Efectele dietelor asupra aportului de calorii sau al nivelului hormonal (studiu comparativ)
©
Autor: Teodorescu Mihai
Persoanele care urmează o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, bazată pe consumul de plante, au un aport mai redus de calorii zilnice, dar un nivel mai ridicat de insulină și glucoză în sânge, comparativ cu persoanele consumatoare de carne, care au o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, potrivit unui studiu recent.
Studiul a comparat efectele celor două diete asupra aportului de calorii, nivelurilor hormonilor, greutății corporale și multe altele.
Participanții la studiu au primit fie o dietă pe bază de plante, cu conținut scăzut de grăsimi, dar cu un conținut crescut de carbohidrați, fie o dietă pe bază de proteine de origine animală, cu conținut scăzut de carbohidrați, timp de două săptămâni, urmată imediat de două săptămâni în dieta alternativă. Participanților li s-au administrat trei mese pe zi, plus gustări și au putut mânca cât doresc. Principalele rezultate au arătat că persoanele care au urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi au consumat cu 550 până la 700 de calorii mai puțin pe zi decât atunci când au consumat o dietă săracă în carbohidrați.
„În ciuda consumului de alimente cu o abundență de carbohidrați glicemici ridicați, care a dus la modificări pronunțate ale glicemiei și insulinei, persoanele care consumă dieta pe bază de plante, cu conținut scăzut de grăsimi, au arătat o reducere semnificativă a aportului de calorii și pierderea grăsimii corporale, ceea ce contestă ideea că dietele bogate în carbohidrați în sine determină oamenii să mănânce în exces. Pe de altă parte, dieta pe bază de animale, cu conținut scăzut de carbohidrați, nu a dus la creșterea în greutate, în ciuda faptului că este bogată în grăsimi”, a spus autorul studiului, Kevin Hall.
În ciuda diferențelor mari în ceea ce privește aportul de calorii, participanții nu au raportat diferențe în ceea ce privește foamea, plăcerea meselor sau plinătatea dintre cele două diete. Participanții au slăbit în ambele diete, dar numai dieta cu conținut scăzut de grăsimi a dus la o pierdere semnificativă a grăsimii corporale. Descoperirile sugerează că factorii care duc la supraalimentare și la creșterea în greutate sunt mai complexe decât cantitatea de carbohidrați sau grăsimi din dieta cuiva.
sursa: Science Daily
Studiul a comparat efectele celor două diete asupra aportului de calorii, nivelurilor hormonilor, greutății corporale și multe altele.
Participanții la studiu au primit fie o dietă pe bază de plante, cu conținut scăzut de grăsimi, dar cu un conținut crescut de carbohidrați, fie o dietă pe bază de proteine de origine animală, cu conținut scăzut de carbohidrați, timp de două săptămâni, urmată imediat de două săptămâni în dieta alternativă. Participanților li s-au administrat trei mese pe zi, plus gustări și au putut mânca cât doresc. Principalele rezultate au arătat că persoanele care au urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi au consumat cu 550 până la 700 de calorii mai puțin pe zi decât atunci când au consumat o dietă săracă în carbohidrați.
„În ciuda consumului de alimente cu o abundență de carbohidrați glicemici ridicați, care a dus la modificări pronunțate ale glicemiei și insulinei, persoanele care consumă dieta pe bază de plante, cu conținut scăzut de grăsimi, au arătat o reducere semnificativă a aportului de calorii și pierderea grăsimii corporale, ceea ce contestă ideea că dietele bogate în carbohidrați în sine determină oamenii să mănânce în exces. Pe de altă parte, dieta pe bază de animale, cu conținut scăzut de carbohidrați, nu a dus la creșterea în greutate, în ciuda faptului că este bogată în grăsimi”, a spus autorul studiului, Kevin Hall.
În ciuda diferențelor mari în ceea ce privește aportul de calorii, participanții nu au raportat diferențe în ceea ce privește foamea, plăcerea meselor sau plinătatea dintre cele două diete. Participanții au slăbit în ambele diete, dar numai dieta cu conținut scăzut de grăsimi a dus la o pierdere semnificativă a grăsimii corporale. Descoperirile sugerează că factorii care duc la supraalimentare și la creșterea în greutate sunt mai complexe decât cantitatea de carbohidrați sau grăsimi din dieta cuiva.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 03-02-2021 | creare: 03-02-2021 | Vizite: 606
Bibliografie
Study compares low-fat, plant-based diet to low-carb, animal-based diet, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210121131851.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Femeile și bărbații reacționează diferit la dieta cu un conținut caloric scăzut
- Foametea și bolile au determinat apariția toleranței la lactoză în Europa
- Un studiu a găsit o legătură între consumul de ardei iuți și riscul scăzut de deces
- Căpșunile promovează sănătatea cognitivă și reduc riscurile cardiovasculare
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni