimea abdominală È™i rezultatele cardiovasculare confirmă faptul că grăsimea viscerală este un pericol clar pentru sănătate”, a spus Powell-Wiley.

Grupul de cercetători notează că printr-o scădere a cantității de calorii consumate zilnic se poate obÈ›ine o reducere a grăsimii abdominale, iar cea mai benefică activitate fizică pentru reducerea obezității abdominale este exerciÈ›iul aerob. Analiza a constatat că îndeplinirea recomandărilor actuale de 150 min/săptămână de activitate fizică poate fi suficientă pentru reducerea grăsimii abdominale.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 26-04-2021 | creare: 26-04-2021 | Vizite: 485
Bibliografie
More belly weight increases danger of heart disease even if BMI does not indicate obesity, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/04/210422093842.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Grăsimea abdominală - factor de risc major
  • Cum putem reduce în mod eficient grăsimea viscerală?
  • CreÈ™terea accelerată a grăsimii abdominale în timpul menopauzei sporeÈ™te riscul de boli de inimă
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum