Enzimele nu pot distinge ADN-ul artificial de cel real

Enzimele nu pot distinge ADN-ul artificial de cel real

©

Autor:

Enzimele nu pot distinge ADN-ul artificial de cel real

Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Școala de Farmacie È™i ȘtiinÈ›e Farmaceutice Skaggs a Universității California San Diego a făcut un pas important în deblocarea potenÈ›ialului ADN-ului artificial. Acesta ar putea ajuta oamenii de È™tiință să dezvolte proteine anterior imposibil de creat în laborator.

Descoperirea cheie

Cercetătorii au descoperit că polimeraza ARN, una dintre cele mai importante enzime implicate în sinteza proteinelor, a recunoscut È™i transcris un pereche de baze artificială exact în acelaÈ™i mod ca È™i perechile de baze naturale.

Implicații

  • Extinderea codului genetic: Această descoperire ar putea revoluÈ›iona modul în care abordăm proteinele proiectate ca terapeutice, extinzând codul genetic.
  • Sistemul de codare biologică: Sistemul actual de codare biologică este remarcabil de eficient, ceea ce face ca greÈ™elile grave în transcripÈ›ie È™i traducere să fie relativ rare.
  • Bazele artificiale: Prin conformarea la o structură similară cu perechile de baze standard, bazele artificiale pot fi incorporate în procesul obiÈ™nuit de transcripÈ›ie.

Studiul

  • Alfabetul genetic extins: Studiul utilizează o nouă versiune a alfabetului genetic standard, numit Sistemul de InformaÈ›ii Genetice Artificial Extins (AEGIS), care include două noi perechi de baze.
  • Structura geometrică: Perechile de baze sintetice din AEGIS formează o structură geometrică care seamănă cu geometria Watson È™i Crick a perechilor de baze naturale.

Perspective

  • Tautomerizarea: Cercetătorii sunt interesaÈ›i să testeze dacă efectul observat aici este consecvent în alte combinaÈ›ii de perechi de baze sintetice È™i enzime celulare.
  • Posibilități noi: Există multe alte posibilități pentru noi litere în afară de cele testate, dar este necesar mai multă muncă pentru a determina cât de departe se poate ajunge.

Data actualizare: 29-12-2023 | creare: 29-12-2023 | Vizite: 430
Bibliografie
Juntaek Oh, Zelin Shan, Shuichi Hoshika, Jun Xu, Jenny Chong, Steven A. Benner, Dmitry Lyumkis, Dong Wang.
A unified Watson-Crick geometry drives transcription of six-letter expanded DNA alphabets by E. coli RNA polymerase.
Nature Communications, 2023; 14 (1)
DOI: 10.1038/s41467-023-43735-9
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • ADN-ul creat artificial, soluÈ›ie terapeutică în cancer
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum