Espresso ar putea deține cheia combaterii bolii Alzheimer

Espresso ar putea deține cheia combaterii bolii Alzheimer

©

Autor:

Espresso ar putea deține cheia combaterii bolii Alzheimer
Un studiu recent publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry dezvăluie că espresso poate avea potenÈ›iale beneficii împotriva bolii Alzheimer. Testele de laborator in vitro au demonstrat că compuÈ™ii găsiÈ›i în espresso pot inhiba agregarea proteinelor tau, despre care se crede că sunt implicate în debutul bolii.
Espresso este o formă populară È™i concentrată de cafea, savurata ca atare, sau ca bază pentru alte băuturi. Cercetătorii au vrut să exploreze dacă compuÈ™ii din espresso ar putea preveni agregarea proteinei tau, un proces asociat cu boli neurodegenerative precum Alzheimer. Pentru aceasta au extras espresso din boabele cumpărate din magazin È™i au analizat compoziÈ›ia chimică a acestuia. Ei s-au concentrat pe compuÈ™i specifici, inclusiv cofeina, trigonelina, genisteina (un flavonoid) È™i teobromina (se găseÈ™te È™i în ciocolată). AceÈ™ti compuÈ™i, împreună cu extractul complet de espresso, au fost incubaÈ›i cu o formă scurtă de proteină tau în laborator.

Rezultatele au arătat că, pe măsură ce concentraÈ›ia de extract de espresso, cofeină sau genisteine ​​a crescut, fibrilele tau au fost mai scurte È™i nu au format foi mai mari. Extractul complet de espresso a avut cel mai semnificativ impact. S-a constatat că fibrilele scurtate nu sunt toxice pentru celule È™i nu au acÈ›ionat ca „seminÈ›e” pentru agregarea ulterioară. În plus, s-a observat că cofeina È™i extractul de espresso se leagă de fibrile tau preformate.

Deși sunt necesare cercetări suplimentare, aceste descoperiri preliminare in vitro sugerează că compușii din espresso pot deschide calea pentru dezvoltarea altor substanțe bioactive pentru combaterea bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

sursa: News Medical
foto: Alessio Orru/Shutterstock.com

Data actualizare: 21-07-2023 | creare: 21-07-2023 | Vizite: 332
Bibliografie
Espresso compounds inhibit tau protein aggregation in preliminary in vitro tests, link: https://www.news-medical.net/news/20230719/Espresso-compounds-inhibit-tau-protein-aggregation-in-preliminary-in-vitro-tests.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boala Alzheimer poate avea rădăcini încă din uterul mamei
  • Suplimentele de vitamine E È™i seleniu nu previn demenÈ›a
  • Activitatea fizică ne poate proteja împotriva bolii Alzheimer (meta-analiză)
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum