Efectele formelor severe de COVID-19 asupra funcției neurologice
©
Autor: Domșa Dariana
![Efectele formelor severe de COVID-19 asupra funcției neurologice](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41201.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Condus de cercetători de la Universitatea Grossman, studiul a inclus 590 de pacienți spitalizați cu COVID-19 între 10 martie 2020 și 20 mai 2020 în patru spitale din New York. Cercetătorii au efectuat interviuri telefonice cu pacienți de la șase până la 12 luni cu privire la starea lor neurologică și a comparat rezultatele acestora cu cele ale unor pacienți care au fost spitalizați cu COVID-19 în aceeași perioadă de timp, dar care nu au dezvoltat deficite neurologice sau cognitive. În grupul de control au fost recrutate peste 3.500 de persoane.
Din cei 590 de pacienți, 242 au finalizat interviul de urmărire de 12 luni. Vârsta medie a fost de 65 de ani, iar 64% dintre pacienți erau bărbați. Din cei 242 de pacienți, 47% au raportat complicații neurologice în timpul spitalizării și 53% au raportat complicații neurologice după externarea din spital. Timpul mediu de la debutul simptomelor neurologice după infecția cu SARS-CoV-2 (sau debutul simptomelor COVID-19 pentru controale) până la interviul de urmărire a fost de 393 de zile.
Pacienții care au raportat complicații neurologice în timpul spitalizării au avut mai multe șanse de a avea antecedente de convulsii sau demență. În general, majoritatea evenimentelor neurologice au apărut la pacienți fără antecedente de afecțiuni neurologice. Echipa de cercetători a descoperit că aproximativ 87% dintre pacienții incluși în studiu au suferit deficiențe cognitive. Dintre aceștia, aproximativ jumătate nu au avut antecedente de demență sau probleme cognitive.
Având în vedere numărul mare de persoane afectate de evenimente neurologice după boala COVID-19 și termenul lent pentru recuperare, cercetătorii concluzionează faptul că dovezile indică o nevoie urgentă de tratamente lungi pentru COVID-19.
sursa: News Medical
foto: Good Studio / Shutterstock.com
Data actualizare: 17-02-2022 | creare: 17-02-2022 | Vizite: 370
Bibliografie
Looking into the long-COVID brain, link: https://www.news-medical.net/news/20220213/Looking-into-the-long-COVID-brain.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Melatonina ar putea fi un tratament posibil pentru COVID-19
- Un studiu a demonstrat de ce este esențială a doua doză de vaccin COVID-19
- Riscul de coagulopatie crește la pacienții cu COVID-19: mecanismele care influențează riscul, descrise de cercetătorii
- O singură doză de vaccin ARNm nu reduce riscul potențial de a dezvolta simptome pe termen lung în urma COVID-19
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Insomnie dupa Covid
- Sechele post covid
- Dispnee dupa Covid 19
- Efecte secundare post Covid
- Am antecedente post Covid.Sunt înmărmurit.
- Probleme respiratorii postcovid
- Idei? respirație dificila, senzație nasoala în capul pieptului, ameteli, dureri și înțepături de cap
- Probleme plamani
- Tensiune mică
- După Covid o radiografie cardiaca a arătat Aorta derulata